ComputereInformationsteknologi

Fastsættelse af mål for SMART: eksempler

Med hensyn til en hvilken som helst moderne aktivitetsområde, uanset om det er at bygge industrien, uddannelsessektoren og informationsteknologi, er det muligt at møde de projektaktiviteter. Projekt aktivitet giver dig mulighed for at ordentligt danne opgaven, vælger målet og betoninger på vigtige aspekter, lede de generelle fremskridt i den rigtige retning. Projektet aktivitet er et vigtigt skridt i at sætte mål. En af de mest populære og effektive metoder til målopnåelse er den teknologi af SMART (SMART).

Hvad sætter mål for SMART?

Denne teknik af målopnåelse har optrådt i lang tid og har allerede etableret sig med den bedste hånd. Med denne metode er det muligt at danne en klar opgave at sammenfatte de foreliggende oplysninger, at vælge timingen og mængden af ressourcer. Enhver respekt for sig selv leder skal have færdigheder i at sætte SMART-mål.

SMART - en forkortelse for:

 • Specifik - absolut.
 • Målbar - målbar.
 • Opnåelige - En opnåelige.
 • Realistisk - Pragmatisk (Real).
 • Tidsindstillet - En vis tid.

Vi analyserer hver komponent i flere detaljer.

Specifikke - mål bør være specifikke

For at øge sandsynligheden for en vellykket gennemførelse af et projekt, skal du indstille et bestemt mål. Faktisk er det nødvendigt på et tidligt tidspunkt at beslutte, hvad resultatet vil blive. Specifikationen af en kommende mål hjælper en række spørgsmål skjult bag akronymet 5W:

 • Hvad? (Hvad?) - Hvad skal jeg bruge, hvad mål jeg forfølge, hvad jeg ønsker at opnå?
 • Hvorfor? (Hvorfor?) - Hvorfor skulle jeg eller mit team / virksomhed har brug for det?
 • Hvem? (Hvem?) - Hvem vil arbejde på denne opgave?
 • Hvor? (Hvor?) - Hvor skal vi løse dette problem?
 • Hvilket? (Hvad?) - Hvad er de krav og begrænsninger, der skal løses?

Det er vigtigt at forstå, at hvis målet er det samme, er resultatet efterfulgt af en anden. Eventuelle ændringer af betingelserne i de resultater, bør føre til ændringer i antallet af mål.

Målbar - opgaven skal kunne måles

Indstilling mål og målsætninger for SMART kræver en klar forståelse af, hvad der udgør den vellykkede afslutning af denne opgave. Måling succes kan udtrykkes som en økonomisk gevinst eller stigning i web trafik, antallet af publikum, og så videre.

At danne et klarere målbare mål bør henvise til dig selv følgende spørgsmål:

 • På hvilket tidspunkt målet vil blive betragtet som løst?
 • Nogle af de udvalgte indikatorer (samlet omsætning, antal af besøg på dit webserver) har en større indvirkning på den succes, og siger, at opgaven er fuldført?
 • Hvad skal værdien af denne indikator til et projekt eller en opgave anses for at være gennemført?

Achevable - mål bør være opnåelige

Iscenesættelse af SMART-mål indebærer en realistisk opgørelse af problemet, en, der kan nå op på dit hold eller firma. Dette er et meget vigtigt element i systemet SMART, da det har en enorm indflydelse på motivationen af den udøvende kunstner. Uopnåeligt mål næsten aldrig følge op. Til endnu en gang ikke at drømme, men at holde sig til virkeligheden, bør være baseret på erfaring, tilstedeværelsen af disse eller andre ressourcer. Det er også nødvendigt at holde hensyn til de eksisterende begrænsninger.

Som begrænsninger kan være:

 • Time ressource.
 • Tilgængelighed af investeringen.
 • Antal medarbejdere / performere.
 • Tilgængelige viden og erfaring (human kapital).
 • Adgang til de nødvendige oplysninger.
 • Mulighed leder fuld kontrol over arbejdsprocessen.

Realistisk - opgaven er at være af værdi

Fastsættelse af mål for SMART står for dens tilstrækkelighed, er det vigtigt ikke bare at registrere arbejdsgangen, men også netop at gennemføre de mål, der er vigtige for virksomheden. Vi skal vælge mål, der vil være nyttige i det lange løb, og vil hjælpe med at udvikle holdet / selskab.

Kort sagt, hvis den realiserbare mål påtager sig intet fordel, er det ikke SMART-mål og arbejde på det er spildt.

Det er vigtigt at bemærke, at det, der er vigtigt, er ikke kun den pragmatiske komponent, men også kompatibel med realiteterne i målselskabet, principperne for de optrædende, den overordnede udviklingsstrategi.

Tidsindstillet - mål bør have en tidshorisont

SMART tasking-systemet pålægger flere begrænsninger på kunstneren, der indgår i deres antal og begrænset tid ressource. Ved at danne en sådan opgave, er det nødvendigt at fastsætte en endelig frist (fristen), over hvilken automatisk gør målet / mislykkedes projekt.

En sådan begrænsning positivt påvirker motiverende komponent, og letter også styringen af udførelsen af opgaven.

Selvfølgelig skal selve problemet, beregning af ressourcer og så videre formes under hensyntagen til de tidsmæssige begrænsninger. Kort sagt, den tid, der kræves til at udføre opgaver bør vedrøre fristen.

Fastsættelse af mål for SMART: Eksempel

Her er et illustrativt prøve.

Antag en medarbejder pipe produktionsselskaber (lad os kalde hende Lena) har modtaget en stor ordre fra en af de kunder, ved at kontrollere databasen for varerne, Lena arrangerer levering til kunden. Efter nogen tid kunden ringer op med Lena og fastslår, at mængden af varer, der ikke lever op til på forhånd fastsat. Det skete på grund af det faktum, at et andet medlem af en time tidligere solgte rørene til en anden kunde.

En sådan nysgerrighed kunne have været undgået, hvis Lena arbejdet på ordningen SMART:

 • S - Lena klart skaber orden, erfarer, at kunden kræver.
 • M - Lena angiver antallet af de nødvendige elementer til at blive modtaget af klienten.
 • A - Lena enig ordre med kunden, samt medarbejdere i selskabet. For eksempel kunne det kalde butikken og sørg for, at vil være nok til det ønskede produkt for kunden tid.
 • R - Produceret handling ville være med til at sikre, at opgaven er muligt og ikke skaber problemer i selskabet.
 • T - På baggrund af de modtagne oplysninger, kunne tyde på en realistisk tidshorisont.

Således ville fastsættelsen af SMART-mål hjælpe medarbejderen realisere en transaktion, uden at underminere troværdigheden af virksomheden.

SMART mål-indstilling teknologi i hverdagen

Tasking evner på SMART kan være nyttige i hverdagen, fordi kan bruges strukturen af projektets aktiviteter til ethvert formål.

Forestil dig, at nogen har haft et stort ønske om at lære et fremmedsprog, da det tyder på en lovende job som oversætter.

 • S - Manden former klart sit mål: at lære sproget. Han ved, at han vil arbejde alene, han ved, at denne færdighed vil gøre det muligt at få et godt job. Han kender også de vanskeligheder, der er forbundet med denne proces, og hvor man skal begynde.
 • M - I hvad måle kendskab til sproget? Foranstaltningen i dette tilfælde kan tjene eksistensen af certifikatet. Et sådant certifikat kan opnås ved at bestå internationale eksamener.
 • A - Nå, om et sådant mål? Ja. Manden har en masse fritid i internetadgang, chancen for at gå til kurser og ressourcer på de samme kurser.
 • R - Er der nogen fordel af denne opgave? Ja. Fra sådanne færdigheder som fremmedsprog, kan du drage fordel af.
 • T - For ikke at gå glip af klasser og Philo mand kan sætte en bestemt tidsramme, siger, et år. Denne gang er tilstrækkelig til at opnå de nødvendige færdigheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.