FormationVidenskab

Den universelle genetiske kode

Den genetiske kode - er en særlig kryptering arvelig information under anvendelse molekyler af nukleinsyrer. Baseret på denne kodede information gener passende styrede syntese af proteiner og enzymer i kroppen, og afgrænser derved metabolisme. På sin side er strukturen af individuelle proteiner og deres funktion forårsaget af placering og sammensætning af aminosyrer - de strukturelle enheder af proteinmolekylet.

I midten af det forrige århundrede den er blevet identificeret gener, som er separate dele af deoxyribonukleinsyre (forkortet - DNA) er. Nucleotider links i form af DNA-molekyler karakteristiske dobbeltstreng, indsamlet i form af en spiral.

Forskere har fundet en sammenhæng mellem generne og den kemiske struktur af individuelle proteiner, essensen af, som består i, at den strukturelle rækkefølgen af aminosyrer i proteinmolekylerne fuldt ud svarer til rækkefølgen af nukleotider i genet. Efter at have fastslået dette forhold, besluttede forskerne at afkode den genetiske kode, dvs. at etablere tilnærmelse af relevant strukturel rækkefølge af nukleotider i DNA og aminosyrer i proteiner.

Der er kun fire typer nukleotider:

1) A - adenin;

2) G - guanin;

3) T - thymidylsyre;

4) D - cytidylic.

Strukturen af de tyve slags essentielle aminosyrer af protein inkluderet. Med tydningen af den genetiske kode, der var problemer, fordi langt færre nukleotider end aminoskislot. Til at løse dette problem har det været foreslået, at aminosyrer kodes af forskellige kombinationer af tre nukleotider (kaldet en codon eller triplet).

Hvis vi beregne alle mulige kombinationer af de trillinger ville være 64, det vil sige tre gange mere end de aminosyrer, - det viser sig de overskydende trillinger.

Desuden var det nødvendigt at forklare præcist, hvordan trillinger er placeret langs gen. Så er der tre hovedgrupper af teorier:

1) trillinger følger hinanden kontinuerligt, dvs. dannelse af en kontinuert kode;

2) tripletter er anbragt skiftevis "meningsløse" websteder, dvs. dannede såkaldte "komma" og "stykker" i koden;

3) tripletter kan overlappe, dvs. udgangen af første triplet kan danne begyndelsen af den næste.

På nuværende tidspunkt primært anvender teorien om koden kontinuitet.

Genetiske kode og dets egenskaber

1) en triplet-kode - den består af vilkårlige kombinationer af de tre nukleotider danner kodoner.

2) overflødige genetiske kode - det er en konsekvens af hans triplet. En aminosyre kan kodes af mere end én kodon som kodon på matematiske beregninger, tre gange mere end aminosyrerne. Adskillige termineringskodoner udføre visse funktioner: nogle kan være "stopsignaler", der er programmeret produktion slutter aminosyrekæde, mens andre kan repræsentere indledningen af den læste kode.

3) Den genetiske kode er entydig - hver kodon kan matche kun en aminosyre.

4) genetiske kode har kollinearitet, dvs. nukleotid- og aminosyresekvensen svarer klart til hinanden.

5) kode er optaget kontinuerligt og er kompakt mangler, "nonsens" nukleotider. Den begynder med at definere en triplet, som er således non-stop og slutter med termineringskodonen.

6) Den genetiske kode er universel - enhver organisme gener koder for proteiner nøjagtig det samme. Det afhænger ikke af graden af kompleksitet i organisationen af en organisme eller systemets status.

Moderne videnskab tyder på, at den genetiske kode opstår umiddelbart efter fødslen af en ny organisme af knoglen sagen. Tilfældige forandringer og processer af evolution muliggøre nogen muligheder kode, dvs. aminosyrer kan ombyttes i vilkårlig rækkefølge. Hvorfor i løbet af evolutionen har overlevet netop denne form for kode, hvorfor koden er universel og har en lignende struktur? Jo mere videnskaben lærer om fænomenet den genetiske kode, jo mere er der af nye mysterier.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.