Nyheder og SamfundPolitik

Flag af Marokko: beskrivelse og historie. Marokkos våbenskjold

Statens hovedattributter er flag og våbenskjold. Deres beskrivelse og anvendelse er fastsat af landets hovedlov - forfatningen. Mange moderne flag i forskellige stater adskiller sig væsentligt fra gamle klæder. Sådanne ændringer skete under historiske begivenheder, da statens område, administrative opdeling, statssystem og traditioner ændrede sig.

Denne artikel beskriver detaljeret Marokkos flag, dets historie. Vi vil også overveje våben i denne stat.

udseende

Marokkos officielle flag er en rektangulær klud. Forholdet mellem bredde og længde er henholdsvis 2: 3. Hele feltet af flag er fyldt med en ensartet mørk rød farve. Midt på panelet er et pentagram (femtakket stjerne) af grøn farve med en sort skitse. Stjernen er konventionelt indskrevet i en cirkel, hvis diameter er 1/3 af flagens bredde.

Den røde farve har flere betydninger. Først og fremmest er det et symbol på religiøse ledere (sheriffs) af de hellige byer i islam - mekka og medina. "Sheriff" fra arabisk oversætter "nobel linjal". Også denne farve afspejler oprindelsen af medlemmerne af det kongelige dynasti fra profeten. Ifølge marokkanske overbevisninger symboliserer blodfargen mod og frygtløshed.

Det grønne pentagram i midten af kluden betegner forbindelsen mellem Allah og folket. Det hedder også Salomons sæl.

Det marokkanske flag ser generelt ud som det officielle flag, kun i øverste venstre hjørne af panelet er dekoreret med en gylden krone med en stjerne over den.

historie

Det moderne udseende af kongeriget Marokkos flag er fastlagt lovligt i 1915 den 17. november.

Den allerførste omtale af det marokkanske flag i historien går tilbage til det 11. århundrede. Derefter var statens symbol en rød klud, i midten af hvilken der var indskrevet et firkant på 64 hvide og sorte celler arrangeret i skakbrætmønster. Dette banner regerede over kongeriget indtil slutningen af 1200-tallet.

Derefter var Marokko i flere århundreder indtil vor tid en ren klud af blodrød farve. Allerede i begyndelsen af det 20. århundrede dukkede en "Salomo-sæl" op på det mørke røde felt.

National våbenskjold

Det moderne kongelige våbenskjold blev godkendt i 1957 den 14. august. Det er dekoreret i form af et dekorativt skjold, som til venstre og højre understøttes af to kraftige løver, der står på deres bagben. Skærmens hovedfarve er også rød, i midten er afbildet et grønt pentagram, over hvilket solen stiger, og belyser de stiliserede Atlasbjerge. Våbenskjoldet kroner kronen, og under den er der en indskrift på arabisk fra koranen: "Hvis du hjælper Allah, vil han hjælpe dig."

Indbyggere i Marokko, hvis flag og våbenskjold er beskrevet ovenfor, ære ære deres symboler, som ikke kun er statlige, men også religiøse symboler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.