FormationVidenskab

Hvad er ergonomi og hvad den gør?

Der er en masse af videnskab, udvikling, der bør have en positiv indvirkning på effektiviteten. Så den mest omtalte af dem - det er ledelsen (Arbejdsorganisation) og markedsføring (fremme af varer eller tjenesteydelser). Du kan fortsætte i lang tid endnu. Men der er også dem om hvilke kun eksperter hørt. Og det gælder ergonomi. Som en videnskab, er det ofte klart undervurderede disciplin. Som en del af artiklen vil blive givet til definitionen af det, beskriver retninger og implementering i praksis. Vi kan sige, at der er korte grundlæggende i ergonomi. Så vi går over til emnet for artiklen.

Hvad er ergonomi og hvad hun studerer?

Såkaldt videnskabelig disciplin, der beskæftiger sig med de særlige forhold i samspillet mellem mennesker og de forskellige elementer i systemer, det vil sige, den anser arbejdsprocessen. Der er også et erhverv af "ergonomi". Folk, der har det, skal have kendskab til teorier, love, data og konstruktion, som i sidste ende vil være i stand til at sikre menneskers helbred og for at optimere den samlede funktion af systemet. Ergonomi er ret vigtigt i designprocessen. Det vurderer de udfordringer, arbejde, produktion, miljø og system til at harmonisere alt med hensyn til de behov, evner og fysiske evner af mennesker. Her tager vi en losseplads. Hvis vi sætter det i byen (eller endda i boligområde), vil du have:

  1. Betal flere miljøafgifter.
  2. Løs problemer med utilfredse mennesker.

Og det i hvert fald. Derfor rent fra synspunkt effektivitet og færre problemer vil vi være bedre til at sætte lossepladsen uden for byen. Således har vi mere og opfylde kravene i ergonomi. Som et resultat, er opgaven fuldført, og en høj resultat.

Hvad er de områder af ergonomi?

Da vores disciplin er et system-orienteret (dvs. dækker alle aspekter og arbejder på nuancerne i menneskelig aktivitet), for en bedre forståelse og effektivitet er blevet delt op i separate områder. På trods af dette, er ergonomien for brug og aktivt at udvikle en holistisk tilgang, som indeholder bestemmelser om vederlag og under hensyntagen til kognitive (mentale), fysiske, organisatoriske, sociale og mange andre vigtige faktorer. Ergonom læge skal besidde stor erudition i alle ovennævnte områder (som minimum). Så folk som erhvervet er ofte udarbejdet under arbejdet i en bestemt sektor af økonomien (eller fagområde, hvis vi taler om videnskab). Ergonomer til konstant at udvikle deres færdigheder og evner. Efter at have skabt nye områder, og få gamle udsigter. På trods af den brede vifte af faktorer, har evner og krav i ergonomi blevet samlet i tre områder:

  1. Fysisk.
  2. Mental.
  3. Organisatorisk.

fysisk

Den gennemgår og antropometriske undersøgelse, anatomiske, biomekaniske og fysiologiske egenskaber og særlige forhold i deres indvirkning på fysisk aktivitet af medarbejderen. Hun arbejder kropsholdning opgaver, gentagne bevægelser, lastning / losning noget, funktionel indretning placerer sundhed og sikkerhed af personale. Dette område af ergonomi er at gøre alt for at undgå negative konsekvenser for den person, på grund af arbejde eller for at minimere dem. Som et eksempel, lidelser i bevægeapparatet, der opstår under langvarig drift af computeren. Dette kan udføres ad hoc-evaluering af arbejdspladser og komfort udførelsen af de funktioner af personale til dem.

intellective

Dette område er tæt forbundet med forskellige tankeprocesser. Hun er opmærksom på sådanne menneskelige kvaliteter som hukommelse, perception, ræsonnement, og motorisk respons. Også arbejdet af fremgangsmåderne for interaktion mellem mennesker og andre elementer af systemet med hvor det opererer. Foretaget studiet af mentale arbejdsbyrde, hvordan beslutninger træffes, værker, der kræver høje kvalifikationer. det virkede også ud menneskelig pålidelighed, dens interaktion med forskellige teknikker, og beslutningen om behovet for uddannelse og parathed til at modstå arbejder stress. En særlig evaluering af arbejdspladser, for at sikre, at de beslutninger, ikke vil påvirke tredjeparts processer. Således banke væggen i pressen er ikke egnet til strukturelle og teknik kontor, og du skal sørge for at have de bedste betingelser. Det er, hvad ergonomi i praksis. Men det er ikke alt.

organisatorisk

Så fortsætter vi med at finde ud af, hvad der er ergonomi, og kommer til den tredje, allerede afsluttet, område. Det beskæftiger sig med optimering af socio-tekniske systemer. Organisatorisk ergonomi arbejder på strukturen, politikker og processer. Dette opnås gennem indvirkningen på de menneskelige ressourcer, projektarbejde, teamwork, kommunikation, fjernarbejde og sporing af kvaliteten og vedtagelse af passende beslutninger.

i praksis

Hvad er ergonomi i virkeligheden? I virkeligheden er dette en meget tidskrævende proces, fordi det handler ikke kun med udvikling af kvalitet, men også ledsaget af indførelsen af udviklingen. Forestil Dem, at der er en ny teknologi, der vil forbedre den økonomiske effektivitet i virksomhederne gennem brug af færre ressourcer. For dig, det er klart, men de overordnede, er det stadig nødvendigt at bevise. Beregn alt med formler skildrer ordningerne, hvor, hvad og hvordan man kan placere og se, at alt blev gjort som det skal.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.