ForretningNon-profit organisationer

Den Moskva-Helsinki Gruppen - en menneskerettighedsorganisation. Lyudmila Alexeyeva - formanden for Moskvas Helsinki-gruppen

Som du ved, skabte 1976/05/12 Moskva-Helsinki Gruppen - en organisation dedikeret til overvågning af overholdelse af den tredje del af Helsinki-aftalerne indeholder humanitær artikel. De omfatter bestemmelser om grundlæggende menneskerettigheder, hvis overholdelse medlemmerne af bevægelsen menneskerettigheder i Sovjetunionen blev overvåget i flere årtier. På oprettelsen af gruppen blev annonceret på en pressekonference i opbygningen af den sovjetiske fysiker Andreya Saharova.

Historien om skabelsen

Den Moskva-Helsinki Gruppen (MHG) i lyset af Yuri Orlov, grundlægger og første formand, fremlagde sine mål på følgende måde. Organisationen overvåger, Helsinki-erklæringen af USSR og underrette alle stater, der har underskrevet dette dokument, sammen med Sovjetunionen, om eventuelle overtrædelser.

Derudover Yuriya Orlova, gruppen omfattede Alexander Ginzburg, Lyudmila Alexeyeva, Natan Sharansky, Vitaly Rubin, Malva Landa, Alexander Korczak, Elena Bonner, Anatoly Marchenko, Mikhail Bernshtam Peter Grigorenko.

tvunget signering

Helsinki-aftalerne lagde grunden til en mekanisme til at overvåge overholdelsen af deres krav. Især bør lederne af delegationerne være at vurdere, hvorvidt alle partnerlande stater underskrev deres erklæring på de årlige konferencer. Den Moskva-Helsinki Gruppen håbede, at oplysningerne om krænkelser af artikler vedrørende menneskerettigheder, vil blive behandlet på disse møder, og at demokratier vil kræve, at Sovjetunionen underskrevet en aftale udført fuldt ud, herunder humaniora artikler. I modsat fald kunne føre til et sammenbrud af Helsinki-aftalerne, som den sovjetiske ledelse ikke kunne tåle. Af hensyn til Sovjetunionens det var at opretholde en yderst lukrativ kontrakt til ham, idet der tages hensyn til, at landet blev blødte hvide lange isolation fra resten af verden, og den forrykte våbenkapløb.

effektivt arbejde

Menneskerettighedsorganisationen, som bestod af kun elleve medlemmer, syntes ikke at være i stand til at overvåge hele stort område af Sovjetunionen. Til sidst MHG medlemmer var lige så magtesløse, ligesom alle andre borgere i Sovjetunionen, og alt deres udstyr bestod af de to gamle skrivemaskiner. På den anden side, Moskva-Helsinki-gruppen omfattede erfarne forsvarere, der er indsamlet af den tid, en stor mængde materiale på de berørte emner. Desuden udenlandske radiostationer, der sender på det område af Sovjetunionen, konstant fyldt optegnelser Moskva-Helsinki-gruppen, og hun begyndte at modtage information om menneskerettighedskrænkelser i hele landet. Især medlemmer af organisationen oplyste aktivister fra ukrainsk, litauisk, georgisk og armensk national bevægelse.

I løbet af de 6 år af sin eksistens har gruppen gjort og overdraget til Vesten omkring 195 rapporter om krænkelser af menneskerettighederne i Sovjetunionen. Disse rapporter indeholder oplysninger om de begrænsninger af retten til at bruge deres modersmål, til at modtage undervisning på deres modersmål, og så videre. D. Religiøse aktivister (baptister, adventister, pinsebevægelsen og katolikker) fortalte om krænkelser af retten til religionsfrihed. Borgere, der ikke er medlemmer af nogen bevægelser, rapporterede manglende overholdelse af den tredje del af Helsinki-aftalerne, der har lidt fra enten sig selv eller deres kære.

et godt eksempel

Senere, efter modellen af Moskva-Helsinki-gruppen, i november 1976 blev der dannet litauiske og ukrainske Helsinki-gruppen, i januar 1977 - Georgien, i april - armensk, i december 1976 - den kristne udvalg for beskyttelse af rettighederne for troende i Sovjetunionen i november 1978 g - den katolske Komité for beskyttelsen af rettighederne for troende. Helsinki udvalg optrådte også i Polen og Tjekkoslovakiet.

reaktion

I februar 1977 i Moskva og ukrainske grupper begyndte anholdelser. En af de første anholdte var formand for MHG Yuri Orlov. Maj 18, 1978 blev han idømt 7 års fængsel med hårde værker og 5 års eksil. Retten betragtes hans aktiviteter som anti-sovjetisk agitation og propaganda at underminere den sovjetiske stat og systemet. Den 21. juni samme år blev Vladimir Slepak idømt 5 års eksil. 14. juni Natan Sharansky blev idømt 3 års fængsel og 10 år i en streng-regime lejren.

Ved efteråret 1977 de var blevet frihedsberøvet i mere end 50 medlemmer af Helsinki grupper. Mange af dem blev idømt lange fængselsstraffe, nogle døde inden frigivelsen.

Den bølge af solidaritet

Medierne i demokratiske lande - partnere af Sovjetunionen fra Helsinki-aftalerne omfattede Helsinki-processen og forfølgelsen af sine medlemmer i Sovjetunionen og dens satellitstater. Offentligheden i disse lande reagerede på denne forfølgelse ved at oprette deres egne grupper og Helsinki Komité.

På oprettelsen af den amerikanske Helsinki-gruppen blev det annonceret i december 1978. Lignende organisationer senere opstod i Canada og nogle vesteuropæiske lande. Deres mål er at stoppe forfølgelsen af deres kolleger og til at lægge pres på deres nationale regeringer til kraftigt efterspørges fra Sovjetunionen af Helsinki-aftalerne for henrettelse.

Frugterne af arbejde

Denne indsats har båret frugt. Startende med Madrid-konferencen i oktober 1980 har demokratiske stater parter kommer til hvert møde enstemmigt udtryk for disse krav. Gradvist overholdelse af forpligtelserne i den tredje "kurv" blev en af de vigtigste aspekter af Helsinki-processen. Under konferencen i Wien fra 1986 blev underskrevet tillægsprotokollen, hvorefter menneskerettighedssituationen i landet - part i aftalen anerkender bekymring af alle underskrivere.

Således Moskva-Helsinki Gruppen blev frøet, fødte den internationale Helsinki bevægelsen. Hun har en voksende indflydelse på indholdet af Helsinki-processen. For første gang i historien for diplomati, menneskerettighedsorganisation spillet en rolle i de mellemstatslige aftaler. Sovjetunionen er blevet beskyldt for at overtræde humanitære artikler på grundlag af dokumenter, som Moskva, ukrainsk og litauiske grupper.

Gorbatjov tø

Under pres fra de demokratiske lande, ikke kun Moskva gruppe "Helsinki", men også til alle, der berøves deres frihed til politiske artikler i den sovjetiske straffelov, i 1987, blev de løsladt. I 1990 blev der sovjetborgere får ret til frit at forlade og vende tilbage til landet, for at stoppe forfølgelsen af troende.

Erfaringerne i løbet af et tæt samarbejde med ikke-statslige organisationer, er det afspejles i det faktum, at OSCE var den første internationale sammenslutning, der indgår dem i arbejdsprocessen som ligeværdige partnere. På konferencen om den menneskelige dimension af repræsentanter for ikke-statslige organisationer deltager på grundlag af paritet med officielle repræsentanter for OSCE-lande, og det ord, de får på lige fod.

Tilbage i rækkerne

MHG, som i løbet af sin grundlæggelse var det eneste uafhængige ikke-statslig organisation i Sovjetunionen, spiller nu en ledende rolle i menneskerettigheder bevægelse og civilsamfundet, som blev dannet i Den Russiske Føderation. Hovedvægten i Moskva-Helsinki Gruppen fortsætter med at overvåge menneskerettighedssituationen. Men i dag er det ikke blot udføres på grundlag af humanitære artikler i Helsinki-aftalerne, men også med støtte fra den russiske forfatning, den europæiske konvention til beskyttelse af menneskerettigheder og frihedsrettigheder og andre internationale traktater om menneskerettigheder underskrevet af Den Russiske Føderation.

Lyudmila Mihaylovna Alekseeva MHG ledes i 1996. Tre år tidligere, vendte hun tilbage til Moskva fra eksil i februar 1977 i USA. Alt imens kvinden fortsatte med at arbejde i organisationen menneskelige rettigheder, og førte også til udsendelse af radio "Liberty" og "Voice of America".

I 2012 trådte i kraft en ny lov i Den Russiske Føderation, er det fastslået, at Moskva-Helsinki Gruppen - en fremmed agent, der modtager midler fra udlandet, og som har forbindelser til udlandet. For at slippe af med den stigmatisering, der historisk har været brugt som et synonym for ordet "spion", besluttede organisationen at begrænse os til at hjælpe russiske statsborgere.

en retfærdig belønning

I 2015 Lyudmila Alexeyeva for fremragende arbejde inden for menneskerettigheder har modtaget prisen Vatslava Gavela. Overgivelse € 60.000 ved en ceremoni på Palace of Europe i Strasbourg på dagen for begyndelsen af plenarmødet af Europarådets Parlamentariske Forsamling, PACE præsident Anne Brasseur sagde, at den menneskelige rettigheder aktivist, overtog de opgaver at kæmpe for retfærdighed, hun har inspireret flere generationer af russiske og udenlandske aktivister . I årtier, Alexeyeva truet, hun mistede sit job og måtte forlade landet for at få mulighed for at fortsætte med at tale om krænkelser af menneskerettighederne i Sovjetunionen. Hun står i spidsen nu Moskva-Helsinki Gruppen - Fritænkere ikke-statslig organisation, som ofte konfronteret med fjendtlighed, men stadig fortsætter med at fordømme de faktiske omstændigheder i lovløshed og bistå ofrene.

angreb fortsætter

For nylig, på tærsklen til det 40-årsdagen for MHG statslige tv-kanal "Rusland-1" præsenteret "dokumentar", som var påstande om, at oppositionslederen Alexei Navalny modtaget støtte fra den britiske efterretningstjeneste, herunder ved hjælp af Moskva-Helsinki Gruppen. Det blev fremført, "dokumenter" og "korrespondance", som angiveligt viser sine bånd til lederen af investeringsfonden "Hermitage Capital" William Browder. Analyse af "materialer" MI6 og CIA afslørede, at de bugne i selve talen og de fejl er typiske for russiske forfattere. Formand for Moskva-Helsinki Gruppen afviste beskyldninger om de statslige medier, siger, at ingen penge fra Alekseya Navalnogo hun aldrig modtaget nogen penge, og han har ikke givet. Menneskerettighedsaktivist sagde, at Moskva-Helsinki Gruppen og finansieringen ikke foretage finansielle transaktioner, såsom placering af midler i hedgefonde, ikke er involveret.

Tilsyneladende, endnu et forsøg på at plette Moskva-Helsinki Gruppen og oppositionen svigtet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.