FormationHistorie

Den antikke civilisation i Mesopotamien. Mesopotamiske by. det gamle Mesopotamien

"Alt vil komme sammen i Mesopotamien,
Eden her, og her i starten
Der var engang en almindelig tale
Guds ord lød ... "

(Konstantin Mikhailov)

Mens der på det område af det gamle Europa strejfede vilde nomader, i Østen i fuld er meget interessante (nogle gange uforklarlige) hændelser. Om dem farverigt skrevet i Det Gamle Testamente og andre historiske kilder. For eksempel, så kendte historier i Bibelen som Babelstårnet og syndfloden, indtraf netop i det område af Mesopotamien.

Det gamle Mesopotamien uden forskønnelse kan kaldes civilisationens vugge. Det er på denne jord omkring det 4. århundrede f.Kr., blev født den første østlige civilisation. Sådanne tilstande af Mesopotamien (det gamle Mesopotamien i græsk) som Sumer og Akkad, gav menneskeheden at skrive og de fantastiske kirkebygninger. Gå rejsen på denne jord fuld af hemmeligheder!

geografiske placering

Hvad var navnet på Mesopotamien? Mesopotamien. Den anden navn Mesopotamien - Mesopotamien. Du kan også høre ordet Naharajim - det er også den mest, kun på hebraisk.

Mesopotamien - det er en historisk og geografisk område beliggende mellem floderne Tigris og Eufrat. Hvem på denne jord er der tre tilstande: Irak, Syrien og Tyrkiet. Historien om den antikke civilisation i Mesopotamien blev udviklet i dette område.

Beliggende i hjertet af Mellemøsten er afgrænset mod vest af den arabiske platform, fra øst - ved foden af Zagros. I den sydlige del af Mesopotamien, der grænser op til Persiske Golf farvande, og i det nordlige tårn naturskønne bjerge af Ararat.

Entre Rios er en flad slette der strækker sig langs to store floder. I form det ligner en oval form - dette er en forbløffende Mesopotamien (kortet bekræfter dette).

Opdeling i regioner i Mesopotamien

Historikere konventionelt delte Mesopotamia på:

 • Øvre Mesopotamien - den nordlige del af regionen. Siden oldtiden (fra midten af det 1. årtusinde f.Kr.) blev kaldt "Assyrien". Mange år senere, i området dannede moderne Syrien, med hovedstad i den smukke by Damaskus.
 • Lavere Mesopotamien - den sydlige del af Mesopotamien. Det blev tæt befolket af mennesker før vor tidsregning. På sin side er Southern Mesopotamien også opdelt i to separate regioner. Nemlig i de nordlige og sydlige dele. Den første (nordlige) blev oprindeligt kaldt Ki-Uri, og derefter Akkad. Den anden (sydlige del) blev opkaldt Schumer. Det blev derfor født smuk og klangfuld navnet på en af de tidligste vugger civilisationens - "Sumer og Akkad" Lidt senere, blev dette historiske område kendt som Babylon. Bemærkelsesværdig er det faktum, at det er der er en legendarisk tårn, ifølge legenden, nåede deres vækst op til himlen.

På det område af det gamle Mesopotamien på forskellige tidspunkter var der fire gamle kongeriger:

 • Schumer;
 • Akkad;
 • Babylonien;
 • Assyrien.

Hvorfor Mesopotamien var civilisationens vugge?

Omkring 6000 år siden, vores planet var en fantastisk begivenhed: omkring samme tid blev født to civilisationer - Egypten og det gamle Mesopotamien. Karakteren af civilisation er både ligner og ikke ligner den første gamle tilstand.

Ligheden ligger i det faktum, at begge er opstået i områder med gunstige betingelser for menneskers liv. Jeg kan ikke lide det faktum, at hver af dem har en unik historie (den første ting, der kommer til at tænke: i Egypten havde Pharaohs, og i Mesopotamien - til stede).

Temaet for artiklen, selv om, Mesopotamien stat. Derfor vil vi ikke afviger fra den.

Det gamle Mesopotamien - en slags oase i ørkenen. På begge sider af det område, der afgrænses af floder. Og fra nord - bjergene, der beskytter oase fra de fugtige vinde fra den armenske side.

Disse gunstige naturlige funktioner har gjort denne jord attraktivt for gammel mand. Overraskende behageligt klima er kombineret med evnen til at engagere sig i landbruget. Jorden er så frugtbar og rig på fugt, der opnås saftig frugt dyrket og spirede bønner - lækre.

Først bemærket denne gamle Sumererne, der slog sig ned i området omkring 6000 år siden. De har lært at dygtigt vokse en række planter og gik forbi en rig historie, som puslespil entusiastiske mennesker beslutter i dag.

Lidt af konspirationsteori: oprindelsen af Sumererne

Moderne historie ikke besvare spørgsmålet, hvor gjorde Sumererne. Der er mange spekulationer om dette, men en konsensus videnskabelige samfund er stadig ikke ankommet. Hvorfor? Fordi Sumererne i høj grad skiller sig ud fra resten af stammerne lever Mesopotamien.

En af de åbenlyse forskelle - sproget: det er ikke ligesom nogen af de dialekter tales af indbyggerne i de omkringliggende områder. Det vil sige, det har ingen lighed med den indoeuropæiske sprog - forløber for de fleste moderne sprog.

Også det gamle Sumer indbyggere udseende er ikke typisk for indbyggerne i disse steder. På pladerne skildrer mennesker med glatte ovaler i disse forbavsende store øjne, fine funktioner og vækst over gennemsnittet.

Et andet punkt, som historikere opmærksomme - dette er en usædvanlig kultur af en gammel civilisation. En hypotese, at sumererne - de er repræsentanter for en avanceret civilisation, der fløj ud af plads på vores planet. Denne synsvinkel er helt mærkeligt, men det har en ret til at eksistere.

Som det var i virkeligheden - er uklart. Men man kan sige med sikkerhed - sumererne gav en masse til vores civilisation. En af dem er ubestridelige resultater - er opfindelsen af at skrive.

Den antikke civilisation i Mesopotamien

Forskellige folkeslag beboede udstrækningen af det område af Mesopotamien. Vi skelner to store (historie Mesopotamien uden dem ville ikke være så rige)

 • Sumererne;
 • Semiter (at være mere præcis, de semitiske Stammer arabere, armeniere og jøder).

Baseret på dette, vil vi tale om de mest interessante begivenheder og historiske tal.

For at holde den generelle oversigt over vores historie, vi begynder historien om gamle civilisationer fra sumerisk kongerige.

Schumer: kort historisk baggrund

Det blev først skrevet civilisation, der opstod i den sydøstlige del af Mesopotamien fra 4. til det 3. århundrede f.Kr.. Nu er dette område er en moderne stat i Irak (det gamle Mesopotamien, kortet igen hjælper os med at navigere).

Sumererne - de eneste ikke-semitter, på hvis område Mesopotamien. Dette bekræftes af en lang række sproglige og kulturelle studier. Den officielle historie siger, at sumererne i Mesopotamien kom fra nogle bjergrige asiatisk land.

De begyndte deres rejse mod øst of Entre Rios: afregnes langs flodmundinger og mestrer kunstvanding landbrug. Den første by, som stoppede repræsentanter for denne gamle civilisation var Heredia. Endvidere Sumererne flyttede dybt ind i sletten: de undertvunget den lokale befolkning og assimileret; nogle gange endda overtog nogle kulturelle resultater af de vilde stammer.

Historien om Sumererne - en fascinerende proces med kamp mellem forskellige grupper af mennesker under ledelse af en konge. Hans storhedstid nået en tilstand under reglen om Ummah Lugalzagesse.

Babyloniske historiker Berossos i hans arbejde delte den sumeriske historie i to perioder:

 • før syndfloden (hvilket betyder at det var den store oversvømmelse og Noahs historie, der er beskrevet i Det Gamle Testamente);
 • efter syndfloden.

Kultur i det gamle Mesopotamien (Sumer)

De første bosættelser i Sumererne af originalitet - det var en lille by omgivet af stengærder; Vi boede i dem fra 40 til 50 tusinde mennesker. En vigtig by i den sydøstlige del af landet var Ur. I midten af den sumeriske rige er blevet anerkendt af byen Nippur, i midten af landet. Det er kendt større Guds tempel Enlil.

De Sumererne var temmelig avanceret civilisation, er en liste over, hvad de har opnået højder.

 • Inden for landbruget. Dette fremgår af bevarede landbruget almanak. Den beskriver i detaljer, hvordan at dyrke planter, hvor de skal vandes, hvordan at pløje jorden.
 • I håndværket. De Sumererne var i stand til at bygge huset og vidste, hvordan man bruger en drejeskive.
 • Skriftligt. På det vil blive diskuteret i vores næste kapitel.

Legend of skrivning sker

Vigtigste opfindelser forekomme ganske mærkeligt, især når det kommer til oldtiden. Fremkomsten af skrivning er ingen undtagelse.

Hævdede to gamle sumeriske hersker indbyrdes. Dette kom til udtryk i det faktum, at de er nødt til at gætte hinanden gåder og dele dem via deres ambassadører. Én guvernør var meget opfindsomme og kom op med en så kompliceret puslespil, som hans ambassadør ikke var i stand til at huske det. Så måtte jeg opfinde skriftligt.

Sumererne skrev på ler bestyrelser reed sticks. Først bogstaverne afbildet i form af tegn og hieroglyffer, og derefter - i form af forbundne stavelser. Denne proces kaldes kileskrift.

Kultur i det gamle Mesopotamien er utænkelig uden den sumeriske. Nærliggende nationer lånt skrive færdigheder i denne civilisation.

Babylon (rige Babylon)

Stat opstod i begyndelsen af andet årtusinde f.Kr. i det sydlige Mesopotamien. Efter at have eksisteret i omkring 15 århundreder, har efterladt en rig historie og interessante monumenter.

Semitter lever det område af Amoriternes det babyloniske stat. De vedtog en tidligere kultur af sumererne, men talt allerede i Akkadisk, som hører til den semitiske gruppe.

Oldtidens Babylon opstod på stedet af en tidligere sumeriske by Kadingir.

En vigtig historisk figur var kong Hammurabi. I løbet af sine militære kampagner dæmpet han mange nabobyer. skrev også det eksisterende arbejde - "Mesopotamia love (Hammurabi)."

Fortæl os mere om indspillet en klog konge regler i det offentlige liv. Hammurabi love er skrevet på en ler tablet sætning, der regulerer rettigheder og forpligtelser den gennemsnitlige babyloniske. Historikere har fremsat den antagelse, at uskyldsformodningen og princippet om "øje for øje" først blev formuleret som en gang Hammurabi.

Nogle principper hersker opfundet sig selv, nogle - kopieret fra tidligere sumeriske kilder.

Hammurabi siges, at den gamle civilisation faktisk blev udviklet som mennesker overholde visse regler og har allerede haft en idé om, hvad der er godt og hvad der er dårligt.

Det oprindelige arbejde er i Louvre, med en nøjagtig kopi kan findes i nogle Moskva museum.

Babelstårnet

Mesopotamiske by - er et emne for en anden opgave. Vi vil fokusere på Babylon, den ene, hvor der er interessante begivenheder, der er beskrevet i Det Gamle Testamente.

Først fortæller en interessant historie om den bibelske Babelstårnet, så - det synspunkt af det videnskabelige samfund om dette spørgsmål. Legenden om Babelstårnet - er historien om fremkomsten af forskellige sprog på Jorden. Den første omtale af det findes i Første Mosebog: hændelsen fandt sted efter syndfloden.

I de gamle tider, har menneskeheden været et enkelt folk derfor alle mennesker talte samme sprog. De flyttede mod syd, og kom til den nederste del af Tigris og Eufrat. De besluttede at grundlægge en by (Babylon), og bygge et tårn, der når til himlen. Arbejdet var i fuld gang på alle ... Men så Gud greb ind i processen. Han skabte forskellige sprog, så folk ikke længere forstår hinanden. Det er klart, at meget snart opførelsen af tårnet blev afbrudt. Slutningen af historien blev genhusning af mennesker i forskellige hjørner af vores planet.

Hvad betyder det videnskabelige samfund om Babelstårnet? Forskere peger på, at det Babelstårnet var en af de gamle templer at observere stjernerne og religiøse ceremonier. Sådanne strukturer kaldet ziggurats. Den højeste tempel (højde nåede 91 meter) var i Babylon. Hans navn lød som "Etemenanki". Den bogstavelige oversættelse af ordet - "House, hvor himlen ligner Jorden"

det assyriske imperium

Den første omtale af Assyrien stammer fra det 24. århundrede f.Kr.. Staten har eksisteret i to tusinde år. Og det ophørte med at eksistere i det syvende århundrede f.Kr.. Assyriske imperium anerkendt som den første i menneskehedens historie.

Statens stationeret i det nordlige Mesopotamien (i dagens Irak). Forskellige militante: en masse byer erobret og ødelagt de assyriske kommandanter. De erobrede ikke kun det område af Mesopotamien, men også det område af kongeriget Israel og Cypern. Der var et forsøg på at undertrykke de gamle egyptere, men det lykkedes ikke - efter 15 år, indbyggerne i landet genvandt sin uafhængighed.

Ved den erobrede befolkning brugte brutale foranstaltninger: assyrerne var forpligtet til at betale et månedligt hyldest.

Større assyriske byer var:

 • Ashur;
 • Kela;
 • Khorsabad (Sargona Palace).

Assyriske kultur og religion

Også her kan du spore forbindelsen med den sumeriske kultur. Assyrerne talte i den nordlige dialekt af akkadisk. På skoler studerede vi litterære værker Shumers og babylonierne; nogle moralske normer for gamle civilisationer er blevet taget af assyrerne. På paladser og templer i lokale arkitekter portrætteret modig løve som symbol på militær succes imperiet. Assyriske litteratur, igen, er forbundet med kampagner for lokale herskere: konger altid beskrevet som modige og modige mennesker, og deres modstandere, på den anden side, viser den feje og smålige (her er det muligt at mærke en tydelig accept af statens propaganda).

Religion i Mesopotamien

Den antikke civilisation i Mesopotamien er uløseligt knyttet til den lokale religion. Desuden deres indbyggere fast troede på guderne og sørg for at udføre bestemte ritualer. Taler meget generelt, det er polyteisme (troen på forskellige guder) er forskellig fra det gamle Mesopotamien. For bedre at forstå religion Mesopotamien, du har brug for at læse den lokale episk. En af de mest fremragende litterære værker af den tid - det er en myte om Gilgamesh. Tankevækkende læsning af denne bog antyder, at hypotesen om udenjordisk oprindelse Sumererne er ikke ubegrundet.

Den antikke civilisation i Mesopotamien gav os tre grundlæggende mytologi:

 • Sumerisk-akkadisk.
 • Babel.
 • Assyrisk.

Lad os betragte i hver af dem mere detaljeret.

sumerisk mytologi

Det omfatter alle trosretninger shumeroyazychnogo befolkning. Også inkluderet religion akkadierne. Mesopotamiske guder forenet betinget: alle større byer havde sin egen gudeverden og deres templer. Alligevel kan ligheder findes.

Vi lister de vigtige sumeriske guder:

 • En (Anu - Akkad.) - gud af himlen, er ansvarlig for den plads og stjerner. Han blev højt værdsat af de gamle Sumererne. Betragtes som en passiv hersker, der er, ikke at blande sig i folks liv.
 • Enlil - herre luften, den anden gud betydning for Sumererne. Kun i modsætning Ana er en aktiv guddom. Han blev æret som den ansvarlige for frugtbarhed, udbytte og fredeligt liv.
 • Ishtar (Inanna) - nøglen til gudinden for sumerisk mytologi. Information om det er meget selvmodsigende: på den ene side, hun er protektor for frugtbarhed og gode relationer mellem mænd og kvinder, og på den anden - en hård kriger. Sådanne uoverensstemmelser opstår på grund af det store antal forskellige kilder, som indeholder henvisninger til den.
 • Uma (den sumeriske version af udtale) eller Shamash (akkadisk variant, der angiver de sproglige ligheder med hebraisk som "Shemesh" betyder sol).

babyloniske mytologi

De vigtigste idéer i hans religion, der er vedtaget af Sumererne. Men med betydelige komplikationer.

Den babylonske religion var baseret på troen på mennesket i sit hjælpeløshed før guder pantheon. Det er klart, at en sådan ideologi hvilede på frygt og begrænser udviklingen af gamle mand. Lignende struktur i stand til at bygge præsterne: de udføres i en ziggurat (høj majestætiske tindinger) forskellige manipulationer, herunder en kompleks ritual offer.

I Babylon var som følger æret guder:

 • Tammuz - skytshelgen for landbrug, vegetation og frugtbarhed. Forbindelsen med den samme sumeriske kult genfødt og døende gud for vegetation.
 • Adad - protektor for et tordenvejr og regn. Meget dominerende og onde guddom.
 • Shamash og Sin - mæcener af himmellegemerne: solen og månen.

assyriske mytologi

Religion krigslignende assyrerne meget ligner den babylonske. De fleste af de ritualer, traditioner og legender er kommet til befolkningen i det nordlige Mesopotamien af babylonierne. Sidste lånt, som tidligere nævnt, deres religion fra Sumererne.

Vigtige guder var:

 • Ashur - den vigtigste gud. Patron af alle Riger Assyrien, har skabt ikke kun alle de andre mytologiske helte, men også sig selv.
 • Ishtar - gudinde for krig.
 • Ramman - er ansvarlig for succes i de militære slag, det bringer held og lykke til assyrerne.

Mesopotamien overvejet guder og kulter af gamle folk - et fascinerende emne, rod i meget gammel tid. Dette tyder på, at de vigtigste opfindere af religion var sumererne, hvis ideer lånt andre folkeslag.

Den rige kulturelle og historiske arv overladt til os de gamle mennesker , der bor i Mesopotamien.

At studere de gamle civilisationer i Mesopotamien er en fornøjelse, fordi de er forbundet med interessante og lærerige myter. Og alt, der relaterer til sumererne, - det hele er én stor mystik, de svar, som endnu ikke er fundet. Men historikere og arkæologer fortsætte med at "grave jorden" i denne retning. Alle kan slutte sig til dem og også for at udforske denne interessante og meget antikke civilisation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.