FormationHistorie

Fedor Alekseevich Romanov. Under regeringstid

Alexis var en produktiv "Støjsvage" - fra to ægteskaber havde han 16 børn. De interessante fakta nævnes, at ingen af de ni døtre ikke gifte, og de drenge, der var født i det første ægteskab med Miloslavskaya, var meget smertefuldt. Kun én af dem, Ivan V, bliver overrasket over alle de sygdomme (fra skørbug til lammelse), varede op til 27 år. Han blev far til fem piger, hvoraf den ene - Anna - regerede Rusland i 10 år.

Nogen der nogen falder

Native storebror Ivan, Theodore A., levede op til de fulde 20 år, hvoraf han var kongen af 6 år - fra 1676 til 1682. Hans første ægteskab var født en søn, Ilya, der døde sammen med moderen umiddelbart efter fødslen. Arvinger forblev derfor arvede tronen af sine yngre brødre - Ivan og mor af sin far Peter, hvis mor var Naryshkin. Han blev en stor hersker over Rusland.

Unge men bestemt kongen

Theodore A. selv var en udfordring til den ældste søn tronen efter døde hans to ældre brødre - Dmitry (i barndom) og Alex (16 år).

Heir af kongens far erklærede ham i 1675, og et år senere blev han konge. Fedor Alekseevich var en meget lang titel, fordi Rusland endnu ikke har været en enkelt stat, og som er opført alle de magter og khanater under dens jurisdiktion.

Kongen var barn. Naturligvis var det ikke fra dem, der ønsker at komme ind trænerne tilbagetog. Men mange har gennemført en "frivillig" og ikke en henvisning. Stedmor Naryshkin blev forvist til Transfiguration med Peter. Måske heldigvis? Efter alt, Livgarden Preobrazhenskij regiment kommer fra disse begivenheder. I midten af 1676 i linket er blevet sendt og A. S. Matveev, en slægtning af hans far, den første russiske "vesterlænding", som tidligere havde næsten ubegrænset magt i landet.

Naturligt talent og en stor lærer

Theodore A. var en kreativ person - skrev digte, der ejes musikinstrumenter og sang ganske godt, velbevandret i teknikken. Ifølge samtidige, i dødsleje delirium han læste fra hukommelsen Ovid. Ikke alle regenter, døende, huskede klassikere. Personlighed var naturligvis fremragende.

Fedor var heldig med læreren. Simeon af Polotsk, hviderussiske-fødte forfatter og teolog, en stor offentlig figur af Rusland, engageret i sin uddannelse. At være en mentor kongelige børn, havde han ikke forlade det offentlige og litterære aktivitet - grundlagde en trykkeri i Moskva, han åbnede en skole, skrev digte og skuespil, afhandlinger og digte. Theodore A. under hans ledelse og oversat rimede nogle salmer af Psalter. Fedor Alekseevich Romanov var veluddannede, vidste polsk, græsk og latin. Især for hans sekretærer ledet af Simeona Polotskogo forberedte en slags overblik over de internationale begivenheder.

historisk uretfærdighed

På grund af det faktum, at hans regeringstid var kortvarig (ikke nok til en måned til 6-årig periode) og bleg mellem lyse betydelig periode (regeringstid sin far, Alexei Mikhailovich "roligste" og bror til Peter I den Store), han Fedor Alekseevich Romanov forblev obskure suveræn . Og repræsentanter for deres dynasti ikke prale. Selv om han besad sind og vilje og talent. Han kunne være en stor reformator og inverter, forfatter til den første russiske perestrojka. Og han blev en glemt konge.

I begyndelsen af hans regeringstid, blev al magt koncentreret i hænderne Miloslavskys og deres omgivelser. Fjodor III havde viljen, men fordi han var teenager, at skubbe dem ind i skyggerne, samt at bringe folk til ham, er ikke meget ædel, men intelligent, aktiv, initiativrig - I. M. Yazykova og V. V. Golitsyna.

Tsar-reformator

Reign of Fedor Alekseevich markeret signifikante transformationer.
Født i 1661, allerede i 1678 han bestiller begyndelsen af folketællingen og indfører beskatning gård, med det resultat, at statskassen begynder at vokse. Styrke staten gennem skærpelse af afskaffelsen af livegenskabet bidraget til hans fars dekret ikke at udlevere flygtige bønder underlagt modtagelse af dem i hæren. Disse var kun de første skridt. Reign of Fedor Alekseevich lagde grunden til nogle taget af Peter I reformer. Så i 1681, en række begivenheder, der dannede fundamentet og tillader Petra at holde provinsielle reform, og i det sidste år af livet i Fjodor III forberedt projektet, baseret på hvilken Peters "Tabel over Ranks" blev skabt.

Den første mand med samme navn i Romanov familien var Fedor Kat - en af de direkte forfædre dynasti. Den anden var patriarken Filaret (Feodor Nikitich Romanov). Den tredje var konge Fedor Alekseevich Romanov - en usædvanlig personlighed, stærk og uretfærdigt glemt. Udover alvorlig arvelig sygdom blev han ramt af en skade - i en alder af 13 år det i løbet af feriesæsonen flyttet slæden, som kørte søstrene. Tiderne var sådan - døde i barselssengen mor med nyfødte skørbug kur var umuligt (hun tog form af pest), fastgørelse sikkerhedssele i den kongelige slæde var ikke. Det viser sig, at manden var dømt til en tidlig død, og den manglende evne til at afslutte konverteringen. Som et resultat, vi glemte det, og æren gik til andre.

Alt i navnet på landet

Indenrigspolitik Fedor Alekseevich var rettet mod det gode i staten, og for at forbedre den nuværende situation, han søgte at grusomhed og despoti.
Han forvandlet Dumaen, det stigende antal af sine medlemmer til 99 personer (i stedet for 66). Kongen sætte dem i hovedansvaret i vigtige politiske beslutninger. Og det var han, ikke Peter I, begyndte at vige for folk i ydmyg, men uddannede og aktiv, i stand til at tjene til gavn for landet. Han ødelagde systemet med tjenestemandspensioner positioner, direkte afhængig af adelen oprindelsesland. lokalisme systemet ophørte med at eksistere i 1682 direkte på mødet i provinsrådet. At denne lov ikke forblive kun på papiret, Fjodor III beordrede ødelæggelsen af alle de lidt af bogen, der blev legaliseret opnå positioner af tribal tilhørsforhold. Dette var det sidste år af sit liv, kongen var kun 20 år gammel.

Bred reorganisering af staten

Politika Fedora Alekseevicha rettet mod lindring, hvis ikke at ødelægge den brutalitet, strafforfølgning og straf. Han afskaffede hugge hænder for tyveri.

Er det ikke værd at undre vedtagelsen af en lov mod luksus? Før sin død, er det besluttet, om etablering af den slaviske-græsk-latinsk Academy. På samme tid, det var åben, og en religiøs skole. Hvad er mest overraskende, Theodore A. først begynder at invitere lærere fra udlandet. Selv barbere deres skæg og forkortet hår var under Tsar Feodor.

Konverterer skattesystem og apparater af hæren. Skatter er blevet rimeligt, og befolkningen begyndte at betale dem mere eller mindre regelmæssigt, fylde kasser. Og mest overraskende, han indskrænket rettigheder i kirken, i høj grad begrænset sin intervention i statsanliggender og verdslige, begyndte processen med afvikling af patriarkatets. Læs og forbløffet, fordi alt dette blev tilskrevet Peter! Det er klart, på trods af alle de intriger det kongelige hof, elskede han sin storebror, var i stand til at sætte pris på det begyndte reformer og ændringer og tilstrækkeligt fuldføre dem.

reform byggeri

Feodor Alekseevich Romanov politik dækker alle nationale økonomiske sektorer. Aktiv konstruktion af templer og offentlige bygninger, der var nye godser, befæstede grænser, brød haver. Hænder nåede op til kloaksystemet i Kreml. De fortjener specielle ord hjem, designet af sin ordre, hvoraf mange stadig eksisterer i dag. Theodore A. formået at næsten helt genopbygge træ Moskva i sten. Han forudsat Moskovitter rentefrie lån til opførelse af standard kamre. Moskva blev omdannet for vore øjne. Blev bygget tusindvis af boliger, således løst boligproblemet i hovedstaden. For nogle er det irriteret, kongen anklaget for at spilde statskassen. Men hvis Rusland Fedor forvandlet til en stormagt, og hendes hjerte, Den Røde Plads er blevet ansigtet af landet. Indstilling det var ikke mindre overraskende - initiativrige, veluddannede mennesker fra mere almindelige navne arbejdede sammen med ham i herlighed Rusland. Her Peter fulgte i hans fodspor.

De succeser udenrigspolitik

Intern omorganisering af statens udenrigspolitik supplerer og Fedor Alekseevich. Han havde allerede forsøgt at returnere vores land ved Østersøen. Bakhchisarai fredstraktat i 1681 annekterede Venstre-Bank Ukraine til Rusland. Til gengæld for de tre byer i Kiev blev en del af Rusland så tidligt som 1678. New South indlæg dukkede nær byen Izyum, så de fleste af den frugtbare jord blev vedlagt som bilag til Rusland - omkring 30 tusind kvadratkilometer på den og dannede nogle nye godser forudsat de adelige, der havde tjent i hæren. Og det betalte sig helt - Rusland vandt over hendes overlegne i antal og udstyr af den tyrkiske hær.

Da Theodore A., ikke under Peter, gennem regelmæssig aktiv hær blev lagt, danner et helt nyt princip. regimenter blev skabt Lefortovo og Butyrsky der ikke har forrådt så Peter i Narva slaget.

hylende skam

Uforklarlige tilbageholdenhed berettigelsen af kongen, fordi når det læsefærdigheder i Rusland har tredoblet. I hovedstaden - på fem. Dokumenterne viser, at det var under Theodore A. Romanov poesi blomstrede under ham, ikke på Lomonosov begyndte at tage form først ode. Det er umuligt at tælle, at han formåede at gøre den unge konge. Nu er en masse snak om triumf historisk retfærdighed. Det ville være rart, når dens restaurering at hylde kongen, ikke niveauet for de abstracts, og forevige sit navn i de sider af historiebøger, til alt fra barndommen vide om, hvad det var en stor hersker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.