Nyheder og SamfundØkonomi

Analyse af produktionsomkostningerne på virksomheden

Rose arbejdet i den moderne virksomhed, kan vi ikke glemme analysen af produktionen og omkostningerne ved salget af sine produkter, da det er kostprisen afspejler omkostningerne afholdt af en virksomhed til produktion af dette produkt, det afhænger af det dannelsen af en konkurrencedygtig pris på produktet realisering og dermed indtægter, som omfatter andel af virksomhedens overskud.

Kostprisen - en samling af alle ressourcer, herunder råvarer, energi, maskiner, udstyr, bygninger, uddannelse og aflønning af personale, patenter, teknologi og andre omkostninger brugt på produktion og salg af produktet, udtrykt i penge. Det er et stort antal af komponenter af den ressource, og stadigt skiftende priser, der betales for dem, såvel som hverdagens teknologi forbedring og fremkomsten på markedet af nye konkurrenter, tvinger lederne til at lede efter nye måder at udvikling. Analyse af omkostningerne for varer, arbejder og tjenesteydelser gør det muligt at identificere, hvor effektivt ressourcerne anvendes i produktionsprocessen, opbevaring og distribution, samt at give et korrekt skøn over rentabiliteten af virksomheden og dens bæredygtighed i et konkurrencepræget miljø.

omkostningsindikatorerne

I analysen af produktionsomkostningerne i selskabet følgende økonomiske indikatorer kan nævnes:

 • samlede omkostninger - summen af alle omkostninger i virksomheden til produktion;
 • omkostninger pr rubler af salget - karakteriserer niveau og dynamik omkostningsreduktion. Grafisk viser forholdet mellem omkostninger og fortjeneste;
 • prisen for et enkelt produkt, arbejder eller tjenesteydelser (beregning) - gør det muligt at analysere omkostningsstrukturen, dynamik, og niveauet af indvirkning på resultat af en enkelt enhed af produktionen.

Analyse af strukturen af virksomhedens omkostninger

At studere sammensætningen af produktionsomkostningerne gør det muligt at identificere de vigtigste retninger af materielle og pengestrømme på fabrikken, der bør gives særlig opmærksomhed. En konstruktion af tabeller og grafer omkostningsstruktur over flere år vil karakterisere dynamikken i flytning af visse udgifter. Analysen af produktionsomkostningerne på eksemplet med den industrielle produktion, omkostninger omfatter følgende artikel:

 • materialeomkostninger ;
 • brændstof og energi;
 • udgifter til lønninger til personale og fradrag;
 • udgifter til vedligeholdelse og drift af udstyr;
 • produktion (shop) udgifter;
 • faste omkostninger ;
 • fabrikationsfejl;
 • andre omkostninger.

Afhængigt af detaljerne i virksomheden, kan omkostningsstruktur variere og omfatte yderligere kategorier af basale udgifter.

analyse af dynamikken

For at undersøge den tid variation af omkostningstal er udarbejdet tabeller og grafer er bygget som bruger regnskabsdata i flere år, samt mål for produktionsomkostningerne. Den første analyserer figuren de samlede omkostninger og dens struktur, samt indekset for omkostningerne i omkostningerne af rublen af produktionen. De giver en idé om den generelle tilstand af effektivitet og intensiteten af anvendelsen af materiale, finansielle og menneskelige ressourcer i virksomheden og prioriteterne for yderligere forskning omkostninger.

For en bedre forståelse af dynamikken i ændringerne i omkostningerne og skabe omkostninger ydeevne omkostninger enkelte produkt bruges. Den undersøger også omkostningsstrukturen og deres grad af indflydelse på dannelsen af overskud alone produkt og virksomheden som helhed.

Næste er beregningen af omkostningerne til de faktiske værdier af afvigelser fra planen, er begrundede årsager til overforbrug på enkelte artikler, identificerer årsagerne til ægteskab og andre ikke-produktive tab, der er udviklet en plan for at reducere produktionsomkostningerne.

I denne alder af computerteknologi kan vi ikke glemme om brugen af matematiske modeller for studiet af erhvervsøkonomi. Korrelation analyse vil afsløre en årsagssammenhæng cost ændringer med forskellige faktorer, der direkte eller indirekte påvirker produktionen. Det kan tages højde for faktorer som lønomkostninger for personale i almindelighed eller efter kategori, tilgængelige effekt, kapital-arbejdskraft forholdet, udgifter til nye teknologier og andre.

Som konklusion kan vi sige, at analysen af omkostningerne vil være så nøjagtige som dataene vil være mere sandfærdig højde for udgifter i udsagnene. Og hvis regnskabet skal opretholdes med fejl eller bevidst er holdt skjult nogen fakta, analyse og lader meget tilbage at ønske.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.