SundhedKvinders sundhed

Brud på en æggestokkene cyste. Symptomer, årsager, behandling.

Sprængning af ovariecyster - det er et alvorligt problem, der kræver en obligatorisk og akut kirurgisk indgreb. Men selv efter at have børn. Men at starte er at finde ud af: hvad en cyste er, og hvorfor det sker.

Cyste - en tumormasse. De mest almindelige tilfælde - den follikulært cyste. Meget sjældent det kan udarte til kræft, men det normalt sker før en æggestokkene cyste brud. Nogle gange kan ikke bestemmes selv det præcise øjeblik af denne ulejlighed en kvinde. Faktum er, at i æggestokkene, næsten ingen nerveender og kun gap ovariecyster symptomer, som en eller anden måde viser sig kan give anledning besøg.

Af disse grunde er alle gynækologer rådes til ikke at vente på bristede cyster på æggestokkene, behandling af hvilke bør gennemføres hurtigst muligt, og at gå til forebyggende check-ups mindst en gang om året. Selv, selvfølgelig, kan selv sådan en periode føre til tragiske konsekvenser.

Ofte cyste opstår hos piger og kvinder med debut polovozreslosti før overgangsalderen. Men der er andre, og fremkomsten af tumordannelse: tidligt og sent. Alle muligheder er med held behandlet med rettidig behandling til lægen. Ovariecyste kan identificere ved berøring (inspektion), eller ved diagnose af ultralyd apparatet. Bedre, hvis det vil være transvaginal.

Normalt disse tumorer svinder efter 2-3 menstruationscyklus, men de antiinflammatoriske virkninger af den ordinerende læge eller hormon (det er den mest almindelige årsag) for at fremskynde processen. Hvis formationen ikke reduceres eller forsvundet efter 3 måneder, udført laparoskopi eller cyste fjernelse. Med den dramatiske stigning i dannelse under pludselige bevægelser, vægtløftning, skødesløs samleje forekommer ovariecyster hul. Men det er næsten umærkelig.

Hvis bristede ovariecyster, symptomer vil være som følger: en skarp jagende smerte i underlivet (lokal eller generel), fald i blodtrykket (sædvanligvis med indre blødning), kvalme, opkastning sjældent, nedsat frigivelse af gasser og fæces.

Afhængigt af arten af cyste og dets placering, er kirurgi udføres. Sprængning af ovariecyster kan være ledsaget af indre blødninger, som kræver akut hospitalsindlæggelse. Hvis cyste var for eksempel follikulært, uden vridning og nekrotisk vævsdannelse, adhæsioner har fundet sted, men mest ovarie blodgennemstrømning ikke er brudt, så laparoskopi udføres. Denne fjernelse af cyste krop, æggestok foldere sutureres. Hvis æggestokkene bliver brudt, og det kan ikke gemmes, da det gennemførte laparotomi. Uanset hvor trist det lyder, men under denne operation spay helt og nogle gange endda en del af eller hele æggelederen.

Men selv efter laparotomi gravid mulig. Det hele afhænger af rigtigheden af operationen og rehabilitering. Det faktum, at operativsystemet læge altid, hvis det er muligt, så prøv at holde et maksimum på sund ovarievæv. Og selv om det er muligt at forlade kun et lille stykke af hans orlov. Især hvis operationen er pigen ikke at få børn eller dem, der planlægger en graviditet. Faktisk indtil æggestokkene alternative - kun orale hormonelle lægemidler og kunstig insemination (AI og IVF).

Som vi allerede har fundet en æggestokkene cyste brud, behandling er til tider store omkostninger for rehabilitering og ingen lille mængde af tårer, er lettere at forebygge. For at gøre dette, skal du være sikker på at følge menstruationscyklus forstyrrelser, skal du kontakte din gynækolog og sørg checkups 1-2 gange om året. Og vigtigst af alt - ikke ignorere de råd og ordinerende læge. Det kan være værd at både dit liv og muligheden for at få børn.

Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.