SundhedMedicin

Alalia - hvad er det? Alalia: Correctional arbejde

Alalia - er den fuldstændige mangel på tale eller dets underudvikling i børn med normal hørelse og intelligens. Denne lidelse er resultatet af skader på hjernen regioner tale under fødslen. Det kan også forekomme som følge af sygdomme i nervesystemet eller svær kraniet traumer påført barnet selv i den præ-tale periode af livet. Oprindeligt kaldet Alalia sluhonemotoy og ikke behandles.

Alalia er varierende grader - fra de mest alvorlige, når barnet ikke taler til 12 år, op til en lys, minder mere om den generelle underudvikling af tale.

Alalia - en lidelse forbundet med hjerneskade, som manifesterer sig i barnets manglende evne til at tale. Det er vigtigt at skelne mellem disse patienter fra dem med nedsat hørelse og intellekt - med mental retardering. Børn med Alalia stand til at reagere på lyde og opfatte information. Mental udvikling kan forstyrre barnet kun på grund af den fremmedgørelse, uddannelsesmæssige forsømmelse, den manglende mulighed for at beherske pensum og dårlig hukommelse.

klassifikation

Der er to hovedtyper af Alalia - sensorisk og motorisk. Begge lidelser kan underkastes korrektion med en integreret tilgang. I de fleste tilfælde, tidlig diagnosticering og overholdelse af alle anbefalingerne fra de børn er i stand til at studere på gymnasiet.

røre Alalia

Dette problem er karakteriseret ved en indledende overtrædelse af taleopfattelse i normal hørelse. Tryk Alalia vises på grund af læsioner af de tidsmæssige områder af hjernen, der ligger i den venstre hjernehalvdel, kaldet Wernickes center.

Børn med sensoriske Alalia ikke forstår det eller forstå sine begrænsninger. De er i stand til at responderer på lydsignalerne skelnes ved forskellige karakter af støj (raslende lyd for knirken og t. D.). I en tale til børn med sensorisk Alalia nuværende ekkolali - unthought denne automatiske gentagelse af en andens ord. Derfor, i stedet for at svare på spørgsmålet om et sådant barn kan gentage selve spørgsmålet.

Førende ved tryk Alalia betragtes som en krænkelse af fonemiske hørelse, som manifesterer sig i varierende grad. Det vil sige, det kan være en absolut manglende skelne talelyde eller deres opfattelse af vanskeligheder, manifesteret i vanskelighederne ved at skelne ens i lyd, men forskellige i stave ord (datter - tønde -lak kræft).

Barn med sensorisk Alalia vigtigt rettidig henvisning til specialister: en audiolog til en høreprøve, en neurolog og en talepædagog.

I praksis tilfælde af sensorisk Alalia - ret sjældne, mere almindeligt i en enklere form af sygdommen - motoren.

Den anden type

Motor Alalia - et sæt af symptomer, både tale og ikke-tale, som står i spidsen for erhvervelsen af sproget. Motor Alalia hos børn forekommer i et par gange mere end et touch. Hvor alvorligt er problemet?

Alalia. Diagnose og tale skilte

Tale Overtrædelse af motor Alalia indfanger alle sine komponenter: leksikalsk og grammatisk og fonetisk og fonemiske side. Det antages, at det første problem er forårsaget af læsioner af den forreste motor område i hjernebarken, og den anden - tilsidesættelse af, hvordan de nedre dele af motoren område af cortex af den dominerende halvkugle, hvor det koncentrerer al irritation af muskler og ledbånd der vises, når artikulation bevægelser.

Et barn med Alalia hæmmet dannelsen af finmotorisk koordination af talen apparatet. Disse lidelser er forskellige, lige fra oral apraxia (paralyse), slutter eller kobling af overtrædelse sekvens. Der er også en manglende evne til at udføre visse artikulation bevægelse.

Ofte børn med motor Alalia grund af mangel på lydopfattelse fange kun visse elementer af sætningen og ikke er i stand til at binde dem til en fælles semantisk struktur. Denne begrænsede forståelse fungerer som en sekundær manifestation af underudvikling egen tale. Børn med motor Alalia har normalt en begrænset ordforråd, men passiv ordforråd samtidig er meget omfangsrig.

Følgende aspekter af talen måtte blive krænket, når motoren Alalia:

 • fonemiske realisering udsagn;
 • tale sprogbehandling;
 • rytmisk organisation af tale - at synge den.

overveje nu, hvad har Alalia motoriske symptomer. Ordforrådet hos børn med sådanne overtrædelser udvikler sig meget langsomt, og bruges i den forkerte tale. Som følge heraf synes fattigdom stock leksikale-semantiske ressourcer substitution med lighed eller kontrast for eksempel sletter - vask cup -stakan ax - hammer. Et sæt af adjektiver og adverbier små.

I de indledende faser af talen udvikling i sådan et barn ikke brug for at kommunikere med den sammenhængende tale, som er forårsaget af underudvikling af både generel og tale aktivitet. Derfor barnet ofte bruger ansigtsudtryk, fagter og enstavelsesord når der beskæftiger sig med voksne.

Ikke-verbale tegn på sygdom

Børn med motor Alalia observeret underudvikling ikke kun tale, men også nogle mentale og motoriske funktioner. Sædvanligvis observeres neurologiske symptomer, varierer i sværhedsgrad fra minimale manifestationer af hjernedysfunktion til alvorlige sygdomme. Ofte også bemærket utilstrækkelig fysisk og somatisk generel svaghed af kroppen.

har discoordination bevægelser, er deres bevægelser bremset eller disinhibited Børn med motoriske Alalia normalt klodsede,. Motoriske aktivitet er reduceret, rytmen ikke er tilstrækkelig, dynamisk og statisk ligevægt forstyrres. Især åbenbar krænkelse af finmotorik.

Børn med motorisk Alalia normalt underudviklede højere mentale funktioner (hukommelse, opmærksomhed, tænkning, etc.) på niveauet af frivillig og bevidst opfattelse.

I nogle tilfælde kan udvikle patologiske personlighedstræk og karakter dannelsen af den neurotiske type. Børn med motor Alalia markeret isolation, usikkerhed, irritabilitet, vrede og tilbøjelighed til tårer.

Der er en anden form for sygdom - total eller blandet sensorisk-motorisk Alalia. Med en sådan udførelsesform er forstyrret og sensoriske og motoriske aspekter af tale. Hvis dit barn har sensorisk-motorisk Alalia, kan han ikke tale. Hertil kommer, at patienten ikke forstår talen adresseret til ham.

Hvad er en blandet Alalia symptomer? Denne sygdom er vanskelig at diagnosticere. Det er ofte forveksles med problemer såsom autisme, nedsat hørelse, intellektuel og så videre. N.

Arbejde med børn med Alalia alt ofte omfatter foruden sessioner med en psykolog og en talepædagog medicinsk behandling med henblik på at forbedre tale cent i hjernebarken.

Hvordan har sygdommen vist?

Den væsentligste årsag Alalia - hjerneskader i livmoderen eller i det første leveår.

 1. I prænatale periode af hjernens udvikling kan påvirke infektion, hypoxi, placenta insufficiens, dårlig vaner mor. Skader på hjernen af barnet kan ske under fødslen. Disse omfatter hypoxi, fødsel traumer, hypotermi.
 2. I det første leveår en baby hjerneskade muligvis på grund af en virusinfektion eller traumatisk hjerneskade.

symptomer

Alalia hvis diagnose - en kompleks proces, undertiden næsten ikke skelnes fra andre sygdomme. Det er vigtigt at fjerne døvhed eller mental retardering. Alalia når et barn forringet aktivitet af visse områder i hjernen. Enorm rolle ved sejren over de to hjernens strukturer turneringer: talen Brocas område og Wernicke, som er ansvarlige for dannelsen af deres egen tale og forståelse.

Tegn på motor Alalia

Blandt symptomerne er:

 • mangel på hjælp til selvhjælp færdigheder;
 • overtrædelse af trafik: børn ikke hoppe på ét ben, kan ikke komme på tavlen, ofte snublende, ude af stand til at danse rytmisk til musikken;
 • identificeret en række standard niveauer af sproglig udvikling på dette krænkelse fra sin fuldstændige mangel på evne til at tale sætninger anvendes;
 • barn kan ofte ikke udtrykke deres følelser og spørge om noget;
 • observerede taleforståelse overfor patienten;
 • barn realiserer den leksikale betydning af ordet, men ikke afslutningen, præfikser, præpositioner.

Tegn på touch-Alalia

Symptomer på denne type sygdom kan betragtes følgende fænomener:

 • barnet ikke forstår betydningen af de ord, han hørte;
 • der er ingen forbindelse mellem det specifikke objekt og lyddesign;
 • tilstedeværelsen af ekkolali (automatisk gentagelse af ord).

løse problemet

Overvej, hvordan man laver Alalia korrektion. Da det er en medicinsk, psykologisk og pædagogisk problem kræver en samlet tilgang til udviklingen af tale dannelsen og udviklingen af det hele menneske. Tale terapi arbejde skal udføres på baggrund af medicinsk og psykoterapeutisk behandling. Alalia - er en kompleks lidelse, der er vanskelig at diagnosticere.

De vigtigste elementer i Correctional arbejde

 • Processen er primært rettet mod dannelsen af motivet, de kommunikative intentioner, interne opgørelser af programmet.
 • Der lægges vægt på finmotorik: børn lærer at farve, nuance, lege med mosaikker, binde knob osv ...
 • Effektiv til udviklingen af tale hos børn med Alalia er brugen af rytme og logoritmiki. I disse lektioner musik, tale og bevægelse kombineres i en række forskellige øvelser og formen tale-motoriske aktiviteter. Som det er udviklingen af hukommelse og personlighed udvikling af børn.
 • For at aktivere talen praksis vigtig kommunikation til en overkommelig niveau af barnet: operationer med ord (igen, show, navn), sætninger og udtryk materiale.
 • Vigtigt er udviklingen af analysatorer - visuelle, auditive og taktile.
 • Du behøver kun at bruge gaming form for arbejde.
 • Vær sikker på at bruge visuelt materiale: forskellige symboler, miljøbeskyttelse materialer, billeder, handlinger ledsage tale, etc ...
 • Virkningen skal rettes til den generelle tale systemet, afklare ordforråd, udvikling af phrasal og sammenhængende tale, indstilling lyde.

De vigtigste etaper

 1. I den første fase af arbejdet foregår træning af tale aktivitet og påfyldning passiv ordforråd, let at forstå.
 2. Yderligere dannede Sætning tale og interaktivt.
 3. I det tredje trin fokuserer på aspekter som forbundet tale, kommunikationsevner, desuden automatiserede grammatiske strukturer.

I processen med at eliminere problemet anvender aktivt en række forskellige teknikker til ordbogen arbejde. Den første mulighed - naturlig: demonstration af genstande, billeder, handlinger og situationer. Den anden - en verbal: korrelationen af nye ord allerede er kendt af ligheder og kontraster.

Brug forskellige typer af arbejde på ordbogen, som omfatter udvælgelsen af emner til handling, for eksempel, vise eller fortælle, hvem flyver, kører, kravler. Lige så effektive sådanne fremgangsmåder: navngivningen af de enkelte dele af helheden, fx et hjul, en forlygte hjul; udvælgelse af enkelt-rod ord, synonymer, antonymer; gætte af objekter ifølge beskrivelsen; konvertering diminutive ord, og så videre. d. Også sideløbende med færdiggørelsen af en ordbog over fælles temaer (dyr, planter, legetøj, grøntsager, frugt, familie og så videre. d.) at udvikle de færdigheder bruger visse grammatiske former af ord (af sagen, ental og flertal et al.).

Hvis et barn Alalia bør afhjælpende arbejde skal udføres som en? Gennemførelse af handlinger med objekter, skal børnene prøve dem artikuleret tale, det vil ledsage hver handlingsord hælde vand hælde vand, hæld vandet i flasken, blæse på vandet etc. Hos patienter i denne fase er udviklet evnerne til at besvare spørgsmål og til at forsøge at .. beder dem om at komme med forslag, først den ene vej og derefter ved henvisning, med billeder serier, gæt gåder og forberede beskrivelser, der sammenligner de særlige kendetegn ved flere objekter, og så videre. d. på dette tidspunkt, opmuntret af de forskelligartede og detaljerede svar Det, til gengæld bidrager til den aktive søgen efter og vælge den relevante grammatiske form de rigtige ord, fremmer interessen i talen som et middel til kommunikation.

Naturligvis er barnet ikke forklares med nogen regler, ikke rapporteret oplysninger om grammatik. behandling proces involverer kun et spil formular og praktisk bekendtskab med flere frekvenser modeller i bøjning og orddannelse, sætningsstruktur.

Hele proceduren fungerer på de grammatiske kategorier baseret på følgende: først skal barnet iagttage som talepædagog designs en bestemt model, så det er inkluderet i processen med imitative tale aktivitet.

Hvis barnet har motoren Alalia, er klasser afholdes både? Den praktiske anvendelse af børn med Alale grammatiske strukturer har nogle funktioner som dannelsen af alle koncepter udføres kun på grundlag af de særlige former for analyse og syntese, der resulterer i unødvendig abstraktion og generalisering.

Konstant være på sindet den vigtigste opgave for det arbejde, som omfatter dannelsen af kommunikationsprocessen og aktiv genopfyldning til at kommunikere barnet. Det næste skridt kan betragtes som en gradvis overgang fra dialogen i interpersonel kommunikation til monolog tale i udviklingen af motivation til at fortælle. Dette er normalt et barn fortæller om en begivenhed eller transmittere nogen oplysninger.

Chartret bidrager til udviklingen af strukturen af ord og sætninger, og gennem læsning og skrivning med Alalia babyalarmer og korrigerer sin tale. Uddannelse af børn er meget længere er, og det kræver brug af særlige metoder og teknikker. Ofte børn med handicap under overvejelse i færd med at mestre det skrevne sprog vises sekundær ordblindhed og dysgraphia.

Barnet Alalia? Behandling og enhver korrektion funktioner har? En af de mest anvendte metoder til at komme af med problemet er stimulering af visse områder af huden ved hjælp af lavfrekvente strømimpulser. Disse områder udgør projektionen af talen hjernen områder. Som et resultat, er de aktiveret ved stimulering af nerveenderne. Denne metode til behandling har ikke under en evidensbaseret ramme, så korrektion af kun muligt ved hjælp af den manglende terapeutiske effekt sygdom, derfor er brugen af tale zoner Nervestimulerings- teknikker kan ikke altid være berettiget.

yderligere metoder

Hvis patienten Alalia, sessioner med en talepædagog er meget vigtigt. De bør holdes regelmæssigt. Logopædi massage bruges aktivt til sådanne taleproblemer som Alalia. Behandlingen er rettet mod stimulering af muskler, der er involveret i dannelsen af lyde. For at gøre dette, udfører massage med fingrene eller en speciel tale terapi sonder.

Fysioterapi bruges også hos børn med Alalia. Blandt de vigtigste metoder - laser-, vand, magnetisk terapi, akupunktur.

konklusion

Tale Alalia kræver en meget langvarig behandling og integreret tilgang. Oftest terapi foregår i specialiserede børnehaver og skoler betjener børn med taleforstyrrelser. Med behandlingsresultater er det muligt at overgangen børn i gymnasiet.

I nogle tilfælde, fjernelse og korrektion Alalia barnet tager et par år, og så kræver regelmæssige sessioner med en talepædagog for at bevare resultatet. Selv efter en vellykket terapeutisk arbejde de fleste børn har brug for regelmæssig motion for at eliminere dysgraphia og ordblindhed. Barn med Alalia brug psykologisk bistand og støtte. Det er svært at få nye venner og føle sig godt i teamet. Nogle børn oplever konstant stress, når de kommunikerer med deres jævnaldrende, som kan føre til aggression, nervesammenbrud. Derfor et barn med Alalia har brug for hjælp til at overvinde frygten for kommunikation, isolation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.