FinanserRegnskab

Typer af regnskab. Typer af konti. Typer af regnskabssystemer

Regnskab - en af de vigtigste mekanismer til at sikre driften af virksomheden. ledelse af virksomheden, bygge strategi økonomisk udvikling, sproget i kommunikationen med investorerne i høj grad bestemmer, hvor held virksomhedens eksperter vil gennemføre relevante aktiviteter i regnskab.

Hvad tegner

Regnskab, i henhold til den fælles definition - er et system, hvor indsamling, fiksering og syntese af oplysninger om ejendommen, kontrakter og finansielle aktiver i organisationen, samt deres bevægelighed inden for virksomheden i det aspekt af inter-enterprise samarbejdet.

Skelne mellem følgende typer af regnskab.

1. Ledelse

Denne type regnskab er en metode, hvor du arbejder med de regnskabsmæssige oplysninger for at optimere forvaltningen selskabets politik. I nogle tilfælde, for at gennemføre en passende mekanisme tjener dannelsen af intra-informationssystem. Dybest set, når regnskabsforvaltning sker omkostningsanalyse, beregning af omkostningerne ved produktionen.

Oplysninger, der tilvejebringes i løbet af de relevante analyseprocedurer, brug af fast ledelse for at optimere vores processer, forbedre arbejdet med personalet, for at reducere omkostningerne.

2. Finansiel

Det er processen med at indsamle regnskabsmæssige oplysninger vedrørende omkostninger og indtægter i selskabet, gæld, tilstedeværelsen af visse midler og så videre. D.

3. Skat

Nogle eksperter omfatter de typer af regnskabs- og også, selv om det meste er forbundet med samspillet med den eksterne struktur - FTS. Er en samling af oplysninger, der efterfølgende anvendes i forbindelse med beregning af skattegrundlaget. Formålet med at gennemføre denne type regnskab - for at sikre korrektheden af samspillet mellem virksomheden og de vigtigste finans- og tilsynsmyndighed - Federal Tax Service og andre agenturer.

Hver af de nævnte kategorier kan afspejle de respektive typer af regnskabssystemer. De kan arbejde inden for rammerne af uensartede metoder, men på samme tid anvendes på betingelse af fælles formål. Hertil kommer, at inden for rammerne af de administrative, finansielle og skattemæssige områder er som regel bestemt af de specifikke aktiviteter inden for regnskab. Arbejdet i de respektive områder typisk opererer med en smal kvalificerede fagfolk.

Regnskab - det er økonomisk beregning?

Det menes, at sådan noget som en "bogholderi" og "husstand registrering", kan identificeres. Dette kan være en meget god tilgang, og fejl. Hvad betyder det afhænger?

Den omstændighed, at begrebet Regnskab er særlige tilfælde af økonomisk. Det er den sidste - det er en global kategori. Regnskab - en bestemt sag, sammen med en økonomisk eller operationel, for eksempel, den statistiske. Samtidig forskellige former for økonomisk og regnskab er tæt forbundet, og ofte har en meget traditionel grænse.

Således hvordan man skal fortolke forholdet mellem udtryk? Du kan holde sig til følgende skema: bogholderi - det er altid en økonomisk betragtning. Og fordi de synspunkter, som økonomiske og regnskabsmæssige kan identificeres på denne måde. Samtidig hozuchet - ikke altid den balance, kan det være operationelt eller statistisk.

Målere i regnskab

Efter at have overvejet det, hvad er de vigtigste former for regnskab, kan vi studere det aspekt af måleinstrumenter, der anvendes af revisorer i den normale drift. Blandt sådanne kriterier kan være relateret til den type naturlige. De bruger følgende måleinstrumenter:

- pr masseenhed (i tons, kg, gram, etc ...);

- antallet (stykker, dragter, osv ...).

En anden type af kriterier - arbejdskraft. De bruges hvis det er nødvendigt for at beregne det beløb, ansatte i selskabet på tidspunktet for produktionen. Vigtige meter her - dage, timer, nogle gange minutter. Den praktiske betydning af kriterier arbejdskraft - evnen til at beregne arbejdsproduktiviteten. Og som et resultat, optimere den relevante udgift.

Sandsynligvis er det vigtigste kriterium, som afspejler målingen aspekt i regnskab - økonomisk. Det bruges, når en virksomhed foretager en afspejling af de økonomiske processer og analytisk generalisering i monetære enheder. Finansiel kriterium - et værktøj, der gør det muligt for selskabets ledelse beregne den samlede værdi af aktiverne. Den største måler her - landets valuta, dvs. i russiske rubler og dette øre.

regnskabsfunktion

Lær de grundlæggende typer af regnskab, samt centrale målere, kan vi overveje, hvad funktioner vi karakteriseret fænomenet, der undersøges. Eksperter har identificeret følgende liste over dem.

For det første er en funktion, der hedder kontrol. Det er et værktøj til overvågning af tilstedeværelse og bevægelser af forskellige former for værktøj, genstande af arbejdskraft, finansielle ressourcer, rigtigheden og relevansen af samspillet mellem virksomheder med offentlige myndigheder. Hovedtyper af kontroller, der er udført inden for rammerne af denne funktion - en foreløbig, strøm (nuværende), såvel som den efterfølgende.

For det andet, denne information funktion. Det indebærer aktivering af rettidig formidling af relevant information, hvilket afspejler arbejdet i virksomheden blandt sine forvaltnings- og funktionærer (samt på tværs af virksomheden samspil mellem fag). De vigtigste krav til oplysninger indsamlet af regnskabs - pålidelighed, verificerbarhed, objektivitet, relevans.

For det tredje har eksperter identificeret en beskyttende funktion. Dens essens er baseret på de opgaver, der er forbundet med behovet for at sikre balancen i fast ejendom. Det vigtigste kvalitetskriterium for at udføre denne funktion - eksistensen af virksomhedens metode til at holde en detaljeret lagerstyring.

For det fjerde, den regnskabsmæssige har den funktion at organisere feedback mellem virksomheden og de forskellige aktører i sine aktiviteter - investorer, kunder, og i nogle tilfælde også med de regulatoriske myndigheder.

Femte regnskabsinformationer også kendetegnet ved en analytisk funktion. Dets vigtigste formål - at identificere mangler, svagheder, huller i ledelsen af selskabet og gennemførelsen af finanspolitikken og den efterfølgende udvikling af de relevante optimering mekanismer.

konti

Hvad er kriterierne for klassificering? Hvad er de typer af konti? Lad os starte med klassificeringskriterierne. Deres eksperter har identificeret en række.

1. Den økonomiske indhold

Tilhører kontoen til en bestemt type bestemmes baseret på detaljerne i, hvad der præcist det er taget i betragtning.

2. struktur

Ved denne foranstaltning, er de typer af konti opdelt i:

- opgørelse;

- lager;

- bogføring og afvikling;

- passiv;

- aktiv.

3. granularitet

Det anses for en af de grundlæggende kriterier for klassificering. Baseret på grund af sin essens inddeles i tre typer - syntetisk, analytisk, samt de såkaldte sub-konti. Overvej de særlige kendetegn ved hver.

Syntetiske regnskab omfatter tilstrækkeligt opsummerer aktiver og passiver, der er denomineret i de finansielle målere. Eksempler derpå - 50 ( "Cash"), 01 ( "Grundlæggende midler") eller for eksempel 80 ( "kapital").

Analytiske konti er designet til at præsentere information fra den syntetiske flere detaljer. De afspejler ikke længere generaliseret, og meget detaljerede oplysninger om specifikke typer af aktiver og forpligtelser. Målt på samme tid, de kan have ikke kun i økonomisk henseende, men også, for eksempel, og i arbejdskraft.

Til gengæld underkonti er en slags "hybrid" af de to første typer. Deres praktiske anvendelse er hensigtsmæssigt i de tilfælde, hvor det er nødvendigt, for eksempel gruppe analytiske regnskab inden for et bestemt syntetisk. Beretningen i afviklingskonti er normalt udføres i de finansielle målere, nogle gange - i naturlig, arbejdskraft - næsten aldrig.

Eksperter også isoleret og andre typer af konti baseret på andre kriterier. For eksempel, såsom drift, påløbne, regler og fiskale og distribution.

Efter at have studeret regnskabsmæssige typer, dets funktioner, vi nu overveje det aspekt af kontoen. Praktisk anvendelse af konti i mange tilfælde udført af en metode kaldet "dobbelt bogholderi". Det afspejler det princip, hvor virksomheden er blevet registreret på samme tid to gange - i debet en konto og kredit andre. Nøje interagere med hinanden og forskellige typer af konti hovedbøger (dette aspekt - lidt mere).

Fakta om dobbelt bogholderi

Lad os studere metoden for "dobbelt-entry" i flere detaljer. For hvad det er, i virkeligheden, er nødvendig i regnskab? Ifølge udbredt i professionelle miljøer regnskabsmetode, de fleste forretningstransaktioner præget af ambivalens og aspekter som gensidighed. Det vil sige, hvis pengene debiteres fra en konto, er det sandsynligvis er deres samtidige optagelse til den anden. Således er den monetære transaktion hele tiden er under kontrol.

Mekanismen af "dobbelt-entry" gennemføres ved hjælp af to vigtigste instrumenter - korrespondance og ledninger. Hvordan sker det?

Korrespondance - denne kanal vekselvirkning mellem de to konti, hvor den finansielle transaktion registreres. Til gengæld ledninger - det er i virkeligheden, den praktiske inddragelse af denne kanal, den korrekte udførelse af transaktioner, registrere oplysninger om debet og kredit. Der er to typer - enkel og kompleks.

Måde at repræsentere "dobbelt bogholderi" afhænger af, hvilken form for ledelsen anvendte former. Der er flere. Der er et mindesmærke eller splittet formular - inden for rammerne af dens operationer registreret to gange i separate registre. Der er en ordre, eller en kombineret form. Den registrerer udnyttes således at driften er fikseret på samme tid skal debiteres og krediteres.

registre

Vi sagde, at regnskabet er tæt knyttet til de regnskabsmæssige registre. Hvad er den nyeste? Hvad er de typer af regnskabsbøger? Vi vil overveje dette aspekt nærmere.

Hvad er registrene af regnskab? Ifølge populær definition, de er de værktøjer, der anvendes i forbindelse med bestilling og indsamling af oplysninger i de primære dokumenter til at reflektere i regnskabet og rapportering. Det kan være en forretningshemmelighed.

Eksperter kalder følgende klassificering kriterier for regnskabsmæssig registre.

1. På grundlag af design

Det kunne være bøger, kort, tabeller, optagere.

2. Baseret på destinationen

I denne henseende kan registrene være kronologisk eller systematisk. Der er også kombineret og tilgængelighed.

3. På baggrund af indhold

Ligesom regnskaberne for den respektive type registre, på grundlag af dette kriterium, er det delt op i syntetisk og analytisk.

4. Proceeding fra formen

Eksperter identificere fire principal - enkeltsidet, lavet i form af en tabel, samt præsenteret i en forskudt format.

udgifter

Efter at have studeret regnskabsmæssige typer, dens funktioner, regnskab, registre, kan vi definere det ved hvilke mekanismer er faste omkostninger. Hvilke typer af regnskabsmæssige omkostninger? Hvad er kriterierne for klassificering?

Faktisk under organisationens udgifter på grundlag af fælles definitioner, der menes at reducere finansielle og økonomiske fordele som følge af kapitalnedsættelsen i selskabets balance og andre former for hævning af kontanter. Eksperter identificere følgende hovedtyper af regnskabsmæssige udgifter:

- profit-relaterede;

- Det viser sig, indkomstskabende kanaler;

- håndhævelse.

Med hensyn til den første: Dette omfatter primært udgifter i forbindelse med produktion og salg af investeringer. Den anden gruppe kan omfatte de omkostninger, der er forbundet med betaling af præmier, velgørende aktiviteter. Tvungen omkostninger omfatter skatter, betalinger til pensionsfonden, Social Insurance Fund, HIF, indgåelse af forsikringsaftaler. Nogle eksperter henviser til omkostningerne ved den tredje type er dem, der er forbundet med virkningerne af økonomiske sanktioner.

indtjening

Apropos omkostninger, kan vi ikke ignorere det aspekt af indkomst. Hvad er de vigtigste kriterier for deres klassificering?

Først, at en sådan indkomst. I den russiske lovgivning anses de for at være ressourcer, forårsager en stigning i finansielle og økonomiske fordele for virksomheden og væksten i erhvervslivet kapitalisering. De vigtigste typer af indkomst i regnskabssystemet som følger:

- fra almindelige aktiviteter;

- med henvisning til det antal point.

Der er kriterier russisk lovgivning, som dem, eller andre indtægter til organisationen for at skabe balance mellem indtægter ikke tilføjes. Blandt dem:

- bidrag fra ejerne (aktionærerne);

- mængden af skatter og afgifter;

- honorarer til gavn for partneren;

- udbyttet af en forudbetaling, forudbetaling, depositum;

- modtagelse af betaling for lånet udstedte.

Indtægter og udgifter i selskabet er registreret i den rigtige rækkefølge om regnskaberne for organisationen.

dokumenter

At sige meget om, hvad er de typer af regnskabspraksis baseret på de typer af konti, klassificeringen af indtægter og omkostninger, og overveje samtidig det aspekt af dokumentstyring. Hvad er dens struktur? Hvad er de forskellige typer af dokumenter i regnskab? Følgende kriterier er vedtaget i den russiske praksis.

1. Sammensætning af dokumenter

Ved dette kriterium er til stede kildesortering indkommende, udgående og intra. Først - dette er de dokumenter, der sendes til selskabet af andre selskaber. Den anden - et dokument, der på sin side, er kendetegnet ved den modsatte retning. Indenlandske typen kilder ikke kan findes uden for virksomheden.

2. Ansættelse

Baseret på dette kriterium, kan dokumenterne være lovgivningsmæssige, udøvende og udgør kilder tegner formål.

Først - dette er de kilder, der afspejler den rækkefølge, diverse instruktioner og ordrer ledelse, i forbindelse med gennemførelsen af de nødvendige virksomhedsdrift. Udførelse dokumenterne er designet til at fange dokumentation for transaktionerne. Eksempler heraf - handlinger accept, forskellige former for ordrer. Der er også en kombineret type papir. De kan have symptomer på både lovgivningsmæssige og udøvende dokumenter. Afhængigt af formålet af forskellige typer af kilder, de kan have funktioner, der tillader dem at henvise til den kategori Regnskab.

3. Hyppigheden af kompilering

Ifølge dette kriterium, dokumenterne er one-off, samt kumulative. Først, som regel gør en konkret business transaktion og ikke efterfølgende suppleres. Mens sidstnævnte kaldes sekventielt akkumulere information i forhold til en bestemt periode. De kan opsummeres indikatorer, der afspejler forløbet af lignende eller identiske forretningstransaktioner.

4. udarbejde Tid

Dette kriterium klassificerer dokumenter på den primære type og konsolideret. De første rekord forretningstransaktioner på ethvert givet tidspunkt. Resumé dokumenter er designet til at kombinere ydeevne, gruppere dem på grundlag af oplysningerne i de primære kilder.

De fleste af de dokumenter, som er til stede i ryggen af saldoen kan klassificeres på samme tid for hver af de identificerede kriterier.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.