SundhedMental sundhed

Højere mentale funktioner, deres forekomst og værdi

På studiet af højere mentale funktioner, forskerne stadig behandles i de indledende faser af at blive en videnskab. Men for første gang dette begreb anvendes i videnskabelig terminologi, en fremtrædende sovjetisk psykiater LS Vygotsky i den videnskabelige kontrovers med franskmanden Jean Piaget om de prioriterede områder af menneskelig udvikling.

Begrebet højere mentale funktioner afspejler et sæt af komplekse mentale fænomener og processer, som bestemmes af psykofysiske og sociale faktorer, og kun fremstå som socialt. Det er denne asymmetri manifestation af disse fænomener på grund af deres mulige vilkårlige flow. Angiveligt Vygotsky, mentale processer af en person er to primære kilder til dens tilblivelse. Nogle af dem er bestemt af genetiske faktorer, som er dannet og manifesteret i generationer. andet tilblivelse foregår udelukkende under indflydelse af sociale faktorer. Desuden dannelsen af sociale funktioner, er ved deres "lagdeling" af genetiske og derfor hele komplekset, hvilket er en højere mentale funktioner, er resultatet af en lang proces med sociale og historiske udvikling.

En af de vigtigste mentale funktioner af en menneskelig tale. Denne funktion gør det muligt ikke kun kommunikation mellem mennesker, men giver også hele samfundet, som et system, dets vigtigste funktion - socialitet. På den anden side, den socialitet formidler implementeringen af disse funktioner i aktion. Blandt de vigtigste mentale funktioner også omfatter perception, hukommelse og tænkning.

Implementeringsprocessen funktioner - ganske komplekst fænomen, der omfatter en række på hinanden følgende trin. De er relativt autonom, og hver enkelt er en separat mental proces og aktivitet.

Den første fase forekommer interpsihologizatsiya, dvs. simpel interaktion mellem mennesker. Så intrapsihologizatsiya der - et fænomen, som kendetegner den menneskelige bevidsthed om sine aktiviteter rettet mod det eksterne miljø. Og derefter kommer internalisering - eksterne faktorer, der medierer menneskelig aktivitet og omdannes til indre. Internalisering gør nogle menneskelige aktiviteter i en suite af automatiske motoriske handlinger, færdigheder, hvoraf de fleste er begået ubevidst, være, men det er ganske betydelig social praksis. Et eksempel på denne proces kan for eksempel være, at processen med at lære noget, når en person, der har en vis viden i løbet af deres hyppige gentagelser i praksis gradvist omdanner dem til færdigheder.

Det største problem er, at de højere mentale funktioner optræder i folks daglige liv. Casual psykiske selvregulering henvender sig ikke kun den sociale korrektion af menneskelig adfærd, men hun fungerer som mentale funktion end i virkeligheden, på grund af forskellen mellem menneske og andre arter. I betragtning af det er i denne sammenhæng skal det forstås, at selvregulering funktion på niveau med sindet, giver en harmonisk tilpasning af hele den menneskelige krop til de dynamiske ændringer i det eksterne fysiske og sociale miljø. Det er en korrektion proces af mentale og følelsesmæssige tilstande, som er implementeret ved at udsætte en person for sig selv på forskellige måder. Disse kan være ord (tale), henvisningen til på nogen måde, hukommelse, kontrollere fysiske tilstand af kroppen. Det er almindeligt anvendt og godt kendt af alle teknikker såsom søvn, latter, erindringer om behagelige, observation af naturen, afslapning, strække, og andre.

Eksperter, der undersøgte de højere mentale funktioner og arten af deres gennemførelse, påstanden om, at den person, aktivt involveret i reguleringen af følelsesmæssige tilstande er mest effektiv for den socialisering processen, dens harmoniske tilpasning til de skiftende forhold i det sociale miljø.

Den rolle, som disse funktioner kan ikke overvurderes i folks liv. De bringer os den viden, færdigheder, giver en normal optagelse i de komplekse processer af social interaktion, som er fuld af det moderne samfund.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.