SundhedMedicin

Kranspulsåren. koronar aterosklerose

hjertesygdomme og relaterede karsystem i øjeblikket er blevet et stort problem i det moderne menneskelige civilisation. Samtidig end de mere velstående samfund i form af livet, jo mere alvorlig er situationen i antallet lider af hjerte-kar-sygdom.

Hvad er koronar hjertesygdom?

Det menneskelige hjerte er en meget kompleks, fintunet og følsom mekanisme, formål kan reduceres til én funktion - levering af vitale funktioner, der er nødvendige for de korrekte materialer til hver celle i kroppen.

Ud over hjertet, denne aktivitet er involveret, og karrene, det system, som gennemtrænger det menneskelige legeme, som fuldt ud sikrer uafbrudt levering af alle nødvendige til cellerne mest fjernt fra organer fra hjertet.

krone rnaya arterie og dens rolle i menneskers liv støttesystem

Fuld drift af systemet giver hjertemusklen, rytmiske sammentrækninger og fuldstændighed, som også afhænger af den normale blodforsyning - bærer af al nødvendig for normal funktion af det menneskelige legeme. Blod til hjertemusklen leveret af blodkar, der kaldes koronar.

Deraf navnet: koronarkar, koronar arterie, etc. Og hvis den ønskede nedsat blodgennemstrømning i kranspulsårerne, er hjertemusklen berøvet mad, som kan føre til hjertesygdomme såsom hjertesvigt, unormal hjerterytme og hjerteanfald .. Årsagen til alle er koronar aterosklerose.

Hvad er åreforkalkning af kranspulsårerne, og hvad han var bange for?

Over tid og under indflydelse af mange faktorer, som diskuteres yderligere i arterierne ophobes fedtstoffer, lipider, der danner en konstant voksende sticky plaques, der hindrer den normale strøm af blod.

Således er arteriens lumen reduceres gradvist, og oxygen til hjertet modtager mindre og mindre, hvilket fører til smerte i retrosternal område - angina. I første omgang kan smerten være forvirrende for en person kun under kraftig opbremsning, men efterhånden bliver svaret på selv en lille indsats, og efterfølgende kan forekomme i hvile.

Komplikationer af atherosklerose og beslægtede sygdomme

Åreforkalkning af kranspulsårerne uundgåeligt fører til sådanne sygdomme som hjertesygdomme hjerte. Det skal bemærkes, at såkaldt hjertesygdomme carry lever usammenligneligt større end kræft eller infektionssygdomme - og netop i de mest udviklede lande.

koronararteriesygdom har naturligvis en negativ effekt på hjertemusklen, som igen forårsager angina, hjerteanfald, hjerteanfald, hjertearytmi, hjertesvigt og det værste - hjertedød.

Symptomer på iskæmisk hjertesygdom

Den menneskelige krop har en individuel anatomisk struktur. Og anatomi hjerte, arterier, fodre den, har hver deres egne karakteristika. Hjertet er drevet af to kranspulsårer - højre og venstre. Og det giver den venstre koronararterie af hjertemusklen med ilt i en påkrævet for normal drift beløb.

Med et fald i blodstrømmen forekommer brystsmerter - angina symptomer, og deres udseende er ofte forbundet med særlige belastninger. En person kan opleve dem, og når i hvile, såsom under søvn, og mens du går, især på ujævnt terræn eller trapper. En sådan smerte kan være udløst af vejrforholdene og, om vinteren, i koldt og blæsende vejr, kan de forstyrre oftere end om sommeren.

Hvad du behøver at vide om angina

Først og fremmest, denne sygdom er et resultat af akut hjertesvigt, udløst af utilstrækkelig blodforsyning til hjertemusklen på grund af det faktum, der ramte kranspulsåren - venstre. Et andet navn for sygdommen, kendt af mange fra den russiske klassiske litteratur - angina pectoris.

En typisk manifestation af denne sygdom er smerter, som allerede tidligere beskrevet. Men det er også muligt (ofte i de tidlige stadier) føler ingen smerte som sådan, men trykket i brystet, en brændende fornemmelse. Og amplituden af den smerte har bred kant fra næsten ubetydelig til ulideligt gribende. Det udbredelsesområde det findes primært i den venstre side af kroppen, og sjældent - til højre. Smerter kan forekomme i arme, skuldre. Affect halsen og underkæbe.

Smerte er ikke konstant, og paroxysmal, og deres længde er i almindelighed fra 10 til 15 minutter. Selv om der er op til en halv time - i dette tilfælde muligt myokardie hjertemusklen. Anfald kan gentages med intervaller på 30 gange om dagen for at en gang hver par måneder eller endda år.

Faktorer, der bidrager til udviklingen af koronar hjertesygdom

Som nævnt tidligere, koronar hjertesygdom er resultatet af skader på kranspulsårerne. Der er flere faktorer generelt accepterede, hvor kranspulsårerne fodring hjertemusklen, kommer i forfald.

Den første af disse er mulig med ret til at blive kaldt et for højt niveau af kolesterol i humant blod, hvilket skyldes dens viskositet er den egentlige årsag til plakdannelse på væggene i arterier.

Den næste risikofaktor for udvikling af hjertesygdom, nemlig hjerteanfald, er hypertension - en overdreven blodtryk.

Stor skade på kranspulsårerne i hjertet er fra at ryge. Risikoen for skader på arterievægge følge af den negative multiplicerede udsættelse for kemiske forbindelser, der omfatter tobaksrøgen.

Den næste risikofaktor, der øger sandsynligheden for koronarkar, er en sygdom som diabetes. Ved denne sygdom aterosklerose underkastes hele karsystemet, og i høj grad øger risikoen for hjertesygdom i en yngre alder.

Arvelighed kan også tilskrives de risikofaktorer, der påvirker forekomsten af hjertesygdomme. Især hvis fædrene til potentielle patienter hjerteanfald blev registreret, eller død indtraf som følge af hjerte-kar-sygdom før en alder af 55 år, og mødre - til 65 år.

Forebyggelse og behandling af hjertesygdomme

Undgå eller mindske risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom kan være, hvis bære, og strengt og kontinuerligt, et par enkle retningslinjer, som omfatter sund livsstil, undgå skadelige vaner, motion og fornuftig passage af årlige eftersyn.

Behandling af koronar hjertesygdom omfatter flere muligheder: medicin terapi og hjertekirurgi. Den mest almindelige er koronar arterie bypass operation, hvor blodet til hjertemusklen er sendt af en rundkørsel måde: på den indleverede parallelle ramte område af aorta segment af en sund fartøj, taget fra patienten. Operationen er kompliceret, og efter at patienten kræver en lang periode med genoptræning.

En anden type behandling er angioplastik, koronararterie ved hjælp af en laser. Denne mulighed er mere skånsom og ikke kræver dissektion af store dele af kroppen. Forud kranspulsåren læsion komme igennem fartøjer skulder, lår, eller underarm.

Desværre, uanset hvad operationer blev udført, men selv den mest succesfulde af dem mod åreforkalkning fritager ikke. Derfor, i fremtiden er det nødvendigt at overholde alle recepter, det gælder ikke kun medicin, men også den anbefalede kost.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.