Selv-dyrkningPsykologi

Effektiv kommunikation: principper, regler, færdigheder, teknikker. Betingelser for effektiv kommunikation

Det moderne menneske har en tendens til at være en succes overalt - på arbejdet og i deres personlige liv. Karriere, familie, venner - alt sammen en del af det liv, og at etablere en effektiv kommunikation tillader alle områder og nå den maksimale konsensus. Alle bør stræbe efter at forbedre deres sociale færdigheder. Selv hvis du oprindeligt har problemer med tiden denne viden vil bringe velfortjente frugter - robust interpersonel kommunikation.

definition af kommunikation

Forskellige måder at dataoverførsel fra et menneske til et andet kaldes kommunikation. Det omfatter alle de forskellige signaler og afkode kanalerne og kan være:

 • verbal;
 • ikke-verbal;
 • skriftligt
 • billedlig;
 • rumligt tegn og så videre. d.

Antages det, at kommunikationen er effektiv, når afsenderen kommunikerer oplysningerne på samme bølgelængde med modtageren. Men selv kommunikationen i et single sign-system ikke garantere, at beskeden vil blive dekrypteret korrekt.

Effektiv kommunikation er med til at minimere tabet af betydningen af meddelelsen. For en vellykket fremme af erhvervslivet, for at opretholde venskabelige forbindelser, for en lys personlige liv nogen ville være nyttigt at forbedre deres kommunikationsevner.

Grundlæggende i effektiv kommunikation

Kommunikation som et banalt informationsudveksling er allerede til stede i de simpleste dyr. Manden i udviklingen af kommunikationen bragt til perfektion. Talt og tegnsprog udviklet og gradvist udvidet til at skrive, symbolsk og figurative. Men denne proces kompliceret forståelse og effektiv kommunikation bliver et særskilt fag.

Kommunikation proces omfatter fem komponenter:

 1. Communicator - en person, der formidler information.
 2. indhold af meddelelsen.
 3. En fremgangsmåde til datatransmission (som den udføres).
 4. Målgruppe eller modtager - til hvem meddelelsen er tiltænkt.
 5. Den sidste fase af kommunikation, som gør det muligt at forstå, om effektiv kommunikation fandt sted. Han er kun muligt, hvis den tidligere fire ganske tilfredsstillende.

Principper for effektiv kommunikation

Uden positiv kommunikation kan ikke opnå gensidig forståelse i alle fag. For at sikre, at andre mennesker korrekt opfatte den udgående oplysninger, skal du opfylde visse krav.

Først og fremmest, er du nødt til at være opmærksom på principperne om effektiv kommunikation:

 1. Kommunikation bør være to-vejs. Når alle deltagerne er interesserede i det positive resultat af samtalen, og det er for dem ensbetydende med - der er den ønskede effekt.
 2. Modtageren bør gøre alt for at rette opfattelsen af budskabet.
 3. Budskabet skal være klar, struktureret og kortfattet.
 4. Modtageren skal have tillid til højttaler, til at respektere hans mening og ikke spørgsmålstegn hans kompetence.
 5. Effektiv kommunikation er altid følelsesmæssigt, i det omfang, der er acceptabelt i denne situation.
 6. Tålmodighed og overbærenhed til andres mangler. Accept af mennesker, som de er, uden at forsøge noget at rette og korrigere.

Det følgende vil diskutere de grundlæggende betingelser for effektiv kommunikation.

Hvordan man kan opnå en positiv effekt på din egen?

For at blive betragtet som en effektiv kommunikation bør opfylde visse betingelser:

 1. Det skal svare til det oprindelige opkald mål, være tilstrækkelig. Det er overflødigt at sige for meget eller påvirke i et interview spørgsmål, ikke er relateret til emnet. Dette forbedrer færdigheder effektiv kommunikation.
 2. De ord, der anvendes, bør være logisk og leksikalsk præcise, er det meget vigtigt at opnå formålet med kommunikationen. Opnået gennem konstant selv-uddannelse, læsning diverse litteratur og omhyggelig holdning til modersmålet.
 3. Fortællingen skal være logisk og kompetent. En klar redegørelse for strukturen skaber gunstige betingelser for de studerende og øger chancerne for et positivt resultat.

Metoder til effektiv kommunikation

Enhver, der bor i lokalsamfundet og er afhængige af ham. Selv den mest desperate hjemmemenneske, måske ikke direkte, men indgå i interpersonel kommunikation. Og at arbejde med, og for indenlandske sociale relationer vil være nyttigt effektiv kommunikation. Teknikker og færdigheder kan udvikles og forbedres - det vil gøre livet for en person er meget lettere.

Ønsker du at modtage i færd med at kommunikationen er positiv? Du vil lære nogle nyttige teknikker til at forbedre kommunikationen:

 1. Lær at lytte opmærksomt til, hvad de siger. Det skal ikke bare se på ham under en samtale, men også lidt på skrå og nikkede, spørger relevante dybdeborende spørgsmål. Denne teknik vil give mest præcist forstå synspunkt samtalepartner.
 2. Tal tydeligt, kort og til det punkt. Jo mere klart formuleret ideen, jo mere sandsynligt, at det vil forstå og opfatte korrekt.
 3. Medtag i dit arsenal er ikke kun verbale, men også nonverbal kommunikation. Tag den samme position som kilden, så prøv at kun bruge åbne håndbevægelser, ikke røre den person under interviewet.
 4. Hold øje med følelsesladet tale farve. Det bør være moderat, men således at den samtalepartner forstår din interesse i emnet.
 5. Master de teknikker til talekunst. Evnen til at beherske stemmen til at fremskynde udviklingen af en effektiv kommunikation. Klar artikulation, klangfarve og verificeret den korrekte mængde vil gøre enhver positivt budskab.
 6. Besidder de tekniske kommunikationsmidler. Enhver voksen skal være i stand til at bruge telefon, fax-maskine, "Skype" e-mail. bør udvikles skriftlige kommunikationsevner på en regelmæssig basis.

Disse er blot grundlæggende teknikker med henblik på at lette og forbedre interpersonel kommunikation.

Regler for effektiv kommunikation

Enhver interpersonel kommunikation skal opfylde visse standarder. Deres overtrædelse fører til en manglende forståelse mellem samtalepartnere, konflikter og endda at bryde forholdet.

Regler for effektiv kommunikation:

 1. Tal sproget i samtalepartner. Denne regel skal forstås som det er nødvendigt at tage hensyn til uddannelsesniveau, social status, alder og andre parametre. At blive hørt og forstået, er det nødvendigt at formulere deres tanker, baseret på egenskaberne af publikum.
 2. Forbered dig på at kommunikere. Hvis samtalen ikke er spontan, er det nødvendigt at vide på forhånd, med hvem og på hvilken anledning vil mødes. Tag visuelle materialer og hardware. Udvikle en plan for samtalen.
 3. Lær teknikker til aktiv lytning, det hjælper til at placere samtalepartner og til bedre at forstå hans synspunkt.
 4. Tal tydeligt, temmelig højt og trygt, ikke strække ordene, men ikke ofte.
 5. Når du skriver breve til følge den valgte stil.
 6. Før du ringer på telefonen eller "Skype" i forvejen, lave en plan for samtalen og de spørgsmål, der skal diskuteres.

Fremgangsmåder til effektiv kommunikation

For at opnå gensidig forståelse i processen med kommunikation, er det nødvendigt at skabe betingelser og overveje mulighederne for effektiv kommunikation. I alt er der seks:

 1. Stræb efter at udtrykke tanker klart som muligt. Altid tale kort og til det punkt, og undgå unødvendige ophobninger af ord, udeladelser og eventuel dobbelt fortolkning.
 2. Spis terminologi og professionalisme kun hvis de er relevante kode.
 3. Selv i hverdagen kommunikation bør undgå jargon og slang, især i kommunikation på tværs af generationerne.
 4. Undgå overdreven følelsesmæssig stress, både positive og negative.
 5. Prøv at anvende personlige, navn, om videnskabelig eller militær rang, eller samle en gruppe af samtalepartnere universelt gyldige ord.
 6. Følg altid reglerne for høflighed og etikette.

Ikke-verbale signaler at forbedre kommunikationen

De to parter se hinanden ikke kun af øret. Verbal virkning kan forstærkes eller reduceres gennem forskellige ikke-verbale signaler. Vores krop sender dem i stort tal, og andre mennesker læse og fortolke dem på et ubevidst plan.

For at forbedre kommunikationsevner vil være nyttigt at beherske de teknikker til ikke-verbal positiv forstærkning:

 1. Altid rent og ryddeligt selvom tøjet ikke helt matcher den dresscode, det generelle indtryk fra samtalen er positiv.
 2. Prøv at styre de ansigtsudtryk og følelser. Ansigtsudtryk skal være neutral, positiv og lydhør at ændre sig afhængigt af forløbet af samtalen.
 3. Undgå at røre ved ansigt under den kommunikative handling - er ubevidst opfattes som et forsøg på at dække munden henholdsvis Deres redegørelse - falsk.
 4. Lær at "spejle" position samtalepartner af kroppen. Det er vigtigt at gøre dette fint, uden overdreven iver, ikke at ligne en karikatur.
 5. Undgå "lukkede" POS - krydsede arme og ben. Denne kropsholdning siger om at være uforberedt på effektiv kommunikation. Mens åbne håndflader og venligt smil - er i stand til at arrangere enhver samtalepartner.

Betingelser for effektiv kommunikation med tekniske midler

Den teknologiske udvikling har givet os nye redskaber til at lette kommunikationen. Denne telefon, fax, internet. Kommunikation ved hjælp af teknikken skal bygges efter de samme regler og principper som interpersonelle. Det er nødvendigt at overholde alle regler for etikette, principper for erhvervslivet og personlige samtaler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.