Nyheder og SamfundKultur

De grundlæggende regler for høflighed og etikette

Etikette - et ord af fransk oprindelse, hvilket betyder opførsel, høflighed, gode manerer, høflighed, skal respekteres i samfundet, på arbejdspladsen, i skolen, universitet, ved bordet eller endda på gaden.

Etikette regler er uskrevne, obligatorisk for udførelse, det vil sige, er den måde, adfærd vedtaget af "default" og observere folk som en standard, for ikke at blive diskuteret. Uddannede folk skal ikke kun være opmærksomme på og overholde reglerne i etikette, men også for at forstå deres betydning for livet og samfundet. Efter alt, gode manerer er en afspejling af menneskets indre verden, en angivelse af hans intellektuelle niveau og moralske værdier. I civiliserede mand flere muligheder for udvikling, skabe kontakter, skabe gode relationer med andre og dermed for at nå deres mål.

Høflighed i holderen

Høflighed altid og overalt højt værdsat. I store byområder og store byer, høflighed af at blive en sjælden og dyrebar gave, ikke er tilgængelige for alle. Uhøflighed og dårlige manerer er normen, og det er ingen overraskelse. Derfor er det vigtigt at pleje frø af etikette i hjertet af et barn i en tidlig alder, med det første ord og gerning. Meget ofte, vidste forældrene ikke ved, hvordan at opdrage et barn, vedtage oplevelse af deres venner eller den ældre generation. Dette er ikke helt korrekt.

Hver person er en person, herunder dit barn. Han forstår ikke den autoritære og krævende attitude. Voksne har brug for en masse tålmodighed og tilbageholdenhed for at indpode deres barn høflighed og høflighed. I intet tilfælde må du ikke tvinge eller presse barnet. Spørg, være høflig, og barnet er glade for at opfylde alle dine anmodninger. Gentag når man taler til ham så ofte som muligt til de magiske ord - "tak" og "please". Men reglerne for høflighed for børn er ikke begrænset til disse ord. Gradvist vænne ham til at hilse, sige farvel, undskylde. Skub den til læsning, efterfulgt af en diskussion af aktioner af bogens karakterer. Forklarer hvordan man skal behandle folk, og så godt som muligt. Og vigtigst af alt - altid og overalt være høflig selv. Barnet kopierer adfærd af deres forældre, og ser for hans øjne eksemplet med etikette, vil han forsøge at følge den.

Etikette i skolen

Efter at have modtaget de grundlæggende begreber i godt og ondt, at barnet flytter til det næste niveau - skolen, hvor hele hans uddannelse proces lærte de grundlæggende regler for etikette.

Som et andet hjem, har skolen sat sig de samme gode intentioner som forældre. Dog bør reglerne for høflighed i skolen ikke kun bestå af didaktiske foredrag og lærerige samtaler.
Til grundig og detaljeret udvikling af alle kanonerne af etikette lærer skal gennemføre klasser på erfaringerne fra kulturen i adfærd og høflighed, i form af:

 • seminarer og workshops, som afholdes samtaler på en "spørgsmål-svar", diskuterer de forskellige situationer, spillede en linje af adfærd, simulerede situationer;
 • spil, hvor deltagerne er opdelt i flere grupper, og slå livssituationer af etikette regler.

Disse oprindelige metoder er generelt effektive og effektiv, de bidrager til at bestemme niveauet af hver elev høflighed, lære børnene gensidig forståelse og standarder for adfærd i en bestemt situation. Studerende nemt og problemfrit assimilere reglerne for høflighed, eksempler er fastsat af ledende mentorer, udover at blive mere åben og omgængelig.

Hej skal være korrekt

Korrekt og dygtig hilsen - en af de uforanderlige regler for etikette. Hils folk skal være imødekommende, venlige, smilende åbent. høflighed, når møde med mennesker er som følger: Prøv at kigge dem lige i øjnene og ord velkommen til at sige højt og tydeligt, skal tonen i behandling i dette tilfælde være blid og høflig. Hilsen er normalt ledsaget af ordene, "Hello" (appel til venner og nærmeste ven), "Velkommen" (universel appel), "God morgen (eftermiddag, aften)" (afhængigt af tidspunktet på dagen).

Hvad man ikke skal gøre

Reglerne om etikette har sin "veto", der er forbudt handlinger, der kan sætte dig uopdragen person.

 • Bør ikke anvendelse på en person med at råbe "Hej!", "Hey, du!"
 • At se den velkendte, ikke desperat for at bryde ham på tværs af lokalet, hvilket bringer ulejlighed resten af publikum.
 • Når møde venner i teatret, skal restauranten være lidt nik til dem i hilsen, ikke at råbe på hele distriktet.
 • Mødte en bekendt på gaden, må du ikke holde det for længe, er det bedre at arrangere det næste møde eller telefonopkald.
 • Anbefales ikke klappe ukendte person på skulderen og rystede ham.

Hvem er hvem hilser

Hvem skal hilse først? De grundlæggende regler for høflighed i denne sag, er som følger. Den første hilsen:

 • en mand med en kvinde;
 • underordnet boss:
 • den yngste (efter alder, rang, position) med en ledende;
 • kom ind i rummet;
 • kommer fra den stående.

Under alle omstændigheder er den første til at hilse folk er høflig og velopdragen.

Reference som etikette formel

høflighed rørt og former for behandling af mennesker til hinanden. Der er tre former for behandling:

 1. Tjenestemænd - bruges i en virksomhed indstilling under forhandlingerne, det er en kode for at henvise til fremmede. Her er det først og fremmest brugt "du" med tilføjelse af navn og efternavn, eller status.
 2. Uformel - en appel til familie, venner og bekendte. Cordial og venlige "du" angiver et forhold mellem mennesker.
 3. Upersonlig - der anvendes i transportsektoren, på gaden og er ledsaget af en sætning: "Du skal ikke fortælle mig, hvordan man kommer til ...", "Stop der, så ...".

Klare regler om hvordan vi kommer videre med det "du" til "du" ikke eksisterer, det er fastsat af de samtalepartnere, enten til stede i form af uopdragen behandling af mennesker, der er vant til at tale i flæng "dig."

Normer bordskik

Regler for tabel etikette har eksisteret i mange år og århundreder. De er de samme for alle, hvad enten det er en bygherre eller en præsident.

Den første og uforanderlige regel - det er umuligt at arrangere og sætte albuerne på bordet. Det er forbudt at slubre og tale med din mund fuld, især på en romantisk date. Skal sidde oprejst, ikke hælder på et bord eller en stol sidder ved siden gæst. Betragtet usømmeligt tromme fingrene på bordet, desperat gestikulerende, en pop-up serviet, bestik, tage mad fra en andens tallerken, at tale højt.

Reglerne for høflighed og etikette, der skal overholdes ved bordet, forbyde også blæser på varm mad, bøje over skrivebordet, taler i telefon, synge, fløjte, malet og pulveriseret. Manden har opmærksomhed kvinde sidder på hans højre: Det er underholdende samtaler, udtrykker det i en skål snacks, hælder drikkevarer.

Samlet høflighed forordning

Ud over de generelt accepterede normer for etikette vedrørende hilsen, behandling, kulturelle regler ved bordet, der er en fælles høflighed regler, hvis overholdelse er sagt om dig som person opdraget, at holde øje med deres manerer og opførsel.

 • Må ikke ballade, gøre alt roligt og måles.
 • Prøv at snakke stille og roligt, klart, tydeligt, uden mumbling sjofelheder og misbrug.
 • Ikke anbefalet offentligt klør, vælg din næse, og læbestift.
 • Styr dine følelser, være koldblodige, couching ord i den yndefulde former og udtryk.
 • Må ikke grine for højt, og efter at have passeret af mennesker.
 • Må ikke gabe med munden på vid gab.
 • Hold løfter.
 • Undskyld, hilse, spise "tak" og "please".
 • Hold øje med deres udseende.
 • Tal ikke om folk i deres fravær.
 • Der henvises til fremmede i et høfligt og korrekt måde.

Smile - hovedreglen om etikette

Smile - et magtfuldt våben af enhver mand, der kan ændre alt og alle. Dette er som en sol stråle af lys i overskyet vejr, en dråbe vand i ørkenen, et stykke af varme i kulden. Hendes Majestæt "Høfligt", adfærdsregler og etikette - alle disse standarder er reduceret til en, de mest simple råd - smil. Smile - det er ikke bare en høflighed, det er lykke løftestang, opskriften på succes og en god stemning.
Et smil kan blødgøre hjertet, for at tiltrække opmærksomhed, at afdramatisere situationen. I mange virksomheder smilet er en pligt og ikke tilfældigt: det bidrager til den fremragende arbejdsgang. Smil, og du vil få et ry som uddannede og kultiverede mand!

høflighed regler kan variere på nationalt plan, men koges ned til én: gode manerer, vil fremragende uddannelse altid være "på mode", og ingen vil være i stand til at afvise dem eller for at annullere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.