SundhedHørelse

Hvordan man kan udvikle fonemiske hørelse?

Mange børn efter kontrol uddannelsesniveauet givet til anbefalingen om at udvikle fonemiske hørelse. Ofte forældre ved ikke engang, hvad det er, og hvordan det skal gøres. I denne artikel vil vi bidrage til at håndtere sådanne spørgsmål.

Så fonemiske hørelse - evnen til at genkende og skelne lyden af talen. Hvis et barn han udviklede utilstrækkeligt, det er forkert at opfatte visse lyde, betyder det ikke skelne mellem dem i udtalen. Som følge heraf er der vanskeligheder med opfattelsen af tale samtalepartner.

Nogle eksperter på området for børns taleforstyrrelser skelne flere stadier af mastering tale barn:

  1. Den første fase (dofonemny) er kendetegnet ved en manglende forståelse af et barns tale og differentiere lyde. I løbet af denne periode, er barnet også mangler sin egen aktive tale.
  2. I anden fase, kan barnet skelne mellem de mest kontrasterende fonemer, men ligner i lyden at differentiere er endnu ikke i stand til at gøre. Hvis en person siger, er forkert, betyder dette barn ikke forstår. På dette stadium, det begynder at udvikle fonemiske hørelse på børn.
  3. Den tredje fase er karakteriseret ved evnen til at skelne mellem lydene i sproget, og at høre dem ordentligt. Han forstår forskellen mellem talte ord korrekt og forvrænget formular.
  4. På dette stadium af fonemiske hørelse kulminerer dens udvikling. Begynd at dominere de nye, korrekte former for opfattelsen af lyde og deres udtale. Det bliver aktiv i næsten alle dens former er korrekt.
  5. Den afsluttende fase. Fonemiske udvikling er afsluttet. Den knægt er i stand til at høre korrekt og tale, for at differentiere lignende fonemer korrekt og at gengive dem.

Hvis dit barn har et utilstrækkeligt udvikling af fonemiske hørelse, at vanskelige læring læse og skrive: Baby svært at flytte fra at læse bogstaverne for at fuldføre ordet opfattelse. Kompleksiteten i skriftlig karakteriseret ved en overflod af stavefejl.

Der er spil på udviklingen af fonemiske hørelse, der skal afholdes for familier med børn:

  • bestemmelse af de første og endelige lyde i ord;
  • opfinde ord, der starter med en bestemt lyd;
  • Spil med "ord kæden": spilleren kommer op med ordet, og de andre opfanger den, der skal starte på den sidste lyd af den tidligere (det er vigtigt at huske, at vi ikke taler om bogstaver og lyde).
  • spil "fangst lyde": mor eller far udtalte ordene, og barnet skal klappe eller bang på ethvert emne tryllestav når høre lyden angivet på forhånd.

En harmonisk udvikling af barnet - det er ikke kun niveauet af fonemiske perception og evne til at udtalen af visse lyde, men også en mulighed for at differentiere dem i strømmen af talen. For at lære dit barn at læse og skrive, er det nødvendigt at udvikle fonemiske hørelse i en tidlig alder.

Hvis et barn har abnormiteter i sproglig udvikling, han har svært ved at lære modersmålet: det vil gradvist absorbere artikulation bevægelse, måder at kombinere lyde med hinanden, for at skelne ord og kram.

Hearing - det er en af de vigtigste betingelser for dannelsen af talen. Men selv hos børn med god hørelse observerede overtrædelser udtale af lyde. Der kan være flere: afbrydelse af artikulation organer, underudvikling fonemiske opfattelse, og den ene eller begge.

Fonemiske opfattelse - udvikling af fonemiske hørelse og lyd analyse. Hvis det er hos børn på et højt niveau, så de snart begynde at tale, fordi han er godt og hurtigt opfatte lyden af talen.

I tilfælde af afvigelser fra normen, har barnet brudt zvukoproiznosheniya, langsommere at lære at læse, og der er fejl i brevet. Så har du brug for at bede om professionel hjælp - talepædagog.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.