Mad og drikkevarerHovedret

Vilde ris: de gavnlige og skadelige virkninger. Sådan koger den vilde ris?

Vilde ris, eller havre, vand eller indiske ris er næsten lige så gammel som historien selv. Det er meget nærende plante er faktisk ikke ris og vand-græs, kendt som vilde ris. Både hun og de sædvanlige hvide ris er for os at korn, men at deres forhold er slut.

Hvem er dette, og hvor?

Vilde ris sort - en naturlig indbygger af floder og søer i Nordamerika. Folk plejede at spise fire underarter af denne plante: Zizania Aquatica, Zizania palustris, Zizania Texana (hjemmehørende i Nordamerika) og Zizania latifolia, eller Zizania caduciflora (oprindeligt fra Kina). Habitat for vand havre er i Californien, Minnesota, Wisconsin, Idaho, Oregon (USA), samt på den nuværende Canadas område, i provinserne Alberta, Manitoba, Saskatchewan (hvor, til sin samling og nu bruge kanoer).

Seriøst dyrke denne plante begyndte at prøve i 1950, i Minnesota - siden 1962. Siden 1974, vand havre dyrkes i Ungarn. Det er også dyrket i Australien, New Zealand og Kina (hvor den dyrkes for sine stilke).

I Canada, indtil nu er der strenge regler for dens billets. Hvem indsamler vand havre skal indhente en licens til de relevante afdelinger. Indsamling kan kun udføres med båd, styre pagajen. Særlige tilpasning småaks af vilde ris spids over båden og ryste "risinki" og så igen og igen, indtil der er styrke og begær. på det område af den indsamling udstyr er ikke tilladt, selv i en motorbåd. Kun håndlavede.

Ris og dens sundhedsmæssige fordele

Til dato, forskerne har flere hundrede tusinde humane proteiner, eller rettere, deres sorter. Alt denne mangfoldighed er skabt på baggrund af 20 "standard" aminosyrer. Aminosyrer, til gengæld opdelt i væsentlige og ikke-essentielle. Den første krop er i stand til at syntetisere sig selv. Sidstnævnte skal komme fra mad, fordi de ikke er dannet i kroppen.

Protein vand havre indeholder alle de essentielle aminosyrer, og det bare 18 aminosyrer af 20. Dette vilde ris (fordele og ulemper er interesseret i alle de fans af en sund livsstil) bliver meget nyttige og nødvendige produkt til vegetarer og veganere. Et sådant produkt som garniture perfekt supplement kød og svampe, det er egnet til kosten, dem der følger figuren, og dem, der kun søger at opnå det.

Kommercielle formål vilde ris

Når man nærmer høsttiden - september landmænd forsøger at maksimere deres profit. De uddrive vand fra "plantage" til høst kunne indsamle særlige, i stand til at bevæge sig gennem sumpen, høstmaskiner.

Indsamlet i denne måde, ris er stadig grønt, så det er lagt til tørre. Efter hendes brune, blanke, god kvalitet risinki adskilt fra skallerne og resterne og sendt til opbevaring og salg.

Sammensætning og kalorie vand havre

Ifølge USDA Nutrient Database data vilde ris (100 g hvis kalorieindhold - ca. 357 kcal) indeholder store mængder af let fordøjeligt protein, fedt, kulhydrater og fedt.

Endvidere i sammensætningen af frø af vitaminerne A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, C, E, K. Wild ris - god kilde til kalium, calcium, magnesium, natrium og fosfor og sporstoffer i form af jern , mangan, kobber, zink og selen. Især dette produkt er rig på lysin.

Vilde ris (ydelser og ulemper hvoraf var kendt til indianere i mange århundreder) i dag anbefalet af ernæringseksperter for fedme, forhøjet kolesterol, problemer med det kardiovaskulære system. Han har en god effekt på nervesystemet og fordøjelsessystemet. Mængden af fedt det er meget små, desuden er det i stand til at fjerne overskydende cholesterol fra kroppen.

Vand havre også nyttigt at have for dem, der lider af forhøjet blodtryk eller i det mindste villige til at spise salt.

Harm vilde ris forskere resultatløse. Der er ingen kontraindikationer. Men spiser kun vand havre kan, ikke - i mange af sine fordele, alle de nødvendige stoffer i kroppen ikke er der.

Sådan koger den vilde ris?

Om udarbejdelsen af denne parabol, der er forskellige meninger: nogle rådede ham til at suge nogen hævder, at han kogte så. Nogle foreslår et forhold på 1 del ris, og 1,5 dele vand, mens andre - 1 del ris, for 4-4,5 dele vand.

På tidspunktet for madlavning, også udtalelser afviger - fra 25-30 minutter til 45 timer. Man skal huske, at denne sort skal koges længere end hvide sorter, selvom vandet havre er heller ikke det samme - der er frø blødere, der er strengere. Anslået tilberedningstid - 40 minutter.

  • Mulighed ét: hvordan man laver vilde ris i blød. Den ønskede del af ris skyl, blød i 12 timer. Dræne igen vasket, sat i brand i et forhold på 1 del ris til 4 dele vand. Kog indtil gjort (fadet bør altid forsøge). Tilsæt salt i slutningen. Bortlede overskydende vand, fodres Fig separat eller som garniture.
  • Mulighed to - hvordan man laver vilde ris uden iblødsætning. Figur skylning, tilsæt vand til ris forhold på 1 del til 4 dele vand og sat i brand. Kog indtil gjort (at bestemme smag). Salt inden udgangen af madlavning. Overskydende vand drænes tjene separat eller valgt skål.

Opfindelsen til dovne ris poser

Her er det nødvendigt at præcisere - vand havre sælges i pakker "af sig selv", og som en blanding med upoleret brun eller hvid ris. Hertil kommer, det er tilgængeligt i breve. En sådan vilde ris (gavn og skade fra ham - et kontroversielt emne, da de poser af polyethylen) er specielt fremstillet til at reducere tilberedningstiden og ikke giver risinkam pind sammen.

Det behøver ikke at vaske, han "kommer" til klar hurtigere end den samme, men i pakker, ikke klæber, som fremstillet i partier. Instruktioner hvordan man laver mad, er der som regel på emballagen.

Hvad skal man indsende?

Vilde ris, anmeldelser om hvor forskellige mennesker er så forskellige som dag og nat - en parabol kontroversiel og selvmodsigende. Nogen som ham, er der ikke ved, hvordan man kokken det, og nogle bare foretrækker andre sorter.

Men et ordentligt forberedt vand havre er meget gode i salater, supper, som garniture til kyllingekød, eller som et supplement til en grøntsag gryderet.

Kombinationen af "sort plus hvide ris" er også meget god smag i øvrigt ser så smuk og festlig. Da frøene af vilde ris allerede har 18 af de 20 aminosyrer, mangler to kan og bør suppleres med bønner, linser og andre bælgfrugter.

Vand-havre kan tilberedes vidunderlige slik - med naturlig hvid, sort og mælkechokolade. Stir i slik kan ikke bare ris - tørrede bær, frugt, rosiner, kandiserede frugter og nødder er perfekt kombineret med chokolade, ris og med hinanden.

Smukke og lækre retter opnås med en kombination af ris med friske hvide druer, med mandler, hasselnødder og valnødder, rosiner og tørret frugt. Velsmagende "grød" til morgenmad vil blive udarbejdet ud fra vand-havre og kanel og vanilje.

sæsonen

Vilde ris (fordele og ulemper det til forbedret fordøjelse og neutraliseringsmidler) som en separat skål er meget velsmagende med saucer, krydderier og olie. Harmonisk kombination vil give saucen tamari, rejer, hvid på grundlag af creme fraiche og urter. Det er næsten en universel produkt - egnede saucer og krydret, og sød og krydret.

En usædvanlig og interessant smag kombination vil give kokos sauce og limesaft. Denne opskrift vil appellere til fans af thailandske køkken - smag fadet i sidste ende få en lidt sur, med en klar aroma af kokosmælk.

Det er værd at prøve kombinationen af ris og sovs tatar satsiki eller en kombination af disse saucer med tomat, champignon sauce og sovs. Nøddeagtig smag af indisk ris komplement og modregne de små ristede sesamfrø - 1-2 spsk per portion. Pea allehånde, ingefær, chili, orientalske krydderier - alt dette vil give fadet en ny smag, tillader uendelige eksperimentere med den samme ingrediens.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.