FormationVidenskab

Det vigtigste plantevæv: en fuldstændig beskrivelse af

Stoffer - en struktur bestående af en flerhed af lignende celler, som har fælles funktioner. Alle flercellede dyr og planter (ekskl alger) består af forskellige typer af væv.

Hvad er stoffet?

I dyrevæv er inddelt i fire typer:

 • epitel;
 • muskel;
 • stik;
 • nervevæv.

Alle af dem, med undtagelse af den nervøse, opdelt efter tur ind arter. Således kunne epitelet være kubiske, flad, cylindrisk, cilierede og følsom. Muskelvæv opdelt i tværstribet, hjerte- og glat. Gruppen består af bindevæv fedt, tykke fibrøse, løse fibre, retikulære, knogler og brusk, blod og lymfe.

Plantevæv er disse typer:

 • uddannelse;
 • ledende;
 • overtræk;
 • mekanisk væv;
 • udskillelsesvej (sekretoriske);
 • underliggende væv (parenchym).

Alle af dem er delt op i undergrupper. Så for pædagogiske væv er terminal, intercalary, side og sår. Ledende opdelt i veddet og phloem. Dækker tekstiler kombinere tre typer: epidermis, kork og Cork. Manual er opdelt i collenchyma og sclerenchyma. Sekretorisk væv er opdelt i arter. En stor plantevæv, ligesom alle andre, er af flere typer. Lad os undersøge dem i detaljer.

Hvad er det vigtigste plantevævet?

Der er fire af hendes arter. Således de vigtigste stof er:

 • grundvandsmagasin;
 • pneumatisk;
 • assimilation;
 • lager op.

De har en lignende struktur, men har nogle forskelle fra hinanden. Den vigtigste funktion af disse fire typer af væv er også noget anderledes.

Strukturen af stoffet: et generelt overblik

Den grundlæggende struktur af alle fire arter består af levende celler med tynde vægge. Stoffer af denne type er såkaldte fordi de er grundlaget for alle de vitale organer. Lad os nu se på de funktioner og struktur af den grundlæggende struktur af hver type enkeltvis i flere detaljer.

Vandførende væv: struktur og funktion

De vigtigste stof af denne type er konstrueret af store celler har tynde vægge. I vakuolerne af celler i slimhinder indeholder en særlig substans, som er designet til at bevare fugt.

Funktioner grundvandsmagasin stof ligger i det faktum, at det gemmer fugt.

Er vandførende parenkym i stængler og blade af planter såsom kaktus, agave, aloe, og andre, der vokser i tørre klimaer. På grund af det store antal sådan plantevæv kan materiel på vand i tilfælde af regn vil ikke vare længe.

Funktioner pneumatisk parenkym

underliggende vævsceller af arterne er i en afstand fra hinanden. Ind imellem er de intercellulære rum, hvor luft opbevares.

Funktionen af parenkym er, at det giver cellerne i andre væv af planter med kuldioxid og ilt.

Der er sådan en væv i kroppen det meste i mosen og vandplanter. I grunden er det sjældent.

Assimilativ parenkym: struktur og funktion

Den består af en mellemstor tyndvæggede celler.

Inde i cellen assimilation væv i stort tal er kloroplaster - de organeller, der er ansvarlige for fotosyntesen.

Disse organeller har to membraner. Inde i chloroplast thylakoider er - discoid poser af enzymer, der er indeholdt i dem. De er samlet i bunker - grana. Seneste indbyrdes forbundet med en lamel - aflange strukturer, der ligner thylakoider. Endvidere chloroplaster er stivelse indeslutninger ribosom nødvendig til syntese af protein, DNA og RNA site.

Fotosyntesen - generering organiske stoffer fra uorganiske enzymer og solenergi - forekommer i thylakoider. Den vigtigste enzym, som tilvejebringer disse kemiske reaktioner kaldes klorofyl. Dette stof er grønne (tak til ham blade og stængler af planter har denne farve).

Så den vigtigste funktion af denne slags væv - fotosyntese nævnt ovenfor, såvel som gasudveksling.

Assimilation væv er mest udviklede i bladene og øvre stængler af urteagtige planter. Det er også til stede i frugt grønt. Assimilation væv er ikke på overfladen af blade og stilke, og et transparent beskyttende hud.

Funktioner opbevaring parenkym

Cellerne i dette væv er karakteriseret som medium størrelse. Deres vægge er typisk tynd, men kan være fortykket.

Funktion opbevaring parenkym - opbevaring af næringsstoffer. Som sådan, i de fleste tilfælde, det tjener som stivelse, inulin, og andre carbohydrater, og undertiden - proteiner, aminosyrer og fedtstoffer.

Det er stoffet af denne type i embryoner af frø af etårige planter, såvel som i endospermen. I flerårige urter, buske, blomster og træer er strømpe stof kan være i de løg, knolde, rødder, samt i kernen af stilken.

konklusion

Det vigtigste stof - det vigtigste i selve anlægget, da det er grundlaget for alle organer. Stoffer af denne type giver alle de vitale processer, herunder fotosyntese og gasudveksling. Også den grundlæggende væv ansvarlig for at skabe den oversigt over organiske stoffer (den mest udbredte er stivelse) i planterne selv, men også i deres frø. Endvidere næringsstof organiske forbindelser i parenchyma kan reserveres luft og vand. Pneumatisk og vandførende væv har ikke alle planter. Den første kun til stede i ørkenen, og den anden - i vådområdearter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.