FormationVidenskab

Væske, saltvand på Mars: beskrivelse, historie og fakta

Som udforskning af rummet folk i stigende grad er fascineret af tanken om påvisning af udenjordisk liv. Med fremskridt inden for teknologi mulighed for at studere nærliggende planeter. En af dem var Mars - den fjerde planet i solsystemet bemærkelsesværdigt lig Jorden, men som længe forældet sit liv og har allerede afkølet. Permafrost er uegnet til biologiske væsener atmosfære, stærke støvstorme - alt dette gør det utilgængelige for livet. Men for nylig fundet vand på Mars giver håb til at overveje planeten som et andet hjem for folk i en fjern fremtid.

generelle oplysninger

Mars har næsten dobbelt mindre radius end Jorden (6780 km i gennemsnit), samt meget mindre masse (i alt 10,7 procent af Jorden). planet bevægelse omkring solen udføres på en elliptisk bane. Planetens rotation omkring sin akse finder sted i 24 timer og 39 minutter, meget gerne på Jorden. Men rundt om Solen, er Mars bevæger sig meget længere - mere end 686.98 dage ved jordiske standarder. Phobos og Deimos - måner af den røde planet er små, uregelmæssigt formet.

Før på Mars, har fundet vand, begyndte forskerne at tænke over tilstedeværelsen af liv der. Teoretisk set kunne der være en livslang indtil det vises på Jorden, men der var noget, der ødelagde miljøet og alle levende ting på planeten.

undersøgelse

Involveret i studiet af planeten af USSR, USA, Indien og det europæiske rum samfund siden 1960

For nærmere oplysninger og sensationelle opdagelser er blevet gjort ved at arbejde der rumfartøjer og Mars Rovers "Mars", "Mariner», Nysgerrighed, Opportunity, Spirit. At Mars sonde undladt at foretage nye billeder fra overfladen af planeten, for at udforske de jordprøver at fastsætte tilstedeværelsen af tåge, is og vand.

Det tydeligste foto af Mars blev foretaget "Hubble" - den mest kraftfulde rumteleskop.

Overfladen af planeten

De lyse områder på Mars kaldes kontinenter, og mørkere - hav.

Nylige undersøgelser har vist, at på Mars der er sæsonudsving. Dimensionerne af de polære hætter af polerne er variable i sommeren er mindre og vokse i vinteren. Overfladen af planeten er dækket kløfter, store sprækker, dybe kratere, der vidner om den seismiske og tektonisk aktivitet.

Planeten har en dejlig glat terræn. Højere terræn på den sydlige halvkugle tyder på, at i en fjern fortid, har planeten oplevet en markant kollision med en asteroide, et hårdt slag.

Måske dette bliver en drejning ende af den periode, hvor Mars vand strømmer. Blow det førte til en stigning i det magnetiske felt på den sydlige halvkugle på grund af omfordeling af nukleare masse Mars.

jorden undersøgelse

Opdagede rover Curiosity primer til forskningsformål blev udsat for opvarmning, hvorunder fordampning fugt bemærket. Efter dette, NASA kom til en fantastisk opdagelse, at finde, at pr kubikmeter jord indeholder omkring en liter vand. Præsentation, hvor vandet på Mars, ingen forestillet sig, at det næsten overalt.

Nogle jordlag tørre, men de fleste områder er fugtige, og indeholder op til 4% vand i sammensætningen. Endvidere er de øverste lag af vådere og under dem er de tørre fibre. Det er ikke klart af hvilken grund den fugt, der er i verden er under jorden på Mars indeholder toppen.

Undersøgelse af de dybere jordlag, produceret ved boring i huler område detekterede sammensatte carbonater og andre mineraler fra lerindhold. Dette antyder, at flydende vand på Mars var også i form af grundvandet.

Lange forgreningsmidler riller på planetens overflade, fotograferet fra satellitter, kan det udtørrede leje af dybe floder. Permafrost er vendt alt vandet til is, hvorunder nu angiveligt skjulte strømme af vand. Et tykt lag is forhindrer det fra at fryse, hvilket tillader strømning til fortsat at uddybe flodlejet.

Atmosfæren og stråling på planeten

Ilt-rige atmosfære kan ikke prale af planeten Mars. Vand i form af et par meget lille del i det. Atmosfæren er sparsom, så strålingsniveauet her er meget høj.

Kuldioxiden i atmosfærens sammensætning mest - 95%, alle fortyndet lille mængde nitrogen og argon.

Gennemsnitstemperaturen på planeten er -50 ° C, men det kan være ned til -140 ° C Hypotetisk, mange år siden klimaet på Mars var vådere og varmere, det drejer sig om regn.

Hypoteser og deres bekræftelse

Mulighed for væske på Mars har længe ophidset menneskeheden. Selv uden særligt udstyr, teleskoper, har forskerne begyndt at fremsætte hypotesen om eksistensen af vand på planeten længe før den første satellit sendt ud i rummet.

Selv i det XIX århundrede Giovanni Schiaparelli tillod sig at argumentere for, at Mars har vand. Endvidere hævdes det, at verden er der mange kanaler, kunstige intelligenser. Han mente, at når vandet flyder på Mars, er det fyldt med menneskeskabte kanaler skabt som vandingssystemer for at spare vandressourcer.

En bekræftelse af gætteri forskere var opdagelsen af planeten væske. Dette er den første betingelse for eksistensen af liv. Det første skridt i retning af et muligt skifte i planetens mennesker i en fjern fremtid.

Opdagelsen af vand på Mars var et gennembrud i studiet af planeten. En anden vigtig opdagelse kan blive virkelige organisk liv.

Salt vand på Mars

For første gang om ændringen af sæsoner på Mars talte efter opdagelsen af de hvide hætter ved polerne, som er reduceret i volumen, forøges.

I 2011 NASA gjort en sensationel erklæring: vandstrømme er fundet - perchlorater, der flød ned ad pisterne på den sydlige halvkugle på væggene i krateret. Spectral billeder Mars Rreconnaissance Orbiter (MRO) efterlod ingen tvivl om, at vandet bevæger sig.

Vand strømmer i foråret, der danner en vandstrøm af hundreder, og omkring fem meter bred, og forsvinder i vinteren.

På den anden side, umiddelbart almindeligt vand drejes til is under påvirkning af lave temperaturer på overfladen af Mars. Der er en teori, at den flydende salt, en slags lage på grundlag af perchlorsyre, der skyldes dens sammensætning ikke fryser. Indtil videre, behøver forskerne ikke med sikkerhed, hvilken slags vand. Men hvis du virkelig salt vand på Mars, så det kan leve mikroorganismer, der ligesom salt, ligesom Jorden.

Fog på den røde planet

Ved solnedgang, vises tågen gradvist omkring planetens overflade. Dette er endnu en bekræftelse på, at der foreligger flydende vand på Mars. Tåge stiger over en kold jord. Den indeholder frosne ispartikler, der falder til jorden fra tågen under hans vægt. Det lykkedes dem at tage et billede af "Phoenix", der peger op laseren. Nogle is partikler synke ned i jorden, hvilket sikrer en konstant udveksling mellem atmosfæren og overfladen af vandet.

Nat tåge bliver dybere der ligger over den falder fra en større mængde af ispartikler. Intensiteten og højden af det afhænger også af tidspunktet på året.

Storme og storme på planeten

Selv før vandet findes på Mars, har forskerne antaget der forekomst af støvstorme og storme. Klimaet på Mars var altid koldt og tørt i henhold til de faktiske forhold og teorier tidligere godkendte.

Bygget en model, der viser Mars betingelser omkring 3,5 milliarder år siden, har afsløret eksistensen af tidligere gigant varm sø. Dampen stiger fra dens overflade, dannet en sky, hvorfra derefter spredes flager. Dette fører til den konklusion, at verden kan observere og snestorme.

I 2015 roveren Opportunity tog panorama billeder af den enorme støvhvirvel. Hans bror Ånd har gentagne gange gjort lignende billeder før. Men denne gang en tornado var virkelig utroligt stor størrelse, gemte han planetens overflade.

Vindstød under storme bære sand, støv, og nå hastigheder på op til hundrede meter i sekundet.

Mars hav

Fremstillet i 70 af billederne viser, at Mars tidligere har haft et hav, der dækkede det meste af den nordlige halvkugle. Tilstedeværelsen af riller i overfladen indikerer eksistensen af store søer og floder.

Undersøgelser ved hjælp af kraftige radar viste, at dybt under lag af jord er skjult enorme gletschere. MRO afslørede strakt sig hundredvis af kilometer fra Nordpolen til Ækvator gletsjere. Vand på Mars i form af is er placeret dybt under foden af bjergformationer, inde kratere vulkaner.

Det dybe kanalsystem kan teoretisk være dannet i en fjern fortid oceaner. Kanalerne selv kan forventes at have forekommet som følge af lavastrømme, sand, sten og is erosion. Vulkansk aktivitet har ført til udviklingen af et stort volumen af gas, som var årsag til enorme huler.

Drikkevand på Mars

Amerikanske forskere har en hypotese, at tidligere Mars havde store mængder af væske, som gradvist absorberes hulen systemet. Efter alt, hulen blev naturlige naturligt dannede opbevaring, måske endda drikkevand, som sandsynligvis vil være der stadig.

I jordprøver fra Mars blev opdaget mineraler, herunder carbon, er nødvendige for at opretholde menneskeliv. Dette antyder, at planeten tidligere drikkevand. Tilgængelighed af drikkevand væske tyder på, at Mars havde betingelser for udvikling af livagtige jorden.

På den anden side kunne organiske sporstoffer nå planeten fra det ydre rum, asteroider, som ofte står med sin overflade, som det fremgår af de mange kratere. Derfor trygt sige, at Mars fundet vandet egnet til at drikke, mens det er umuligt.

Gåden af underjordiske huler endnu ikke er løst, på hendes bryde deres sind de bedste forskere i verden. Men påvisning af fejl i billedet, huller på overfladen af Mars, og i at kunne forlade når vandet antyder sin tilstedeværelse dybt i hulerne.

Hvorvidt koloniseringen af Mars til rådighed?

Undersøgelser af den røde planet fortsætter. Sikkert er der mange steder på Mars, vand og eventuelt biologisk liv i form af bakterier der. For at søge efter mere effektiv, ville det være rart at sende en ekspedition til planeten forskning, men for nu denne idé er i planlægningsfasen.

At flyve til Mars, vil det tage mindre end et år. Astronauterne vil blive berøvet af faciliteterne er begrænset i bevægelse, kan ikke vaskes, og de vil have at spise nogle dåsemad. En person kan ikke være lang tid i et lukket rum. Det truer søvnløshed, langsigtet depression og andre neurologiske lidelser.

Så vidt, så længe mand i rummet var endnu ikke i fare for tab af muskel og knoglevæv under indflydelse af kunstig tyngdekraft. Den maksimale periode for at finde spaceman om bord på ISS er lig med et halvt år.

De første kolonisatorer kan ikke få børn, virkningen af stråling skadelig virkning på sammensætningen af sædceller. Desuden er strålingen ikke lov til at være på overfladen uden en rumdragt, kan være den skyldige af Earth Science uidentificerede sygdomme.

Selvom teoretisk koloniseringen af planeten er muligt, men for at udføre de første skridt i retning af at nå målet, har brug for langtidsstudier af planeten, udvikling af det nyeste udstyr for en vellykket tur til hende og effektive måder at omgå den destruktive indflydelse Mars på den person.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.