FormationVidenskab

Typer af cykler. Stage og varigheden af cyklerne

Hvad ved vi om de cykler? Da dette begreb er relateret til vores liv, og hvilken rolle den spiller i vores miljø? Selvfølgelig ved vi alle, hvad det er. Men disse er den slags cykler er, dette er et mere interessant spørgsmål.

Hvad er cyklen

Dette er et generelt koncept, der har udbredt anvendelse i forskellige områder af menneskelig aktivitet. Cyklus - det er først og fremmest en række foranstaltninger.

Hvis du definerer det som en generisk betegnelse, det er en færdig konsistens af de materielle og tekniske komponenter af objektet eller begivenheden i tid og rum. Det er lidt af en cirkel af visse begivenheder, der kan gentages med mellemrum eller uden.

For at finde ud af mere om dette koncept, er det nødvendigt at overveje de grundlæggende typer af cykler. Dette udtryk er anvendt i forskellige områder inden for videnskab og teknologi. For eksempel kan det findes i matematik, økonomi, programmering, fysik, biologi, geografi, litteratur og mange andre.

Hvad er de cyklusser

I dag kan følgende identificeres:

1. Økonomisk:

- tilrettelæggelse af livscyklus;

- livscyklus for produktet;

- produktion;

- operationelt;

- finansiel;

- Teknologi;

2. Historie.

3. programmering cyklus.

4. Math.

5. Termodynamisk.

6. Life.

7. menstruationsbeskyttelse.

8. Demografiske.

9. Musical.

10. Cycle historier.

11. Cyklus maskinen.

12. Træning.

13. Geografisk (sol, lunar, sedimentære cyklusser).

Lad os betragte hver type detaljer.

Hvad er den økonomiske cyklus

De fleste økonomiske indikatorer er dynamisk. De har aldrig står stille og altid under forandring. Blandt nogle af dem kan ses cyklisk, dvs. de derefter vokse, derefter falder igen. Disse udsving kaldes økonomiske cyklusser.

Det er værd at bemærke, at økonomien er cyklisk i et land, der er iboende i den type markedsøkonomi.

Således er den økonomiske cyklus - er en tilbagevendende udsving i forskellige økonomiske indikatorer, der som helhed giver en bestemt frekvens og taler om den økonomiske aktivitet i en given periode. Sommetider denne periode kaldes "business".

Den økonomiske cyklus er karakteriseret ved økonomien i en enkelt produktion, by, land, eller tilfældigt udvalgte regioner i verden.

Forudsige han vil gå, er det vanskeligt på en eller anden måde (fremskridt eller regression), da det påvirkes af mange forskellige faktorer. Udsving er normalt uregelmæssige.

økonomiske cyklus etape

Der er sådan en ting som varigheden af cyklussen i økonomien. Dette udtryk skyldes tidsperioden mellem to identiske faser (faser) af økonomisk aktivitet omfattet af økonomien.

Fire grundlæggende trin til dannelse af en komplet løkke.

Så vil den første fase af den økonomiske cyklus stige. Den er kendetegnet genoplivning af alle processer. Når det kommer til den nationale økonomi på nuværende tidspunkt lav inflation, forbrugerne har tendens til at foretage indkøb, der var blevet udskudt under krisen.

Den anden fase - den maksimale. I første fase er der hurtig vækst og peak karakteriserer det højeste niveau af aktivitetsniveauet. For den nationale økonomi indikatorer højdepunkt i den økonomiske aktivitet er det lave niveau for ledigheden, den mest effektive drift af virksomheder, er virksomheden vokser og øge sin kapital gennem udlån. Efter toppen følger umiddelbart falde.

Tredje fase - tilbagegang. Dette er den fase, hvor økonomien oplever en nedgang i aktiviteten, en recession. Mængden af produktion af varer og tjenesteydelser faldt, niveauet for investering falder. På baggrund af disse faktorer begynder at hæve niveauet for arbejdsløsheden er stigende mængde varer, efterspørgslen efter som ikke er til stede, er der et fald i priserne, hvorfor indkomsterne falder, fortsætter efterspørgslen at falde. En lang og lang periode med økonomisk recession kaldes en depression.

Den fjerde fase - bunden. Nederst er det laveste punkt i den økonomiske aktivitet. På dette stadium, er arbejdsløsheden er den højeste, omfanget af produktionen er lille. Der er et flow af overskydende varer, der er fremstillet i tidligere perioder. Priserne er ikke længere falder, efterhånden begynder at øge omfanget af produktionen. Denne fase er normalt flygtig, for det skulle stige igen. Men historien er et eksempel, når bunden af økonomien trak ud i 10 år (den store depression i 1929-1939, henholdsvis).

Typer af konjunktursvingninger

I den videnskabelige litteratur er der godkendt af klassificeringen i henhold til deres varighed og hyppighed. Generelt skal det bemærkes, at de typer af økonomiske konjunkturer, der er mere end 1380 enheder.

Betragt det mest populære klassifikation:

 1. Korte cyklusser Dzhozefa Kitchina. Varighed - 2 til 4 år. Forskerne forklarer dette med, at verdens reserver af guld ændrer sig hele tiden. Dette var tilfældet i 20'erne i det 20. århundrede. I dag forskere forklare sådan en kort varighed af den økonomiske cyklus, at tilstedeværelsen af forsinkelser (LAG) opnå produktion af de nødvendige data til kommercielle aktiviteter. Eksempler er mætning af markedet af visse varer. Produktion modtaget oplysningerne sent, hvorfor der er en overproduktion af varer og genereret over sine lagre.
 2. Mid Clement Juglar cyklus. Cyklus tid - fra 7 til 10 år. Jeg åbnede disse cykler fransk økonom. Stigningen i cyklustid skyldes ikke kun til tiden halter produktion information, men også forsinker investeringsbeslutninger. Da de intervaller af virksomhedsniveau belastning og mængden af varer Juglar supplere teorien med, at området og omfanget af investeringer i anlægsaktiver i virksomheden, som derfor øger tidsforsinkelsen.
 3. Cyklus Simon Farrier (rytmer). Amerikanske økonom og nobelpristager, opdagede disse cykler i 1930. Ifølge livscyklus model, længden af den periode på 15-20 år. Forklaringen på varigheden af cyklussen fløj, virkningen af demografiske processer (konstant tilstrømning af indvandrere), samt ændringer i byggesektoren. I lyset af denne Kuznets swing også kaldet "demografiske" eller "konstruktion" cykler. Til dato, mere end Kuznets cykler betragtes som "teknologi", som er direkte forbundet med de konstante nyskabelser i det teknologiske område.
 4. Langsigtede cyklusser af Nikolaya Kondrateva (fra 40 til 60 år). Der er også blevet åbnet i 20'erne i det 20. århundrede. De kaldes K-bølge, eller K-cykler. Forbundet med så vigtige opfindelser som dampmaskinen, jernbanen, elektricitet, forbrændingsmotoren, computerteknologi og meget mere. Virkningen af perioden cyklus kan have en større ændring i strukturen i produktionen af varer.

Du kan også vælge endnu længere cyklusser sådanne arter som:

 1. Forrester cyklus. Varigheden af den periode på 200 år og på grund af det faktum, at ændre sig i produktion af materialer og energikilder.
 2. Toffler cyklus. Ifølge denne model livscyklus, varigheden af den periode er 1-2 tusinde år. Forklarer videnskabsmand en konstant cyklus af udviklingen af civilisation og indførelsen af nye udviklinger af forskere både i teori og i praksis.

Den livscyklus organisationen

Det beskriver dette udtryk? Det er et komplekst foretagende i visse faser af udviklingen i den periode af dens eksistens.

De vigtigste stadier i livscyklussen af organisationen er:

 1. At blive. I denne fase er der en dannelse af produktets livscyklus (mere om det senere), organisationens mål, søgen efter partnere og forbereder ideer til implementering, et sæt af specialuddannet personale, samt udgivelsen af den første retssag forsendelse. På dette stadium, hovedet danner en strategi for virksomheden - magt (høj effekt), adaptiv (specifikke behov hos forbrugeren) eller niche (en fordel i forhold til andre virksomheder i en bestemt sfære af produktionen af varer og tjenesteydelser). Beregne længden af produktionscyklussen
 2. Den anden fase - vækst. På dette stadium, virksomhedens udvikling, bedre forvaltning, øget personale, indført en række incitamenter og standardisering af arbejde udført med henblik på at øge effektiviteten af arbejdskraft og produktion. Også her en analyse af forholdet mellem organisation med miljøet, koordineringen af sine mål og prioriteringer.
 3. Modenhed. På dette stadium af livscyklus organisationens stabilisering vækst opstår. I denne periode virksomheden opnår en førende position på markedet, fortsætter med at udvide sit sortiment, forbedrer strukturen i organisationen. Hvis virksomheden har nået en moden fase, så det er i stand til at opretholde en stabil position på markedet og er i stand til at sætte et eksempel på en "unge" organisationer.
 4. Den sidste fase af livscyklussen er faldet. På dette stadium, er der et fald i efterspørgslen efter produkter, lavere overskud. Vises stærkere konkurrenter på markedet, eller behovet for de produkter, simpelthen forsvinder. Den viden og erfaringer gennem års eksistens af virksomheden, er ikke længere i stand til korrekt indlejret i virksomhedens system ideer. Hvorfor erfaring ikke er fast nu modtager.

Produkt livscyklus

Dette vil igen, efterspørgsel for varigheden af den ene eller det andet produkt på markedet. Denne markedsundersøgelser, primært rettet mod forbrugermarkedet. Grundlaget for dette er forståelsen af livscyklussen - alt har sin periode af eksistens i markedet, og før eller senere at erstatte et produkt kommer en ny, mere avanceret eller billig.

Som i tilfældet med organisationer, der er sådan en ting som den fase af produktets livscyklus. Der er fire:

 1. Trin implementering. På dette stadium, er selskabet udvikle markedet for et nyt produkt, i betragtning af den fremtidige efterspørgsel efter et bestemt produkt. Normalt på denne tid er der en lav vækst i salget, muligheden for tab. Omkostninger til markedsundersøgelser minimum, graden af konkurrence er ret begrænset.
 2. Vækst Stage. På dette stadium, kan du observere den hurtige vækst i efterspørgslen efter produkter. Øge salget og producentens indtægter. Hvis efterspørgslen begynder at falde, de er gemt i lagre, som de udfylder varer begynder at droppe prisen på varerne for sin hurtige salg.
 3. Modenhed og mætning. De fleste ønsker at få varerne allerede har gjort det, hvorfor ikke kræve vækst for sådan en hurtig interesse i produktet er tabt. Som et resultat, efterspørgslen når et højdepunkt og falder, er sat ind i et bestemt punkt.
 4. Trin tilbagegang. Når markedet er støt fald i efterspørgslen, indtægter fra salg af varer og mængder af dens gennemførelse, så organisationen er i den fase af produktets livscyklus "tilbagegang". I dette tilfælde, firmaet tilbyder fire veje ud af situationen: forbedring af marketing program, opdatere produktets design ændring i sin position på markedet eller annullering af produktionen af et specifikt produkt.

produktionscyklus

Denne række foranstaltninger med materielle anlægsaktiver (løsøre i selskabet - aktiverne investeres i kontanter og der kan drejes tilbage til kontanter inden for en cyklus). Det vil sige, den produktionscyklus, - en periode mellem køb af materialer til produktion til det færdige produkt.

Varigheden af produktionscyklus på hver plante er anderledes. Det hele afhænger af kompleksiteten af produktet fremstillingsprocessen, levering af materialer, udstyr og meget mere.

Følgende data vil være behov for at beregne cyklus:

- varigheden af en arbejdscyklus;

- den samlede tid for afbrydelse (både organisatoriske og tekniske grunde og bryde ifølge virksomhedens drift tidsplan);

- time naturlige processer.

Varigheden af processen periode - den tid, hvor en person, der direkte eller indirekte påvirker de genstande af arbejdskraft (materialer til fremstilling af varer). Dvs. den direkte fremstilling af produktion (teknologisk produktionscyklus). Det er også vigtigt at tage hensyn til kun den tid, der ikke løber parallelt med processen cyklus. Således tilføjer alle de ovennævnte tidsperioder, får vi længden af produktionscyklussen.

driftscyklus

Dette er et vidt begreb, da der ud over den produktionscyklus, er det stadig indeholder tidspunktet for betalingen af det færdige produkt. I tilfælde af, at selskabet arbejder på en forudbetaling, vil afslutningen af driftscyklussen være tidspunktet for afsendelsen af de varer, og ikke betalingen.

Selvfølgelig vil varigheden af driftscyklussen også være mere tid end den produktionscyklus. Det skal bemærkes, at de kortere loops er i en organisation, den mere risikobetonede det vil fungere, og graden af vedligeholdelse af omsætningsaktiver nedenfor. I dette tilfælde, hvis cyklen er for lang, vil dyrere være den virksomhed på grund af det konstante behov for yderligere finansieringskilder.

Beregn cyklus af operationer i selskabet er let. Følgende parametre er nok til at vide:

- varigheden af produktionscyklussen;

- løbetiden på tilgodehavender (ERA);

Summen af den periode produktionscyklus og løbetid DMZ, og vil være varigheden af virksomhedens driftscyklus.

For at beregne løbetiden på tilgodehavender, det nødvendige beløb til hende - uden forskud - divideret med indtægter (netto). Den resulterende sum skal ganges med 365 dage.

Andre typer af cykler

Livet - er en sekvens af udviklingsstadier, hvorigennem alle arter af levende organismer i færd med at ontogenesis.

Historisk cyklus - en vis kreds af historiske videnskaber, studere begivenheder i fortiden; Nogle forskere-historikere mener, at alt er cyklisk, på samme måde i den historie kan spores til tilstedeværelsen af en vis cykliske begivenheder.

Cyklus programmering - en specifik sekvens af gentagne handlinger. Dette er en del af et særligt program kode, der udfører en opgave. For eksempel for at skrive et program tælles fra 1 til 1000, for hendes behov for at skrive en løkke, der vil gentage det.

Matematisk - en lukket rute knudepunkter af grafen (sæt af knudepunkter og linjer, som er forbundet i helt eller delvis), som er hovedsagelig en kæde.

Termodynamisk cyklus - en sekvens af termodynamisk proces, hvori varme konvertering finder sted i værket (den Carnot cyklus).

Menstruation - en periode, hvor det reproduktive system hos kvinder er under forandring og forbereder sig på en mulig graviditet. Gentagen med intervaller på en måned.

Demografisk cyklus - processen med reproduktion af arbejdsstyrken (i økonomisk henseende).

Musik - en samling af værker, forenet af en idé. For eksempel cyklen "sæsoner", som er beskrevet af tre komponister - Antonio Vivaldi, Petrom Ilichom Chaykovskim og Astor Piazzolla.

Denne cyklus af historien - det er også en samling af værker, forenet af en idé. Det kaldes også "litterær" cyklus.

Denne cyklus af maskinen - en tidsperiode gennem hvilken maskinen gentager den samme operation, herunder tidspunktet for hjælpeoperationer.

Månens cyklus - en periode, hvor månen passerer alle dets faser og vender tilbage til den indledende fase af "New Moon."

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.