FormationVidenskab

Hvad er undervisning? Filosofiske og politiske lære

Filosofisk, politisk, pædagogisk undervisning - dette udtryk kan findes i mange sammenhænge. Men ligegyldigt hvad adjektiv ville stå ved siden af hinanden, det vigtigste spørgsmål i en anden: "Hvad er denne lære" Det er svaret på det, og var genstand for denne artikel.

terminologi

I begrebet "undervisning" har flere definitioner. Hvis vi betragter ordet ikke som en proces med at tilegne sig viden i nogen bestemt område valgt (og denne definition er også tilgængelig, men i dette tilfælde ikke passer), så er der stadig følgende forklaring på, at en sådan doktrin.

  • Undervisning som et sæt af udsagn af teorien i et af de områder af viden.
  • Undervisning så mange idéer af samme tænker på hans valgte område af videnskaben.
  • Undervisning som en kompleks læresætninger en bestemt religion (tro).

Af særlig interesse er de to første. De oftest forbundet filosofiske og politiske lære. Overvej detaljerne.

filosofien

Filosofier har deres oprindelse i begyndelsen af udviklingen af videnskaben - i det antikke Grækenland og Rom. Gamle græske filosoffer som Platon, Aristoteles, Sokrates, og romersk -. Cicero og andre, udtrykke deres tanker og meninger til at danne, tjente tilhængere, at have overlevet dem til denne dag. Således dannede og lære af disse store hjerner.

Eksempler filosofier

I løbet af at øge udviklingen af filosofi og søgen efter et svar på sin centrale spørgsmål (hvad der kommer først: ånden eller noget) fremhæver de store filosofier, der inkorporerer ikke blot tanken om en enkelt forfatter, men de konklusioner, som den indkomst generation af tænkere. Materialisme og idealisme, som de to yderpunkter af svaret på det vigtigste spørgsmål, monisme, agnosticisme, solipsisme og en usædvanlig russisk Space Art - hver af dem er kendetegnet ved sit eget særpræg, og de er forbundet med en hel liste over filosoffer.

Men de gamle lærdom, men nogle gange har en begrebsmæssig vilkår (f.eks dialektik), stadig kommer fra navnene på forfatterne - Sokrates, Heraklit, og andre. Men sådan var tilfældet allerede i middelalderen, og i storhedstid tyske filosofiske tænkning. Den klassiske doktrin om Locke og Hobbes, Nietzscheanism, på vegne af den store Fridriha Nitsshe. Det er værd at bemærke, at en sådan doktrin uzkonapravlen, selvom nogle af dem udviklet efter sin grundlægger (fx neo-platonisme).

I politik: Antikken

Filosofi og politik i den periode af oldtiden var tæt forbundet. Mange af de filosoffer tiden udviklet deres ideelle model af staten. Historien husker lære Platons dialog af samme navn ( "stat"), hvori han skitserede sin ufuldkomne formular, der tilbyder sin egen terminologi. Ikke uvidende om, at begreberne "demokrati", "timokrati" og andre "..kraty" opstået på grund af det antikke Grækenland. I modsætning til det abstrakte og filosofiske tilgang af Pythagoras og Heraklit, Plato var mere streng og præcis. rosenkrans var også Aristoteles, dividere styreform til dem, der betragtes den "rigtige" og "forkerte". Men selv i sådanne rationalisme, der er mange restriktioner.

I politik: middelalderen og renæssancen

Middelalderen opstod som en ren teokratisk tilgang, herunder i politik, og at ideerne om at skabe en stat. Sådanne tanker var gennemsyret alle de politiske doktriner tiden. Af særlig betydning var læren af Fomy Akvinskogo, der, låne ideer Aristoteles, forsøgte at genfortolke dem på en kristen måde, og undfanget på denne popularitet.

I renæssancen skal det bemærkes, Niccolo Machiavelli og hans appel skriftligt til den daværende (selvom uofficiel) hersker over Firenze, Lorenzo den Prægtige. Hans afhandling "Kejseren" indeholder ganske entydige ideer om politisk magt. Læren om Machiavelli sætter politik over moral. Interessant nok har det "Kejser" overlevet til moderne tid og selv at skifte til den elektroniske udgave, hvilket betyder, at det kan læse alle ønsker at vide, hvad læren af Machiavelli.

Som konklusion

Som det kan ses, at definitionen af læren som et sæt af ideer forfatteren, eller et felt af viden til fælles med hinanden, de er tæt forbundne og derfor korreleret. På samme tid, er det på grund af denne let at afgøre, at en sådan doktrin.

Filosofi og politik, men nu er det solgt i to forskellige retninger, men bare stod på oprindelsen af nogle, fordi politologer ofte nedstammer fra de tænkere, der har givet udtryk for deres synspunkter, ikke kun i dette område af ekspertise.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.