Nyheder og SamfundNatur

Ligesom sovende haj? Funktioner liv og udvikling af hajer

I øjeblikket er der omkring 400 hajarter fra den mindste (15 cm i længde) til den gigantiske (18 m længde). De har deres egne karakteristika, men der er fælles træk for næsten alle typer:

 • Hajer - dyr er ikke dumme, forholdet mellem hjerne til kropsmasse når udførelsen af visse pattedyr.
 • Den gennemsnitlige levealder er 30 år.
 • Hajer har højt udviklede sanser af lugt og hørelse, og har også en usædvanlig sanseorgan - elektroreceptorer Lorenzini.
 • De fanger elektromagnetiske bølger.
 • Skelettet af en haj brusk.

Men der er en række funktioner, der adskiller hajer fra andre dyr, og skabe større mysterium: for eksempel som en sovende haj, hvordan fodres, flyttes og jaget.

kæbestruktur

Kæmpe tænder 5 cm lange strejke frygt. I gennemsnit kan rovdyr 4-6 rækker af tænder, men hos nogle personer være op til 20. Når den forreste tand falder, vil blive erstattet af en tand af de bageste rækker bevæger sig. Af den måde, mister tænder Shark - en sædvanlige ting. I 10 år den enkelte tiger haj er i stand til at ændre op til 24 tusinde tænder. Proces forekommer ændringer med sådan hyppighed på grund af de strukturelle træk ved kæbe tænder anbragt direkte til gummiet.

Manglen på en svømmeblære

I modsætning til andre fisk, hajer har ingen boble. Derfor er dyret konstant i bevægelse. Hvis du holder op med at arbejde hale, haj synke til bunds. På trods af fraværet af en boble på alle personer har den form for rovdyr, som kan være i live uden den ekstra indsats. Vi taler om sand haj: det er i stand til at sluge luft og holde ham et par timer.

Ligesom sovende haj

Som svar på et spørgsmål om, hvordan sovende haj, er du nødt til at forstå, at søvn som sådan ikke har. Snarere, kan processen blive kaldt en ferie. Rovdyr, der lever ved kysten eller i mindre forekomster af vand, udstyre sted for en "sleep" i undersøiske huler. Der er en haj som hun sov - det ligger i bunden uden at flytte.

Og hvordan søvn hajer i havene? Hajer lever på dybt vand, næsten aldrig sover, da stoppe med at arbejde hale og finner, synker de til store dybder, der ikke er beregnet til dem. Simpelthen de personer, der bor i dybet af tid - de kan finde tid til at "sove". Apropos, om hajer søvn, kan du roligt give et negativt svar.

ekstraktion Hunting

Hajer er meget blodtørstig. Føler den mindste lugt af blod, de straks gå til bestræbelserne for offeret. Ved jagt det er med til at udvikle lugtesansen. Det tager kun 1 gram fisk blod til en million gram vand, for at føle offeret. Men hvis du lukker din næsebor rovdyr, reaktionen fra offeret ikke fulgte, og hajen svømmer forbi.

Når hajen allerede duftende sit bytte, kan det begynde "sulten sygdom". I dette øjeblik rovdyr tage særlig raseri, knuser han og sluger hele vejen. I sidste ende, i maven, som er i stand til at ekspandere i et par gange, kan det være en masse usædvanlige ting.

Som for hajer, foretrækker plankton og små fisk, disse arter passerede gennem en flere hundrede liter vand til at spise livretter. De er ikke farlige for mennesker og fredeligt.

Interessante fakta om hajer

Hajer - en temmelig usædvanlige skabninger, der kan tale uendelighed. De har eksisteret i millioner af år, og dermed perfekt at tilpasse sig eventuelle betingelser for liv. Predators overlevede dinosaurerne og klart ikke kommer til at dø. Her er nogle interessante fakta om hajer:

 • Unge hajer er født med tænder.
 • Hajer kan skelne farver.
 • Det vigtigste fødevarer af Polar hajer er isbjørne og hjorte.
 • Nogle arter kan hoppe til en højde på 10 m.
 • For at mætte kroppen af dyret i en uge er nok 3-14% af deres egen kropsvægt.
 • Der er langlivet haj, den forventede levealder når 100 år.

Lær, hvordan hajer sover, hvordan de spiser, og der kan man forstå, at dette er en unikke arter af fisk, der har en lang historie.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.