FormationUngdomsuddannelse og skoler

Freon - er ... Temperatur Freon. Freon i køleskab

Hvert hus har apparater til produktion og effektivitet af et sådant stof anvendes som freon. Dette stof er kendt som en fremragende kølemiddel anvendes i alle køleskabe så du kan gemme mad og færdigretter længere end ved omgivelsernes temperatur. Denne artikel vil fortælle, freon - er, at i sagen, hvor den anvendes, hvilken temperatur det er.

Historien om opdagelsen

Forskellige kilder navngive første to datoer syntese Freon - 1928 og 1931 år. Korrekt at fødselsdato af kølemidlet 1928 th år. Det var dengang en fremragende kemiker selskab Frigidaire, som er et datterselskab af det selskab General Motors, Thomas Midgley, bragte "mirakel stof" og gav ham navnet "Freon". Ældre ingeniører udfører industriproduktion denne gas, har indtastet betegnelse Freon-12 som en «R» (i oversættelse «Refrigerant» står for et kølemiddel eller køligere). Den anden dato med fremkomsten af Freon nepravlno binde, fordi der allerede i 1930 firmaet Kinetic Chemical Company, som skal arbejde er blevet skabt til at være fokuseret på produktion af dette produkt.

Freon - hvad er det?

En blanding af ethan og methan som de fluorerede lavmolekylære carbonhydrid-derivater, hvor hydrogenatomer kan være substitueret med fluor, chlor, brom. Almindeligt anvendt i køleanlæg enheder (køleskabe, frysere, klimaanlæg og så videre. N). Mange undre, Freon - er en gas eller en væske? Det korrekte svar er: stoffet kan have både fysiske tilstand.

De mest almindelige typer af Freon

Videnskab kendt mere end 40 slags stoffet, hvoraf de fleste er opnået industrielt. Freon temperatur, ved hvilken det koger, hver art har sin egen:

  • R11 - trichlorfluormethan (t med kogende 23,8 ° C).
  • R12 - difluordichlormethan (med opvarmet t tilbagesvaling -29,8 ° C).
  • R13 - trifluorchlormethan (med opvarmet t tilbagesvaling -81,5 ° C).
  • R14 - tetrafluormethan (med opvarmet t tilbagesvaling -128 ° C).
  • R134A - tetrafluorethan (kogende opvarmet med t -26,3 ° C).
  • R22 - chlordifluormethan (med opvarmet t tilbagesvaling -40,8 ° C).
  • R600a - isobutan (med opvarmet t tilbagesvaling -11,73 ° C).
  • R410A - hloroftorokarbonat (med opvarmet t tilbagesvaling -51,4 ° C).

Typisk, hjemme køleskabe operere på freon (Khladone) klasse R-22, til industriel og kommerciel brug R-13 mærke.

Freon - er et farligt stof for mennesker?

Næsten alle typer af materialer har negativ kogning, dog, og det anvendes i køleelementerne af husholdningsapparater, som skubbeelementet i gaspatroner, luftfriskere og andre aerosoler. Derfor, når sprøjtning selve cylinderen afkøles og freon ind i luften. Hvis kølemidlet ikke opvarmes til 250 grader (ved denne temperatur, frigiver giftige stoffer) det er uskadeligt for mennesker, kan ikke siges at ozonlaget. Henfaldsprodukterne ødelægge det. Den vigtigste årsag til ozon huller er produktion og anvendelse af Freon med et højt indhold af chlorioner og brom. kan ikke påvises Lækage af stoffer i husholdningsapparater og lugten visuelt, små doser per person ikke har nogen effekt.

Til genopretning af ozonlaget i Jordens og reducere produktionen af skadelige CFC underskrevet og ratificeret Montreal-protokollen FN-lande.

Hvad er freon i køleskabe?

Moderne kompressor køleskabe præsenteres i form af kameraer placeret inde i fordamperen, som omfatter et kølemiddel. Dette stof under kogning og fordampning absorberer varme fra kammeret og i kondensationsprocessen overfører den til miljøet. På grund af denne luft afkøles til den ønskede temperatur, og gassen vender tilbage til kompressoren og ændrer aggregattilstand i en væske. Freon i køleskabet er netop denne fordamper. Med andre ord er det en vigtig del af systemet, takket være hvilken kølekamrene af køleenheden.

Hvordan ved du om lækagen af freon fra køleskabet

Det er klart, at dette stof - et af de vigtigste elementer i et velfungerende udstyr. Freon lækage resulterer i skader på udstyr og den manglende evne til at anvende dem til andre formål. Den mest almindelige årsag til dette problem - skaden fordamper rør eller fabrikationsfejl. Da dette er et flygtigt gas, en lugtfri, er det umuligt at detektere de olfaktoriske receptorer.

Men der er nogle tegn, der identificerer lækagen. Freon i køleskabet er under pres, og når det beskadigede rør fordamper, begynder han efterhånden at falde. Følgelig i køle- og fryserummet lufttemperaturen stiger, og skyllet hurtigt begynde at forringes. Dette er den første tegn på, at du har brug for at kontrollere integriteten af kølesystemet af instrumentet. Som tidligere nævnt, freon er ikke farlige for mennesker ved en temperatur på ikke over 250 grader, og varme det til en temperatur i hjemmet er ikke mulig.

De hyppigste steder af kølemiddel lækage

Først og fremmest - dette rørsamlinger. Under alle lodning kan dannes som mikrorevner på grund af kontinuerlig drift af udstyret og på grund af fabrikken ægteskab. Også almindelig Freon lækage på steder forbindelsesrør fordamper køle- og fryseanlæg. Forsegling kan påvises ved returledningen, der forbinder hjertet af køleskabet og fordamperen.

Hvordan at reparere en utæthed?

Påfyldning freon køleskab derhjemme er ikke mulig uden hjælp fra en professionel. Da særligt udstyr og materialer (vakuumpumpe, lodning brænder dispenser manifold med gauges, et metal loddemetal, special flux) til opgaven. Til påvisning af lækage af rørene ved hjælp af en særlig anordning, der ligner en metaldetektor. Efter master identificere skaden og forseglede del, fjerne lækage, er vakuumpumpen pumpede resterende gas og klædt igen. Fyldning sker via ballonen forbindelse med gassen til dysen placeret på huset af køleskabet kompressor, gennem et kapillarrør forbindelse forsegles nøgle.

Derefter freon køleskab igen begynder at cirkulere korrekt, og temperaturen i kamrene er indstillet i overensstemmelse med standarderne for køleanlæg enheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.