FormationUngdomsuddannelse og skoler

Lov, uanset arv. Mendels love. genetik

Som et resultat, forsker K. Correns, G. de Vries, E. Cermak i 1900 blev "genopdaget" love genetik, formulerede grundlæggeren af videnskaben om arvelighed i 1865 - Gregor Mendel. I deres eksperimenter, videnskabsmanden brugt en Hybridological metode, hvor principperne for nedarvning af træk og visse egenskaber af organismer blev formuleret. I denne artikel vil vi se på de grundlæggende love for arvelighed transmission, for at studere genetik.

Mendel og hans forskning

Ansøgning hybridological metode tillod ham at etablere en række love, må disse love Mendel. For eksempel blev det anført en regel om ensartethed af de første generations hybrider (første lov om Mendel). Han pegede på, manifestationer af F 1 hybrider kun én funktion, der kontrolleres af en dominerende gen. Ved at krydse planter af frø ært sorter der adskiller sig i frø farve (gul og grøn), alle første generations hybrider var kun gule farve frø. Desuden er alle disse personer var også den samme genotype (var heterozygote).

lov om adskillelse

Fortsat krydsning mellem en prøve taget fra første generation hybrider, Mendel modtog F 2 spaltningsprodukter funktioner. Med andre ord, fænotypisk identificeret planter med recessive alleler af testen funktionen (grøn farve af frø) i mængden af en tredjedel af alle hybrider. Således lovbestemte uafhængighed arv tilladt Mendel spores transmissionsmekanismen som de dominerende og recessive gener i flere generationer af hybrider.

Di og poligibridnoe passage

I efterfølgende eksperimenter, kompliceret Mendel betingelserne for deres gennemførelse. Nu, for at krydse planterne blev taget, da de to forskellige, og et stort antal af par af alternative tegn. Videnskabelige principper fulgt dominant og recessiv arv af gener og spaltningsprodukter opnåede resultater, der kan repræsenteres ved den almene formel (3: 1) n, hvor n - antallet af par af alternative tegn, der adskiller forælder individer. Således for to-hybrid parring fænotypisk opdeling af anden generation hybrider vil have formen: (3: 1) 2 = 9: 6: 1 eller 9: 3: 3: 1. Det vil sige, den anden generation af hybrider kan observeres fire typer af fænotyper: en plante med gul glat (9/16), og med gul rynket (3/16), med grønne glat (3/16) og med grønne rynkede frø (del 1/16 ). Dermed loven, uden hensyn til arv fik sin matematisk bevis, og poligibridnoe krydsning blev set som noget monohybrid - "overlejret" på hinanden.

typer af arv

I genetik, er der flere typer af transmission karakteristika og egenskaber fra forældre til børn. Hovedkriteriet her er formen funktionen kontrol udføres enten af et enkelt gen - monogeniske arv, eller mere - polygen arv. Vi har tidligere kigget på loven, uanset arv af træk til mono og to-hybrid parring, nemlig den første, anden og tredje lov Mendel. Vi betragter nu denne formular som forbundet arv. Dens teoretiske grundlag er teorien om Thomas Morgan, kaldet kromosom. Forskere har vist, at sammen med attributter transmitteret til afkom uafhængigt findes der typer af arv er autosomal og kønsrelateret adhæsion.

I disse tilfælde er et par tegn i et individ arvet sammen som kontrolleres af gener lokaliseret i det samme kromosom og placeret den ved siden af - hinanden. De danner en bindingsgruppe, hvis nummer er lig haploid sæt kromosomer. For eksempel en human karyotype af 46 kromosomer, svarende til 23 bindingsgrupper. Det har vist sig, at jo mindre sker jo mindre afstanden mellem gener på kromosom mellem crossover proces, der fører til fænomenet genetisk variation.

Som nedarvede gener lokaliseret på X-kromosomet

Vi fortsætter med at studere mønstre af arv, adlyde det kromosomale teori om Morgan. Genetiske undersøgelser har vist, at både mennesker og dyr (fisk, fugle, pattedyr) er der en gruppe af tegn på arv mekanisme, der påvirker en individuel gulv. For eksempel er pelsfarve hos katte, farvesyn og blodpropper hos mennesker kontrolleres af gener lokaliseret i den seksuelle X-kromosom. Eftersom defekter tilsvarende humane gener fænotypisk manifesteret i form af arvelige sygdomme, gen kaldet. Disse omfatter hæmofili og farveblindhed. Åbning af Mendel og T. Morgan lov til at anvende lovgivningen i genetik i de kritiske områder af det menneskelige samfund som medicin, landbrug, opdræt af dyr, planter og mikroorganismer.

Sammenhængen mellem gener og deres egenskaber bestemt

Med moderne genetisk forskning, blev det konstateret, at uafhængige love arv er for yderligere ekspansion, da forholdet mellem "1 gen - 1 skilt", der ligger til grund, er ikke universel. I videnskaben blev vi kendte tilfælde af multipel gen action og interaktioner nealellnyh deres figurer. Sådanne arter indbefatter epistasis, komplementaritet, polymerer. Det blev således fundet, at mængden af melatonin hudpigment ansvarlig for dens farve, kontrolleres af en gruppe af arvelige egenskaber. Den mere dominerende genotype humane gener, der er ansvarlige for syntesen af pigmentet, den mørkere huden. Dette eksempel illustrerer en sådan reaktion som polymerer. I planter, denne form for arve- iboende korn- arter af familien, hvori kornene farve polymere regulerede gruppe af gener.

Således genotype hver organisme indeholder det komplette system. Det blev dannet som et resultat af den historiske udvikling af arterne - fylogeni. Tilstanden af de fleste tegn og specielle funktioner - er resultatet af gen-interaktioner, både allele og ikke-allele, og de kan påvirke udviklingen af flere karakteristika af organismen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.