Nyheder og SamfundNatur

Hvor olie palme vokser?

Mange mennesker kender til eksistensen af en palmeolie. I dag er det en af de mest anvendte og almindelige naturlægemidler produkter på verdensplan. Denne artikel vil se på nogle spørgsmål vedrørende denne besynderlige eksotiske planter, der giver et nødvendigt produkt: hvad olie palme, der vokser og så videre.

Først og fremmest vil jeg gerne bemærke, at den allerførste beskrivelse af et træ, der ligner olie palme, er blevet gjort af navnet på den venetianske Alvise da Mosto Cada i det XV århundrede. Denne videnskabsmand at forske i Vestafrika.

Mere end 50 år siden, frugterne af palme oliefrø kommet langt sammen med slaver på tværs af Atlanterhavet, hvorefter olien er blevet så udbredt i verden.

Der er øer Solomon (sydvestlige Stillehav), hvor man kan se de endeløse rækker af palmer, frugten af hvilken olie er produceret.

Olie palme: fotos, beskrivelse

Denne plante familie palme og en af de arter af oliepalmer.

I vildtvoksende form, er et stort træ, hvis højde kan nå 20 til 30 meter, men i en kultur i stigende grad vokser fra 10 til 15 meter. Den hovedstammen af håndfladen på 4-6 vises kun på den første leveår, og i skyggen (under baldakinen) - kun i 15-20 år. Grown træstamme har en diameter på 25 centimeter.

palme rodsystemet er ganske kraftfuld, men det sker som regel, ikke meget dyb. Modne planter har stængelbasis har talrige forløbende sideværts birødder. Nogle planter er så tykke vedhæng dækker stammen op til en højde på 1 meter.

Bladene af palmetræer lang (op til 7 meter), stor og flagrende. I den voksne plante i kronen kan tælles 20-40 stykker. Men hvert år på håndfladen dø og 25 blade, den nyligt udskiftet. Store brune pigge dækker bladstilke.

Udover alle de ovennævnte, det er meget smukt og majestætisk i udseende, denne fantastiske olie palme.

frugt

Dette er en fælles drupe størrelse på en dato. Ovale frugt af oliepalme top belagt fibrøst skallerne, og inde som er beliggende pulpen indeholdende olie. Under denne pulp har dækket en temmelig solid valnøddeskal, inden i hvilken - kernen (eller frø). Sidstnævnte består hovedsagelig af endosperm, embryoner og frø er lille.

Olie palme (foto øverst frugten) er et stort antal stenfrugter. Massen af hver er 55-100 g opsamles i paniculate blomsterstande indeholdende i alt fra 1300 til 2300 fostre.

karakteristisk for olier

Palmeolie er produceret fra frugtpulp. Dens farve kan variere fra mørk gul til mørkerøde nuancer, og det bruges primært som et smøremiddel og proces til fremstilling af sæbe.

Palmekerneolie fremstillet af kernerne fra frugten af palmetræer. Ifølge dets egenskaber og sammensætning svarer til kokos og anvendes ofte i stedet.

Selvom denne olie har et smeltepunkt på 27 til 30 grader Celsius, er det ofte underkastes hydrogenering, anvendes i blanding med andre vegetabilske olier eller flydende separat til opnåelse mad hydrogeneret fedtstof i margarine fremstillingen.

At fremstille et ton palmeolie skal være fire og en halv tons frugt.

høst

Olie palme, som nævnt ovenfor, har et stort antal af frugter. Med alt dette plantagearbejdere indsamle modnet høst på op til 2 tons (det er fra 80 til 100 bundter) med hånden dagligt. Bemærke, at en klynge bliver 25 kg i vægt. Og i hvert af dem om to hundrede frugter.

Saml frugten er meget vanskeligt og tidskrævende, fordi de er placeret i en højde af fire-etagers bygning. Hvordan gøres dette? Arbejdere vedhæfte skarpe knive til enden af en udtrækkelig pol. Ved hjælp af disse samlere fældet træerne og frugt opsamles i dynger på vejene. Så klaser falde til forarbejdningsanlægget.

voksende placering

I lande med et varmt klima voksende oliepalmer. Hvor det er vokset? Der er afrikanske palme af denne type (Elaeis guieneensis). Selvom hendes hjemland - tropisk Afrika (Nigeria), den vokser i Malaysia, Mellemamerika og Indonesien.

Der er også et sted, hvor de vokser en palme (arter Elaeis melanococca, Acrocomia og Coco Mbocaya) og Sydamerika (især i Paraguay). Dyrk dette anlæg til produktion af industrielle og spiseolier.

produktivitet

Wild voksende olie palme blomstrer og bærer frugt kun i 10-20-th leveår, og specielt dyrkede planten begynder at bære frugt i den tredje eller fjerde år efter plantning.

maksimale udbytter er nået i en alder af 15-18 år, og den samlede levetid af de eksotiske planter i gennemsnit fra 80 til 120 år.

Lidt historie

Olie fra frugten af denne vidunderlige nyttige planter produceret fra de tidligste tider. I løbet af de arkæologiske udgravninger blev fundet en kande med tydelige tegn på palmeolie (afrikanske gravpladser tilhører den III årtusinde f.Kr.. E.).

Dyrkningen af palmetræer er i industriel målestok begyndte først i det tyvende århundrede. På det tidspunkt, olie dets frugter var interesseret i virksomheden, som producerede den sæbe og margarine.

Storstilet dyrkning af træer begyndte i Indonesien i 1911, i Malaysia - i 1919. Også begyndte at udvide området med plantning af disse planter i de afrikanske lande.

På nuværende tidspunkt, oliepalme - en af de førende afgrøder i verden, der anvendes til fremstilling af vegetabilsk olie. Ifølge statistikker, blev dens mere end 9 millioner tons produceret i 1988, og den årlige produktion er ved at blive mere og mere.

anvendelse af

De indfødte selv er almindeligt anvendt i fødevarer fremstillet af stenfrugter friskeste smør, dengang, at smage ligner peanut. Efterfølgende smagen og lugten af det at skifte er ikke meget behageligt.

Generelt er olie palme bruges ganske forskellige: fra fibrene i sine unge blade er lavet af reb, tørre blade anvendes til vævning måtter, gardiner, lavet af dem og tag hytter. Fra stilke væve kurve, er ganske velsmagende unge skud anvendes i fødevarer (såkaldt palme kål), fra saften af palme vin er produceret.

I England er den olie, der anvendes til at smøre maskiner og stearinlys making.

I de senere år, begyndte det at vokse en palme i Brasilien.

Afslutningsvis - om de særlige forhold i olien ansøgning

Det er overraskende, at palmeolie anvendes i metalindustrien (smøremidler til møller rullende og m. P.) også anvendes i fødevareindustrien.

Dens anvendelse til fremstilling af tilsætningsstoffer, sprængmidler, is i industrielle stegning kartoffelchips (skiver).

Desuden er det anvendes til fremstilling af kosmetik og farmaceutiske produkter. Og siden begyndelsen af 2000'erne, er palmeolie ganske aktivt anvendes til fremstilling af biobrændstoffer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.