Nyheder og SamfundNatur

Ust-Urt-plateauet: beliggenhed, beskrivelse

Berømte Ust-Urt-plateauet ligger i Centralasien, det optager et stort område med næsten 200 sq. M. m. Og det er grænserne for Kasakhstan, Usbekistan og Turkmenistan, et lille område. Faktisk navnet "Ustyurt" på tyrkisk oversættelse lyder som en "plateau".

Marvelous naturlig skabelse

Forskere og geologer tyder på, at siden begyndelsen af plateauet passerede ikke mindre end 20 millioner år siden. Det er dog kun i slutningen af sidste århundrede, i 80'erne, den videnskabelige verden blev interesseret i Ustyurt. Det har arrangeret en ekspedition til Ust-Urt-plateauet. Folk ønskede at samle så mange oplysninger som muligt om dette fantastiske sted.

Naboer giant naturlige skabninger er:

  • på den vestlige side - Mangyshlak halvøen og den Mexicanske Garabogazkol (i den "sorte mund" oversættelse);
  • i øst - irreversibelt krympning Aralsøen delta af floden Amu Darja.

Bozzhira

Dimensionerne af Ust-Urt-plateauet er imponerende, i forskellige steder dens højde varierer fra 180 til 300 meter. Undertiden støder på stejle 350 meter klipper - larver, som hæver sig over det omgivende almindelig.

Den højeste betragtes som den sydvestlige del af plateauet kaldet Bozzhira. Den består af stenede højderygge, bakker (kamme) med næsten glat konturer. Village Bozzhiry utrolig smuk, kan det konkurrere med den berømte Monument Valley (USA). Det eneste, der adskiller disse fantastiske steder i verden fra hinanden, - deltagelse af turister. Tragisk, meget få af dem havde hørt om eksistensen af denne juvel af Ustyurt. Kasakhstan værd at udforske på et kort over bjergkæder at estimere omfanget af dette sted.

Fjern fortid plateau

Mere end 21 millioner år siden, er plateauet ligger dybt under vandet. I det fjerne epoke på Jorden, der var to enorme kontinent - Laurasia og Gondwana. De delte Tethyshavet. Forsvinden af en gammel hav, som var en del af havet, er det nødvendigt for den første halvdel af Cenozoic. Tempoet i denne proces accelereres omkring 2 millioner år siden, efter at afgrænse Det Kaspiske Hav og Sortehavet.

Kalken Ustiurt er muslingeskaller, hvilket bekræfter hypotesen. Derudover er der en enorm mængde af ferromangan knuder, som er den størrelse og form ligner billardkugler. Ikke alle vil gætte på, at spredt over overfladen på plateauet dannede sfæriske dannelse under havet. Vand gradvist udhulet dolomit og kalksten klipper, men dukkede stærkere ferromangan knuder, tjente kun en afrundet form. Jeg kan ikke tro, at Ust-Urt-plateauet ligger i Kasakhstan. De lokale er stolte af denne attraktion.

ubeskrivelig skønhed

Relieffet med blank overflade er ørkenen. Nogle steder på jorden er domineret af ler, i andre - ler og stenede overflade. Derudover er der områder af sand eller fint grus. Ørkenen viger for revner eller klipper, der hovedsagelig består af kridt. Uforvarende besad en fornemmelse af, at du er på overfladen af en livløs planet eller er til stede ved nedskydningen af de Hollywood-film af samme størrelse. Ust-Urt-plateauet tiltrækker mange turister og fotografer, der er engageret i at filme natur.

Den virkelige skønhed af Kridt klipper opstår, når solen er stigende eller indstilling. I disse øjeblikke det giver et smukt syn: stråler normalt give hvide klipper rødlige nuancer. Ved middagstid, bliver de let blålig. Hvis du sætter pris på de naturlige attraktioner, skal du sørge for at besøge plateauet Ustyurt (Kasakhstan).

Flora og fauna, som bebor plateauet

I forhold til flora og fauna er det værd at bemærke følgende. Der er ikke noget, der ville overraske turisten. Domineret sådanne repræsentanter for planteverdenen, som malurt og Saxaul. I en mere gunstig forårssæson, der varer for en kort tid, der er blomster, og billedet bliver lysere.

Den fauna er mere forskelligartet. Der er alle de arter, der har tilpasset sig livet i stepperne og ørkener. Klimatiske forhold på plateauet favorisere krybdyr, som er repræsenteret ved firben, slanger og skildpadder. Veletablerede små gnavere (jerboa, gopher, Groundhog, gerbil), pindsvin og kaniner. Dette er til trods for, at hver af dem er en potentiel bytte af ulven, ræven eller caracal. Ikke dårligt føles geparden, som er en sjælden art, og derfor beskyttet ved lov. Den stolthed Ustyurt Saiga betragtes frygtsom. Desværre, deres befolkning er i kritisk tilstand. Af klovbærende dyr findes også argali.

På klipperne skrænt frosset i majestætiske poses gribbe og ørne, stolt ser alt foregår nede på sletten. Der er velkendte for europæere fugle - duer og spurve. Bebor det meste den Ust-Urt-plateauet slange. Derfor bør turister være forsigtig, gå på stenet terræn.

En anden funktion i Ust-Urt-plateauet - en stor flok vilde heste. Once nomadiske kasakherne var engageret i dyrkning af disse dyr på lokale gårde.

Vand og vind

Vandet på plateauet anses mangelfuld, som naturlige vandområder længst er forsvundet. Alle floder og søer har tid til at tørre. De eksisterede i en fjern fortid tyder tørre senge og strandenge. Winds i Ustyurt har fuldstændig frihed, fordi plateauet er der ingen naturlige barrierer i form af bjerge og skove.

Dette afspejles i staten karst klipper, der fører til jorderosion, som igen fører til en gradvis ændring i grænserne for Ust-Urt-plateauet.

Gåder omkringliggende område

I middelalderen var det på hans måde Ustyurt campingvogne, der gik fra Khorezm, og derefter flyttet til bosættelser på bredden af Det Kaspiske Hav og den nederste del af floden Volga. Med andre ord blev det afholdt Silkevejen. Det efterlod en masse artefakter, der bekræfter, at de faglige folk ofte besøgte plateauet. Dette, for eksempel rester af kirkegårde og underjordiske kirker. Udstyrer forliget, selv byer med kroer til campingvogne (karavanseraier) og med al den infrastruktur. De forblev i en god tilstand af ruinerne af en af disse byer kaldet Shahr-i-Wazir.

I slutningen af 70-erne af det sidste århundrede, flyver over plateauet fly gennemførte luftfotografering. På overfladen af plateauet blev fundet mystisk billede, noget som pilespidser rettet mod nordøst. trekantede figurer er ganske imponerende størrelse, deres side nå op på 100 meter i længden. Uidentificeret guide til at oprette en gigant i jorden "pile", der anvendes knust sten. Tilsyneladende, de lagde nogle hellige betydning. Et klart og utvetydigt svar på dette spørgsmål, har forskerne endnu ikke givet.

I nærheden af hvert hjørne i jorden gravet gruber. De kan have bevaret vand. Ud over disse "pile", senere opdagede andre figurer, især soldater, pyramider og skildpadder, som også bygget af sten. "pile" på plateauet kan nemt placeres i samme kategori mysterier historie, som den berømte billede i Nazca ørkenen.

Vær sikker på at besøge Ustyurt, ankom i Kasakhstan. På kortet viser, hvor det er placeret, denne naturlige vartegn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.