Nyheder og SamfundNatur

Hvad ondt Amatrice? Jordskælv i det centrale Italien

Italien er berømt for mange - pizza, pasta, fremragende fodbold og vin, samt mange andre smukke ting og for hvem kommer til dette Middelhavsland, millioner af turister hvert år. Sandt nok, er der for halvøen og en anden herlighed - er katastrofal. Hyppige jordskælv er lige så meget en del af livet i italienerne som en eftermiddag siesta og en formiddag kop kaffe.

Hvorfor sker det?

Konstant ryste halvø giver dens placering - det er lokaliseret ved krydset af to tektoniske plader magtfulde. Det er deres aktive geologiske fejl og give hyppige og ødelæggende jordskælv i Italien.

Appenninerne - en bjergkæde, der løber gennem det meste af landet. Nemlig det er resultatet af europæiske og afrikanske tektoniske plader. I modsætning til andre bjerg-systemer, Appenninerne i den geologiske aspekt af de helt unge. Og ifølge prognoser fra specialister, vil sikre italienerne er mange lignende hændelser. Bevis for dette er, hvad der skete i Amatrice jordskælv.

Ryst i det centrale Italien

Et af de seneste ofre for de underjordiske elementer er blevet en lille by i den centrale region i Italien - Amatrice. Et jordskælv målt til 6 med en lille punkter, som fandt sted omkring midnat august 24, 2016 ødelagde store dele af byen. Et tocifret antal italienere blev dræbt og flere hundrede såret. I det store og infrastrukturen i landsbyen ophørte med at eksistere. Ofre blev placeret i fitnesscentre, skoler og andre offentlige bygninger.

Ifølge udtalelser fra eksperter, der fandt sted i Amatrice jordskælv kom fra epicentret, som ligger cirka 10 kilometer under jorden. Denne serie af kraftige efterskælv var ikke den eneste i Appenninerne halvøen. I løbet af de næste par dage i det centrale område var omkring hundrede svage vibrationer i undergrunden.

Et kraftigt jordskælv i historien

På trods af alvoren af tragedien i Amatrice, kan et jordskælv være langt mere farlig. Menneskeheden kender langt mere dødbringende og destruktive rystelser, som offeret ikke er i tiere og hundreder af tusinder, og de materielle skader er milliarder af dollars:

  1. Indiske Ocean - et jordskælv i december 2004. Dens styrke - op til 9,3 på Richter-skalaen. Centre rystelser var i nærheden af øen Sumatra. Som et resultat, blev dræbt, ifølge forskellige skøn, op til 280 tusinde mennesker. En pyatnadtsatimetrovoe tsunami fuldstændig ødelagt infrastrukturen af kysten!
  2. Armenien - en katastrofe i 1988. Optag magt efterskælv - 11.2 på Richterskalaen! Som et resultat af denne uhyrlige jordskælv kraft næsten halvdelen af landets industri blev ødelagt, har mere end 300 bosættelser blevet fuldstændig udslettet. Og hvis antallet af de dræbte i styrtet var relativt lille - 25 tusind, tag over hovedet har mistet en halv million mennesker. Hvor der Amatrice! Jordskælv af denne størrelsesorden ville gøre det gamle Rom i en enorm bunke af snavs.
  3. Kina - et jordskælv i 1556. Hvad var hans styrke, desværre, ikke registreret. Vi ved kun, at de rystelser, epicentret for som var de mainstream af Wei-floden, vendte de omkringliggende områder bare en øde! Alt dette næsten bibelske katastrofe dræbte næsten en million mennesker!

Amatrice restaureret efter jordskælvet et par år, og katastrofen af skalaen af staten i århundreder til at helbrede.

Hvad sker der nu?

Mest sandsynligt, i de kommende år vil vi se mange flere begivenheder ligner jordskælvet i Amatrice. Italien - jordskælvsramte områder. Og regne med, at de geologiske processer på én gang vil stoppe, i det mindste, naiv. Men falder i panik, også bør ikke - de fleste af de rystelser, der er optaget i Appenninerne, ligger inden for den "grønne zone". Deres magt er sjældent mere end 3 point.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.