Nyheder og SamfundNatur

Sea lions ... Hvordan adskiller de sig fra andre sæler?

Ifølge den videnskabelige klassifikation af søløver tilhører familien eared sæler. Men på udseendet og levevis, de adskiller sig betydeligt fra deres nærmeste pårørende. Det vil sige, fra elefant sæler og pels sæler. Hvem er de - disse kødædende pattedyr? Og det, der forener indbyggerne i havet med de store katte, der fører til de savanne? Svaret på dette spørgsmål er ganske enkel: i kønsmodne hanner håret på kraven er længere end resten af kroppen, hvorfor der er en lighed med den afrikanske manke rovdyr. Det menes, at søløver findes kun på den sydlige halvkugle. De er der, er der tre slags - for levesteder: Australsk, New Zealand og sydlige, som findes ud for kysten af Afrika og Latinamerika. Men nord for ækvator sådanne dyr er også almindelige. Denne californiske søløver og løve. Og hvis den første visning er ikke meget anderledes end deres sydlige modparter (da bor i subtroperne, og han behøver ikke at akkumulere reserver af kropsfedt), søløven tog en vital niche i en temmelig høje breddegrader på den nordlige halvkugle. Han bor i Rusland i Kurilerne i havet af Okhotsk, Kamchatka, Sakhalin. Det kan også findes på Commander og Aleuterne, Alaska og kyst Nordamerika ned til Californien.

Søløver, i modsætning til andre sæler - en overraskende yndefulde skabninger. Selv på land, de er ganske aktive og behændigt flytte og i vandet og udviser vidundere cirkus akrobatik. Huden på brun, med en forholdsvis kort pels. Denne uinteressante pels og magre fedtdepoter gemte visninger af søløver fra udryddelse mennesker. Jagt dem er ikke så indbringende, som sæler og andre pakninger, selv om Japan blev fuldstændig ødelagt af endemiske arter af disse dyr. Strømlinet krop, stærke finner, fladtrykt et lille hoved med små, let konvekse smukke øjne tillader løven til at dykke til en dybde på 90 meter og jage skoler af fisk ved høj hastighed.

Disse dyr kan tilbringe dage på åbent hav. Men søløver ikke lide lange vandringer. Vi kan sige, at denne stillesiddende dyr, ikke langt fra en strand i en afstand af mere end 25 km. De jager efter fisk, krebsdyr, bløddyr. Til gengæld søløver bliver byttet af spækhuggere og hvide hajer. De nøjes kolonier, men ikke så mange som andre eared sæler. Hanner af en mere fredelig - alle kæmper for harem i gang, som regel, "første blod". Hunnerne udviser aggressiv kun i de første dage efter fødslen. Unge dyr har gyldne pels og fodres modermælk op til seks måneder. Hunnerne bliver kønsmodne i det tredje år af livet, og hanner - på den femte. Men kun syv år erhverver løve manke og kan forsvare deres harem. Søløve (foto af det her) er meget større end sin kæreste yndefuld: 300 kg levende vægt mod nogle 90 kg af damer.

Disse dyr er særdeles veludviklet mental aktivitet. De er smarte, ressourcestærke, godt tæmmet og godt træne. Dette, og den iboende smidighed og ynde, gøre dem permanente aktører i akvarier og delfinarier. Derfor er de fleste af os siden barndommen ved, hvad det ligner en søløve. Og med hensyn til at lette livet flok af disse plomber reddet fra deres naturlige fjender - hajer og spækhuggere - at der afholdes tæt på de mennesker, gør beboelige mole, porte og endda navigations bøjer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.