TravelingRetninger

Halvøen. Specificiteten af arten og klima

Beliggende i den sydlige del af Eurasien halvø vaskes af farvandene i adskillige hav: den liguriske og Tyrrhenske - mod vest, Adriaterhavet - i øst, Det Ioniske - i syd. Område halvøen komponent 149 tusind pladsen. km, med Italien delte den mindste stat i verden Vatikanstaten og San Marino - den ældste republik i verden. Bredden af den italienske halvø (Penisola italiana) er lille: ved den smalleste del 130 ved sin bredeste - omkring 300 km.

(. Omkring 1100 km) Langs hele længden krydser halvøen bjergkæde, som i vid udstrækning former sin topografi: høje bjerge Appenninerne, bakkede foden, vulkanske plateauer og smal stribe bakkede sletter langs kysterne. Appenninerne er ikke en alvorlig hindring for kommunikation og har et par lange afleveringer og let tilgængelige.

De tætte skove, der engang dækkede sletterne og Padansky Apeninsky halvøen blev ødelagt for brændstof og byggeri, blev de skåret at øge arealet af landbrugsjord. Nu gemmer og re-restaureret skove optager ikke mere end 20% af territoriet og er placeret primært i bjergområder og bakker. Oftest er der krat af Middelhavet buske. I stor højde dyrkede areal kulturplanter - et udvalg af korn og druer, appelsin og citron træer, mandel og figentræer.

På grund af skovrydning og opdyrkning af jord forsvandt naturlige levesteder for dyr, vodivshihsya her før. I øjeblikket kan den brede vifte af fauna ikke tale om den italienske halvø. I oldtiden var der fremragende græsgange, som græsser store besætninger. Tak til dem, og blev opkaldt landet, besætter næsten hele halvøen (Italien - udtrykket kom fra græsk og betyder "land af kalvene").

Eftersom halvøen er beliggende i kontaktzonen af lithospheric plader, er ofte jordskælv. Høj seismisk aktivitet - er ikke den eneste årsag til uro indbyggere på halvøen. Lige bekymring er de vulkaner, især Vesuv - en af de mest aktive vulkaner i den europæiske del af kontinentet. Store områder omkring det er dækket med lava og dækket med vulkansk aske, der minder om den katastrofale udbrud i begyndelsen af vor tidsregning og ødelæggelsen af antikke byer. En af dem - Pompeji - delvis befriet under aske kolonne og forvandlet til en verdensberømt museum.

Halvøen er varieret klimaforhold. Varmt middelhavsklima karakteriseret ved en relativt smalle kyststrækning, mens klimaet i bjergområder er køligere. Especial blødhed har klima italienske Riviera. Kysten af det Liguriske Hav, beskyttet mod kolde nordlige vinde ved bjergene, så vintrene er regnfuld og varm (gennemsnitlige temperatur i januar er 8 ° C), og sne og frost - fænomenet er ekstremt sjældne. I sommeren, masser af sol, men varmen på stranden ikke udstødning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.