Nyheder og SamfundNatur

Flyvende fisk. Typer af flyvefisk. Hvor meget er den flyvende rogn

Bestemt, mange af jer ikke bare beundret og undrede sig vidundere den levende verden. Nogle gange ser det ud til, at naturen at gøre grin med mange dyr, fugle og andre skabninger: pattedyr, transporterer æg; viviparous krybdyr; fugle, der flyver under vandet, og ... flyvefisk. Denne artikel vil blive diskuteret handler om brødre vores mindre, med succes erobret ikke kun den akvatiske afgrunden, men rummet over det.

Flygtige fisk: udbredelsesområde

Familien af disse vidunderlige fisk har mere end tres arter, der findes i alle de sydlige farvande. Indo-Oceanic regionen har fyrre arter, tyve liv i Stillehavet og Atlanterhavet. En af dem kan findes i havene nær Europa (op til de skandinaviske lande). I farvandene omkring kysten af Rusland, ofte fanget den japanske flyvefisk.

generel beskrivelse

På trods af at denne familie er stor nok, kan vi konstatere, at alle arter af flyvende fisk har visse karakteristiske ligheder. Så de har korte kæber, og brystfinner er meget store (rimeligt forhold til længden af kroppen). Da disse fisk lever i de øverste lag af det åbne hav, derefter tilbage på dem malet i en mørk farve, mens bugen i sølvgrå. Finner er både brogede farve (lys blå, grøn, gul) og monofoniske. Og selvfølgelig, når de alle deler evnen til at flyve. Mest sandsynligt, er denne funktion udviklet som et middel til at flygte fra rovdyr. Og det skal bemærkes, at mange af dem ganske godt lært at "blafre" over vandet i havene. Steg med lange brystfinner, flyde meget bedre og mere perfekt end deres kolleger med korte brystfinner. Under udviklingen af flyvende fisk blev opdelt i "Diptera" og "chetyrehkrylyh". "Diptera" anvendes i "flight" bare brystfinnerne, at de er meget store. Deres bevægelse i luften kan sammenlignes med flyvningen monoplan fly. Den "chetyrehkrylyh" fisk betyder at flyve fire fly er brystfinnerne. Flight af "sea flyers" sammenlignelige med flyvningen biplan. Før vandet og flygte fra den "flyve" fisk indsamling hastighed og springer ud af vandet, i fri flyvning planlægning. Finner som vinger, er hun ikke vinke, og kan ikke ændre retningen af røgfanen. Flyvningen tager fyrre sekunder. Flyvende fisk, for det meste kombineret i små flokke, nummerering kun et par dusin individer. Men nogle gange små grupper mødes i store stimer. De lever af plankton, små krebsdyr og små insekter. Gydning foregår i hver art på forskellige tidspunkter af året, afhængig af levested. Før du begynder at gyde, fiskene gøre en cirkulær bevægelse over algerne, og slip derefter mælk og æg. Hver æg knyttet tyndt hår, som hun flyder på overfladen af vandet, klamrer sig til alle former for affald: fjer, døde alger, grene, kokosnødder og endda nogle vandmænd. Dette gør det muligt ikke sløret kaviar over lange afstande. Flyvende fisk (foto, du kan se i artiklen) - en overraskende væsen. Nedenfor er nogle medlemmer af denne familie.

Fisk-bat

Fisk-bat har to flere titler - en fisk bat eller skovl fisk. Så mange navne hun fik takket være formen af kroppen (den har en afrundet form og er helt flad) og finnerne (hos unge dyr er meget godt udviklet og udseende ligner vinger ligesom pattedyr). Habitat - Det Røde Hav. Liget af denne lille fisk (som nævnt ovenfor), afrundede, lyse sølv farve med mørke striber, og også meget flad. De lever i små flokke, lejlighedsvis farende på jagt efter mad til havbunden. Og ikke så længe siden blev fantastiske fisk fundet i farvandene i Den Mexicanske Golf, som også gav navnet "bat". Men hun ved ikke, hvordan man kan flyve, og bevæger sig hen over havbunden på fire finner, meget ligner de hindeagtige vinger af deres pattedyr navnebrødre. Den slags på dette mirakel af naturen ikke mindre overraskende: fladtrykt krop, store øjne, en enorm irettesættelse næse og store læber lyse rødt. Kroppen er dækket med mørke pletter. Det er skønheden i Stillehavet selv. Måske senere hun vil give et andet navn.

Japanske flyvefisk

Den anden navn - dlinnokryl Fjernøsten. Denne fisk har en aflang lang krop. Ryggen er mørkeblå og bred nok, mave sølvfarvede lys. Finnerne er lange, veludviklede. Dimensioner i dinnokryla ganske store -. 36 cm bor i Japanske Hav syd for Hokkaido. Denne varme-elskende arter, men nogle gange er det svømmer i farvandene i Primorje. Spawn langs kyster fra april til oktober. Er en kommerciel fisk, som ikke kun bruges i det lokale køkken, men også eksporteres til andre lande.

Atlantic flyvefisk

Den anden navn - nordlige flyvende fisk. Det er den eneste repræsentant for flyvefisk, der svømmer i havet i Europa. Farvning i denne art er næsten den samme som for de japanske modparter. Beskaffenhed: veludviklet brystfinner og bugfinnerne er lysegrå, der løber langs en tværgående hvidt bånd. Rygfinnen er meget længere end den anale. Gydning finder sted fra maj til juli. På overfladen af æg strække lang hvid tråd. Vi steger på hagen der frynsede overskæg, som i sidste ende forsvinder. Atlantic flyvefisk termofil, så i den nordlige hav svømmer kun om sommeren og bliver der indtil begyndelsen af det kolde vejr.

Flyvende fisk sømand

Dette er en meget sjælden fisk. Det blev først opdaget i farvandene i Den Mexicanske Petra Velikogo i 2005. Kroppen af hendes aflange let fladtrykt ved siderne. Hovedet danner stump, mindre end fire gange torso. Brystfinner er korte og strækker sig ud over bunden af rygfinnen. Det skal bemærkes, at denne fisk blev fanget kun én gang. Derfor er information om det stadig er meget lidt.

Industriel værdi

Flyvende fisk kød er meget velsmagende, og så er det af stor industriel betydning. Men ikke kun kød, æg og meget mere. Den japanske nationale køkken kaviar, som giver en flyvefisk (flyvefisk rogn - det er hendes navn), er stolt af sted.

Mange retter kan ikke undvære det. Ud over fremragende smag, kaviar og kød af flyvefisk er meget nyttige. De indeholder ca. 30% protein; essentielle syrer; phosphor; kalium nødvendige for normal funktion af hjertet og det muskulære system; vitaminer D, C og A; alle de vitaminer i gruppe B. Derfor anbefales denne fisk, til at spise dem, der har lidt en alvorlig sygdom, og gravide og engageret i tungt fysisk arbejde.

tobiko kaviar

Flyvende fisk rogn i Japan kaldes tobiko. Det er almindeligt anvendt i den nationale retter. Uden den ikke gør udarbejdelsen af de berømte sushi ruller og japanske salater. Farve æg - lyse orange. Men du har måske stødt på hylderne i supermarkeder eller i restauranter japansk grøn eller sort kaviar tobiko. En sådan en usædvanlig farve opnå gennem brug af naturlige farvestoffer, såsom juice eller wasabi blæksprutte blæk. Flyvende fisk rogn lidt tør, men japanerne bare elsker det og kan spise med en ske uden nogen tilføjelser. Desuden er det meget høj i kalorier: 100 g æg indeholder 72 kcal. Dette er et værdifuldt energiprodukt, anbefales især til gravide og børn. teknologi er uændret i mere end fem hundrede år. For det første er æg lægges i blød i en speciel sauce, og derefter malet eller overladt til sin naturlige farve, som kan forbedres ved hjælp af ingefær saft. Grøn flyvefisk rogn, så godt, og andre farver, falder på vores hylder i form af dåsemad. Og det er det værd, ved den måde, er ikke billigt. I verden er denne kaviar betragtes som en delikatesse. Og hvis du beslutter at tilberede noget fra japanske køkken, er spørgsmålet: "Hvor meget er den flyvende fisk" - vil være for dig er meget vigtig. Så for et halvt kilo rød tobiko du giver omkring 700 rubler, og hundrede gram grønne kaviar 300 rubler.

Fordele og kontraindikationer

Men på trods af sin nytte, kød og flyvefisk rogn stadig har nogle kontraindikationer. Det faktum, at al fisk og skaldyr, især æg, er stærkt allergifremkaldende. Fordi folk, der er tilbøjelige til allergiske reaktioner, er det nødvendigt at opgive brugen af denne marine delikatesse. Her er en fantastisk skabning lever på vores planet - et mirakel af naturen, dæmpet to elementer - luft og vand. Forskere undrer, fordi de bliver nødt til at lære meget mere om denne fisk. Og vi - læne sig tilbage med en krukke med grønne æg og tror, at naturen er virkelig uforudsigelig og overraskende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.