Nyheder og SamfundNatur

Bull haj - den eneste haj, der lever i ferskvand

Bull haj eller tyr haj - helt unik skabelse, som kan forårsage rædsel selv det faktum, at repræsentanter for denne art tilskrives mere end halvdelen af tilskadekomne. At tyr haj eller som det kaldes på en anden måde, karbad-head - en af de mest aggressive rovdyr, der lever i havet - har fungeret som en prototype af uhyret fra filmen "Jaws".

Desuden er det den eneste af 43 arter af hajer, som kan føle stor i både salt og ferskvand (for eksempel en af repræsentanterne for denne art er set i 4000 km før Amazonas i Sydamerika).

Hemmeligheden til evnen af en tyr haj lever i ferskvand?

De fleste koncentration hajer salt i blodet er det samme som det, der er i havvand. Og tuporylye rovdyr øvrigt er det kun 50%, hvilket gør dem i frisk medium stor udstrømning af vand gennem gællerne og eluering af chlor og natrium fra kroppen af fisken.

Gem som haj rektal kirtel, lever, nyre og gæller, som er i stand til at akkumulere og derefter allokere de nødvendige natrium og chlor, som bevarer sin vand-salt balance og dermed letter tilpasning til frisk vand.

Forskere, ved den måde, er opmærksomme på, at frisk vand er stadig den hyppigste unge og voksne svømme her, primært for at producere afkom, som denne taktik hjælper unge til at overleve.

Det ligner tyren haj?

Bull haj gør et varigt indtryk på dem, der mødte hende. . Det har en stor krop, den kvindelige og mandlige markant længere kan nå 4 m længde, mens deres herrer vokse primært til 2,5 m Vægt denne haj også kaldes kvæg - 300 kg!

Tenformede, ligesom alle hendes slægtninge, rovdyr kuffert ender med en massiv hoved med en stump, bred ansigt og, naturligvis, hvilket resulterer i horror kæber.

Tænderne på vores "skønhed" er perfekt tilpasset til razgryzaniya vilkårlige overflader, selv skildpaddeskjold. De er meget skarpe, har en trekantet form med et stærkt savtakkede kanter og bøjet indad. Af den måde, så snart nogen af tanden falder ud, i stedet vokser en ny enhed for mordet.

Malet haj i den blå-grå farve, og bugen - en lys, næsten hvidt.

Hvor kommer tyr haj?

Grundlæggende levesteder tyr haj - en kystnære varm og moderat dybt vand sydlige halvkugle (fra omkring 30 til 150 meters dybde). Hendes hus er Atlanterhavet, Stillehavet og Det Indiske Ocean.

Men det ville være bedre at kalde disse vandrende jægere, da der i søgen efter mad, de er i stand til at svømme i floden og endda i nogle søer, hvor bor nogle gange i flere år. Til foretrukne hajer floder omfatter Amazonas, Potomac, Mississippi, Brisbane, Ganges og Brahmaputra. Mere end én gang, er tyren haj også fundet i Lake Nicaragua (Mellemamerika), hvor det længe har været anset for endemiske arter, og i nogle andre ferskvandsområder med tilstrækkelig (mindst 30 m) dyb.

I øvrigt, denne repræsentant for klassen af bruskfisk er de mest almindelige hajer, kendt over hele verden.

Funktioner life-tyr haj

Shark-Bull er kendt for sin uforudsigelige voldelig adfærd (som ved den måde, og får sit navn), og betragtes som en af de farligste menneskelige rovdyr fisk. Det er i øvrigt den hannerne tyr haj er kendt for deres aggressivitet. Det er klart, at det skyldes det faktum, at de lever i et sted, hvor du kan møde en lang række svømmere og vandsport entusiaster.

På trods af forekomsten af disse fisk, i deres adfærd og karakteristika livet, er der stadig uklarheder. Og det er velkendt, at det er den form for socialiseret blandt deres egen slags. Nogle gange tyren hajer jage i par eller i små grupper, hvor hunnen er klart dominerende over mænd, men oftest de, ligesom de fleste pårørende, foretrækker at være alene.

På jagt efter mad, ikke at forsøge at finde en fiskested, haj tyr absorberer alt hvad der kommer hendes vej. Det kan angribe og delfiner, og selv tiger eller berygtede store hvide hajer. Det tiltrækker krabber, krebs, muslinger, alle slags fisk og marine ådsler.

Reproduktion tyr haj

Puberteten beskrevet haj når 10-15 år (gennemsnitlig levealder til 28 år). yngletiden hun indfanger den sidste måned i sommer og begyndelsen af efteråret. Denne type haj er viviparous, da hunnerne udklækkes befrugtede æg 10-11mesyatsev i din krop, så længe de ikke er modne.

I sin mellemlange tyr haj er den dominerende rovdyr, og derfor har ingen fjender, kan ikke siges om hendes afkom, og dette afspejles i de særlige forhold i opdræt af fisk. Således til levering i brakvand flodmundinger normalt samles store flokke af drægtige hunner, og hver producerer lys 3-13 yngel længde af kroppen ikke overstiger normalt 60 cm. Mødre straks forlade Unge Adrift eller flere af dem jeg er ligeglad. Men som tidligere nævnt, i ferskvand har tvunget dig til at kæmpe for livet af hajer mere tilbøjelige til at overleve.

Bull haj er farlige for mennesker

Bull haj, og ofte angriber på dyr, der kommer til at drikke, og at have mistet den årvågenhed af mennesker. Han angriber den med lynets hast, straks at banke offeret ned.

Særligt farlige er disse fisk i morgen og aften, og når kommer tidspunktet for jagten. Derfor mennesker, der bor langs floden, hvor den møder en tyr haj, opfylder klart med sikkerhedsregler:

  • man kan ikke gå i vandet;
  • i mudret vand (dvs. det at jage hajer) svømme farligt, især efter en regn, der skyller væk de organiske fra de nærliggende områder;
  • langdistance-svømmer kan også ende tragisk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.