Nyheder og SamfundNatur

Vintergæk fold: beskrivelse, habitat område, begrænsende faktorer

Planter af slægten Galanthus er primula. Denne kendsgerning bestemmes sårbarhed enkelte arter i mange henseender. De er opført i den Røde liste over flere lande og har beskyttet status. En af dem - en vintergæk foldet, almindelig i Krim, Rumænien og Moldova. Den vokser i bjergrigt terræn, skovbryn og i buske. Anlægget er i øjeblikket ikke betragtes som truede, men du bør altid være opmærksom på forebyggende foranstaltninger. Bevar naturlige mangfoldighed er stadig lettere end at forsøge at gendanne det tabte.

Vintergæk fold: beskrivelse

Planten hører til familien af Amaryllidaceae. Denne staude løgformet ephemeroid højde på 25-30 cm, hvilket rekylalger. Pære lille størrelse (op til 3-4 cm i længden og 2-2,8 cm i diameter), med lys skalaer. Blade lineær struktur, mørkegrøn med et blåligt skær, foldet, med kanter bøjet ned. Det er bemærkelsesværdigt, at under blomstring er næsten 2 gange kortere stilk og har en voks belægning, så vekslede fedtet glans.

Blomstringen begynder i marts og juni, afhængigt af regionen. Stilken cylindrisk højde på 30 cm. Kronblade bloster tendens til ske form og en længde på 2,5-3 cm. Blomster har en karakteristisk intens aroma. Formeres ved frø og foldet vintergæk pære division.

Arealet af vækst

På det område af Rusland findes i Novorossiysk regionen i Krasnodar Territory (sydlige skråning nordvest for Main Kaukasus Range). Hornbeam vokser i ren eller blandet med bøgeskove i en højde af 100-500 meter over havets overflade. Uden for det område fandt en enkelt forekomst eller små sites. Populationer er stabile og er repræsenteret af planter i alle aldersgrupper betingelser for frø eller vegetativt oprindelse. Voksende vintergæk foldet på Krim, i bjergområder, fra Balaklava til Koktebel, i brede ræve, frugtbare brune jord.

begrænsende faktorer

De negative dynamik befolkningstal af denne sjældne arter skyldes primært menneskelig påvirkning af voksende placering. Typisk er den vigtigste årsag ligger i den massive samling af de overjordiske dele og hele anlægget med henblik på videresalg. Fra ledsagende begrænsende faktorer, som begrænser vintergæk foldet, Bemærk ubegrænset og ukontrolleret husdyr vækst græsning på steder, samt skovrydning, ødelæggelse af det naturlige miljø for planter.

Foranstaltninger til beskyttelse af arter

Næsten alle medlemmer af slægten er sjældne og truede arter, til en vis grad, det gælder for dem og foldede vintergæk. The Red Book definerer sin status som "mindst bekymring". Men som praksis viser, denne kategori er meget let at gå til de andre - "truede arter" Derfor visse trin, herunder administrative bøder for at indsamle planter. Af de nødvendige foranstaltninger, eksperter anbefaler at forbyde indsamling af farver, til at søge nye levesteder for de arter, til at udføre regelmæssig overvågning af befolkningen med henblik på at overvåge og forbedre status af reserven Abrausskogo fra det regionale niveau til føderal.

At vintergæk foldet i mindre grad blev ødelagt i det naturlige miljø, er det nødvendigt at træffe foranstaltninger til sin kunstig dyrkning i botaniske haver, drivhuse til kommercielle formål. Typen placeret som lovende for langsigtet dyrkning og er egnet til dyrkning i skyggefulde haver. I de europæiske haver, er det allerede i vid udstrækning og har omkring et dusin haven former.

Vokser i haven

Dekorative værdi primula er mere hængende hvide blomster med en stærk duft. blomstring periode er et gennemsnit på 20-25 dage, er længden stort set bestemt af mætning af jordfugtighed og lufttemperaturen. Den kultur af denne type introduceret i 1592, og siden da har trukket mere end ti haven former. En af de mest berømte - Varga, der har terry kronblade, en slags krigsbytte af britiske tropper efter Krimkrigen. Eller, for eksempel, Diggory klasse, vist på billedet ovenfor.

For at plante udviklet og dyrket, er det nødvendigt at skabe grobund med en neutral reaktion medium og tilsætning af bladmuld, og det krævede niveau for fugtighed. Når lidt sne om vinteren kræver yderligere vanding foråret for rigelige blomstring.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.