Kunst og underholdningLitteratur

Mørk rige i stykket "Thunderstorm" - hvad er det?

Mørk rige i stykket "Thunderstorm" Ostrovsky - er en allegorisk erklæring er kendt af alle fra en let hånd af hans samtidige, den litterære kritiker Dobrolyubov. Det er, hvad Nikolai Ivanovich fundet det nødvendigt at beskrive den tunge sociale og moralske atmosfære i de byer i Rusland i begyndelsen af XIX århundrede.

Ostrovsky - en kender af russisk liv

Aleksandr Nikolaevich Ostrovsky gjort levende gennembrud i russisk drama, hvor han modtog en anstændig artiklen, gennemgang. Han fortsatte lagt Fonvizin, Gogol, Griboyedov tradition for russisk national teater. Især Nikolai Dobrolyubov roste den dybe viden og en sand visning af dramatiker detaljerne i russisk liv. Udvalgte i stykket Volga byen Kalinov blev en model af hele Rusland.

En dyb følelse af allegori "mørke rige"

Mørk rige i Ostrovsky "The Storm" - en klar og kortfattet allegori skabt kritiker Dobrolyubov, er baseret på en bred og socioøkonomisk forklaring og smallere - litterære. Sidste formuleret med hensyn til den provinsby Kalinov, hvor Ostrovsky portrætteret gennemsnit (som de siger - det gennemsnitlige) russiske by af XVIII århundrede.

Bred betydning af udtrykket "mørke rige"

Oprindeligt karakterisere bred forstand af dette begreb: det mørke rige i Ostrovsky "The Storm" - formet karakteristisk for den socio-politiske status Rusland på et bestemt tidspunkt i sin udvikling.

Efter tankevækkende læsere interesseret i historien, en klar idé om, hvad slags Rusland (i slutningen af XVIII århundrede) pågældende. En kæmpe land, et fragment af som er vist i stykket den dramatiker, boede i den gamle måde, i en tid, hvor i Europa dynamisk industrialisering indtraf. Folk var socialt lammet livegenskab (som blev aflyst i 1861). Stadig ikke opbygge strategiske jernbaner. Folk for det meste var analfabeter, uuddannede, overtroisk. Faktisk socialpolitik tager lidt.

Alt i provinsielle Kalinowo som "kogt i egen saft." . Det vil sige, er folk ikke er involveret i store projekter - produktion, byggeri. Deres domme giver komplet inkompetence i den enkleste form: for eksempel i den elektriske oprindelse lyn.

Mørk rige i Ostrovsky "The Storm" - et samfund uden udviklingen af vektoren. Har endnu ikke taget form klasse af det industrielle bourgeoisi og proletariat ... finansielle strømme af samfundet blev ikke dannet tilstrækkeligt til at den globale samfundsøkonomiske forvandling.

Mørk Kingdom City Kalinov

I en snæver forstand, det samme - det mørke rige af stykket "Tordenvejr" - en livsform iboende i småborgerskabet og den handlende. Ifølge den beskrivelse af dem Ostrowski i dette samfund helt domineret af velhavende købmænd og arrogant. De bærer hele tiden ud psykologisk pres på andre, ikke opmærksom på deres interesser. Rådet er ikke disse vampyrer, at "vi vil gå spise." For disse tyranner penge svarende social position, og menneskelig og kristen moral - ikke et dekret i deres handlinger. Stort set de gør som de har lyst. Især realistisk, kunstnerisk og komplet billede - Savel købmand og den handlendes kone Prokopievich Wildlife Marfa Ignatevna Kabanova - indlede en "mørk rige" i stykket "Tordenvejr". Hvad er disse tegn? Betragt dem som.

Billedet af købmanden Savely Prokovich Wild

Købmand Wild er den rigeste mand Kalinov. Imidlertid er konsistensen af det ikke omkranset med en bredde af sind og gæstfrihed, men med "et skarpt temperament." Og han forstår sin ulv natur, og ønsker at en eller anden måde ændres. "På posten en gang, den store, fastede jeg ..." Ja tyranni er anden karakter til ham. Når det kommer til den "lille mand" med en anmodning om at låne penge, Wildlife uslebne det ydmyger desuden det næsten ikke når det bankende af en ulykke. Desuden er denne adfærd er typisk psycho altid for ham. ( "Hvad gør, mit hjerte er!") Det er. Han bygger sine relationer med andre baseret på frygt og dens dominans. Dette er hans sædvanlige mønster af adfærd med hensyn til folk med lavere social status.

Denne mand var ikke altid rig. Men han kom til levedygtigheden af primitiv aggression ved de eksisterende sociale adfærd. Relationer med associerede virksomheder og pårørende (især med hans nevø), han bygger på et princip kun: at ydmyge dem formelt - at fratage sociale rettigheder, og derefter til dig selv at bruge dem. , Føling af psykisk modstand fra den person med samme status (fx enke Kabanihi købmand, han begynder at behandle det med mere respekt, uden at nedbryde) dog. Dette - primitive, dual-kredsløb adfærd.

For uhøflighed og mistanke ( "Så du ved, at du er - orm") er skjult grådighed og egoisme. For eksempel i tilfælde af nevø han fratager ham hans arv. Savel Prokofitch bærer had i sit hjerte til alt omkring ham. Hans credo - en refleks af al presse, alle trykke ned, rydde et rum for sig selv i livet. Vi lever på dette tidspunkt, ville sådan en idiot (undskyld oprigtighed) være helt i stand til, lige midt i gaden, uden grund ingen grund til at slå os, bare for os at flytte til den anden side af gaden, rydde vejen for ham! Men billedet er blevet vant til at livegenskabet i Rusland! Ikke for ingenting, at det mørke rige af stykket "Tordenvejr" Dob kaldte empatisk og sandfærdig afspejling af russisk liv!

Billedet af enken Marfy Ignatevny Kabanovoy

Beskrivelse anden vilde manerer Kalinov er en rig købmand enke Kabaniha. Dens sociale model for adfærd er ikke så primitiv som en købmand Wild. (Af en eller anden grund, på denne model, husker analogi: "dårligt syn næsehorn - det er et problem for andre, i stedet for et næsehorn!) Marfa Ignatevna Kabanova, i modsætning til købmand Wild, bygger deres sociale status gradvist. Værktøjet er også en ydmygelse, men - af en anden art. Det påvirker primært til medlemmer af hans familie: hans søn Tikhon, Barbaras datter, datter Catherine. Grundlaget for deres dominans over andre, hun sætter som sit materiale overlegenhed og moralsk.

Hykleri - det er nøglen til hendes manipulation af mennesker. I handelsskibe - dobbelt standarder. Formelt og overfladisk Christian kultstatus, er det langt fra denne medfølende kristen bevidsthed. Tværtimod deres status otserkvleniya hun tolker som en slags en aftale med Gud, tro, at det er berettiget ikke blot at undervise alle andre omkring, men også at påpege, hvordan de skal handle.

Dette er, hvordan det har været hele tiden, helt ødelægge hans søn Tikhon, som en person, og skubber datter Catherine til at begå selvmord.

Hvis den handlende Wild, mødtes på gaden, kan du komme rundt i relativt Kabanihi situationen er helt anderledes. Så at sige, det hele tiden, hele tiden, og ikke sporadisk som Wild, "genererer en" mørk rige i stykket "Haze". Citater værker kendetegner Kabanihu indikerer hun zombiruet deres kære, krævende at Catherine bøjede sin mand, da han kommer ind i huset, hvilket tyder på, at "man ikke kan argumentere med min mor" til hendes mand gav strenge ordrer til sin kone, og i anledning og slog hende ...

Svage forsøg på at modstå tyrannen

Hvad er imod samfundet af byen Kalinov ekspansion over to tyranner? Ja, næsten ingenting. De opholder sig i en behagelig samfund for sig selv. Som Pushkin skrev i "Boris Godunov": "Folk er tavse ...". Nogen uddannet, frygtsomt forsøger at udtrykke sin mening som ingeniør Kuligin. Nogen som Barbara, lemlæstet sig moralsk, der lever et dobbeltliv: poddakivaya Samodurov og gør, hvad de fleste vil. Og nogen venter på indenlandske og tragisk protest (som Catherine).

konklusion

Det sker enten i vores hverdag ordet "tyranni"? Vi håber, at for de fleste af vores læsere - meget mindre end for beboerne i den fæstningsby Kalinov. Tag empati, hvis din chef er en despot, eller nogen fra familiens kreds. I vor tid, er dette fænomen ikke umiddelbart gælder for hele byen. Men det stiller der. Og det indebærer søgen efter en exit ...

Vi vender tilbage til skuespil af Ostrovsky. Opret "mørke rige" i play "Thunderstorm" repræsentanter. Deres fælles træk - tilgængeligheden af kapital og et ønske om at dominere samfundet. Imidlertid er den dominans ikke er baseret på spiritualitet, ej heller kreativitet, og heller ikke på uddannelse. Konklusionen er, at tyrannen skal være isoleret, berøver hans evne til at lede, samt fratage dialogen (en boykot). Tyran stærk, men han føler nødvendighed af en elsket, og efterspørgslen efter deres kapital.

Det er simpelthen at fratage ham en sådan "lykke". I Kalinowo at gøre dette ikke var muligt. I vor tid, dette er virkeligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.