Sport og FitnessAtletik

Kunstskøjteløber Kerrigan Nensi: biografi og karriere i sport

Nancy Kerrigan - kendt amerikansk kunstskøjteløber. Er en to-tiden vinder af vinter-OL, vandt to medaljer i VM og vandt US Open. På grund af intrigerne i landsholdet blev angrebet på hende, der kan påvirke ikke kun den atletiske karriere, men også om sundhed generelt.

biografiske oplysninger

Kerrigan Nensi blev født i 1969 i en lille amerikansk by Woburn, Massachusetts State. Pige først prøve på skøjter og begyndte at dem i 6 år. To år senere, begyndte hun at overvære undervisning i kunstskøjteløb, og på 9 år for første gang vandt børnenes konkurrence.

Den første træner for den kommende mester var Teresa Martin. Da Nancy var 16 år gammel, er det blevet den nye træner Denise Morris, der snart blev afløst af Mary og Ivy Skotvold. Denne coaching tandem med Kerrigan forblev indtil slutningen af hendes aktive fodboldliv.

I 1987 Kerrigan Nensi højlydt erklærede sig ved junior mesterskabet. 18-årige kunstskøjteløber vandt kun 4 pladser, men tvunget til at tale om sig selv førende eksperter i sporten. Inden for 4 år, har Nancy vandt bronze ved US Open. Dette resultat tillod hende at deltage i VM i fodbold, hvor Kerrigan var igen tredjedel.

Ved OL-90 i Albertville skater viste en af de bedste programmer og fortjent vandt bronzemedalje.

Angrebet på atlet

Før OL-94 der var en af de mest berygtede episoder i historien om kunstskøjteløb. For retten til at komme til konkurrence fra USA konkurrerede Nancy Kerrigan og Tonya Harding. Sidstnævnte, der ønsker at slippe af med en rival, blev part i sammensværgelsen.

Shane Stent blev instrueret i at angribe Nancy og bryde hendes ben. Finde atlet i Detroit, angriberen stjal og slog med en knippel på hans lår Nancy Kerrigan. Angrebet var så uventet, at ingen kunne stoppe ham.

Heldigvis for atleter, var alt bare dårligt forslået. Denne hændelse provokeret ganske skandale i den amerikanske og verden kunstskøjteløb. Ironisk nok, Tonya Harding formået at undgå straf og endda udført ved OL, hvor hun vandt kun den ottende plads som resultat.

Mistede grund af skade denne US Open, skater stadig fik sammen med sin gerningsmanden på landsholdet i sit land. Kerrigan Nensi var i stand til fuldt ud at genoprette deres form og vandt sølv medalje af OL i Lillehammer, kun overgået af en ukrainsk Oksana Baiul.

Personlige liv

Efter afslutningen af den aktive fodboldliv, Nancy gift en sports agent og fødte tre børn: Matthew, Brian og Nicole. Familien bor i den amerikanske by Linfield.

Kerrigan Nensi har ikke overlades til den kunstskøjteløb. Hun glæde accepteret invitationen til at deltage i forskellige konkurrencer, såsom "Ice War" og "Champions on Ice".

Tidligere kunstskøjteløber førte sit eget sportsudstyr, samt tjener som en kommentator på forskellige konkurrencer. Kerrigan er forfatter til en lærebog om kunsten at kunstskøjteløb "Artistry on Ice". I 2004 Nancy indgik den amerikanske Hall of kunstskøjteløb.