FormationUngdomsuddannelse og skoler

Tale fejl: typer og eksempler

Alle de mennesker, mindst én gang i livet, så tillader tale fejl. Eksempler på det nummer i tusindvis, især hvis det drejer sig om det russiske sprog, der, som vi ved, er rigt og varieret. Men du har brug for at tale intelligent, er det derfor bedre at engagere sig i tale udvikling. For deres egen udvikling bør vide, hvilke typer af tale fejl findes, og hvad de skal gøre for at undgå deres anvendelse.

Tale og dens specificitet

Tale - er en abstrakt kategori, der direkte opfatter ikke virker. Det er også en vigtig indikator for den menneskelige kultur, tænkning og, selvfølgelig, intelligens. Mens du taler, kan du lære en masse ting, for at forstå kompleksiteten i samfundet, naturen, og videregive oplysningerne kommunikative måde. Men fejltagelser gøre alt - både mundtligt og skriftligt. Og for at opnå ekspertise i form af kendskab til det russiske sprog, er det nødvendigt at identificere alle de fejl - lige stilistisk slutning tale. Til en start, vil jeg gerne komme ind på begreber. Hvad er de tale- fejl i det russiske sprog? Denne afvigelse fra de eksisterende sproglige normer. Du kan trygt leve uden at vide om dem, men hvor effektivt kommunikerer med resten af en mand - er spørgsmålet. Det kan bare blive misforstået.

udtale

Det er værd at kort liste over de typer af tale-fejl, der findes i det russiske sprog. Så dette er udtalen, leksikalsk, fraseologiske, stilistiske, ortografiske, morfologiske, tegnsætning, og endelig syntaks. Til den første af disse er de fejl, der er begået på grund af overtrædelse ortoepi. De mest almindelige tale fejl i det russiske sprog. Hvis en person siger, i stedet for "næsten" ord "hvorfor" er forvirrende accent ( "alkohol" - "Alkohol"), reducerer de "tusind" til "tusindvis" - hvilket betyder, at det tillader sådanne klatter, at der for modersmål er skammeligt.

leksikologi

Taler om de typer af tale fejl, kan vi ikke påvirke fokus ordforråd. De er også ret almindelige. Disse omfatter de klatter, der opstår som følge af brugen af sætninger eller ord i samme betydning, som er ukarakteristisk for dem. Således forvrænget morfem for morfem former for ord og reglerne for semantisk matchning. Af den måde, i leksikografi er også en klassificering af tale fejl. Der er tre typer. Det refererer til først at blande disse ord, der er tæt i værdi. Nogle formår at sige det på denne måde: "Jeg vil stå til fods" Den anden type - en blanding af de ord, der er ens i lyd. Det sker ret ofte: Single - almindelige, klarinet - kræmmerhus, rulletrappe - gravemaskine osv Endelig er den tredje type fejl - er en blanding af ord, der ligner hinanden, og lyd og meningsfuldt. Ofte forveksles med destinationen adressaten, og diplom med diplomaten. Vi kan ikke sige om de "copyright" fejl. For at være præcis, skriften på de ikke-eksisterende ord. For eksempel "gruzinets", "motovschik", "geroichestvo" osv

semantiske matchning

Overtrædelse af betydningen af sætningen ved at indføre det det forkerte ord - det er også hyppige tale fejl. Eksempler kan tages fra hverdagen: "Jeg rejse dette toast." Så kan vi ikke sige, fordi den "bump" - midler til at flytte noget. En skål - det er højtidelige ord. Deres elevator virker ikke. Derfor er det bedre i dette tilfælde en "skål" til at erstatte ordet "glas" eller andet i stedet for "løft" til at sige "sige". I begge tilfælde vil intelligent og logisk. Af den måde, i det samme eksempel, kan vi forstå, hvordan man bestemme tale fejl og hvad man skal gøre for at undgå det helt. Før du ytre sætningen, hvis rigtighed der er tvivl, bør vi huske betydningen af de involverede i sin opbygning ord. Som det er tilfældet med ovenstående eksempel. Også almindelige i talen af en tautologi, og såkaldt pleonasme. Sidstnævnte omfatter en kombination af to ord, som er helt identiske. Det mest grelle eksempel - er udtrykket "en kæmpe metropol." Bedre at sige "storby". Efter alt, "storbyen" er oversat, fordi det ikke er nødvendigt her at tilføje definitionen af "enorme". Analyse, så alt, hvad jeg ønsker at sige, vil undgå en masse fejl. Hertil kommer, at en sådan uddannelse udvikle tale og tænkning. Endelig en tautologi. Det hele er bare "set videoen," "skyde pile", "Jeg spurgte jobbet", "lavet en aftale," osv Så spare synonymer - et ord kan erstattes af en anden - og udtrykket bliver nødt til at se mere logisk.

Morfologisk og syntaktisk analfabetisme

Forslag med tale fejl i forbindelse med morfologiske, kan du høre hver dag - på markedet, metroen, på gaden, i butikken. Vi taler om den forkerte dannelse af et ord. Folk, der har en god beherskelse af russisk, disse "perler" cut øre. Lad os sige, "spilles på klaver", "der var deshevshe", "en jeans", "håndklæder" osv I dette tilfælde skal du bare nødt til at huske ord, ikke at blive indtaget i den forkerte måde. Syntaksfejl kombineres i de forkerte ord. "Esenina Reading gjorde et stort indtryk," - her er der en logisk spørgsmål, læse hans værker, eller om han læste Sergey Aleksandrovich? Eller, for eksempel, et sådant forslag: "På en hylde der er en masse af dåser" - der er en klar misbrug godkendelse. Og der er masser af andre eksempler. Nogle mennesker siger, ulykke, i en fart, mens andre - på grund af uvidenhed. Under alle omstændigheder er det nødvendigt at korrigere sig selv til kilden ikke anses for hans modstander analfabeter.

regler for skrivning

Grammatik og tale fejl folk gør, ikke blot i færd med levende kommunikation. Mange indrømmer klatter under korrespondancer, rapportering, skriver tekster. Disse omfatter stavefejl. De tillader en person på grund af det faktum, at han ikke ved, hvordan man udholde, at skrive eller at reducere ordet. Glemmer at sætte to "nn" i stedet for én, i stedet for "for" skriver "og" forsømmer bløde tegn i endelser verber i "W". Fejl kan være mindre (for eksempel har folk gået glip af brevet, mangler ved tasterne), og der er ærlig og absurditeter. Der var endda en sag, hvor den studerende gjort ordet "urchin" fire fejl ved at skrive "IOSH". Men dette er et barn, der er bare lære, men når voksne afholdt personlighed gør absurde klatter, det er i hvert fald mærkeligt. Fordi du har brug for at holde styr på sin tale, som de siger, ikke at blive fanget.

Logikken i tale

Vores tale bør være logisk - det er kendt af alle. Fordi vi skal forsøge ikke at bryde årsagssammenhængen, ikke at gå glip af et link i deres indlæg, ikke omarrangere dele af forslaget og, selvfølgelig, ikke "køre" forud for hans tanker. Til klart udtrykke sig, er det nødvendigt at præsentere oplysningerne til at være, hvad det kan lære de samtalepartnere. Det er ikke så svært, du skal bare koncentrere dig om dine tanker.

Udvidet klassificering

mange tale fejl, eksempler på hvilke viser tydeligt, hvad der præcist er denne eller hin defekt blev undersøgt. Men i virkeligheden, disse typer af "klatter" er langt mere udvidet klassifikation af tale fejl, henholdsvis mere omfangsrig. Tag for eksempel fejl består i uberettiget brug af visse ord. "Takket være jer han var syg" - tilbud som dette er meget almindelige. Anvendelse af ordet "tak" er umulig, fordi den har en meget forskellig følelsesmæssige. Og nogle gange folk gør sådanne fejl, som selv lyder latterligt. For eksempel, "" The Nose "Gogol er fyldt med en dyb følelse af" eller "i gården indtastet to heste. Det var Sønner Tarasa Bulby "- en meget uheldig spise pronominer. Af den måde, tale fejl omfatter også fattigdom, menneskelig ordforråd. Normalt er dette på grund af sin lille ordforråd. Han bruger ofte det samme ord gentages mange. Også dette bør undgås.

tale udvikling

Efter at have overvejet tale fejl, sådanne eksempler og at præcisere karakteren af deres oprindelse, kan det forstås, at godt snak - det er ikke så let. Men næsten alle ønsker at udtrykke sig så forstod ham. For at gøre dette, er du nødt til konstant at arbejde på dig selv og din tale, udvikle det. Hvordan undgår jeg at tale fejl? For at gøre dette, er du nødt til at læse skønlitteratur, for at besøge udstillinger, museer og teatre, for at tale med intelligente og veluddannede individer. Alt dette er nødvendigt for at udvide deres ordforråd og få erfaring med hensyn til anvendelsen af visse ord. Af den måde, kan du drage en parallel mellem denne udvikling af tale og sprogindlæring. Efter alt, alle ved, at den person, der indgår sproget miljø, sidestiller det bedre. I dette tilfælde er den samme ting - mere kommunikation med kompetente mennesker og give tid til kulturelle aktiviteter, kan du blive bedre uddannet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.