Kunst og underholdningLitteratur

Specielt problematisk Lermontov værker. Berømte værker M. Yu. Lermontova

Mihail Yurevich Lermontov - digter unik. Det er svært at finde nogen, der ikke er bekendt med værker af Lermontov. Liste over dem ganske betydelig, fra poetiske linjer, "Døden af Poet" og "Borodino" (studerede i skolen) til en vigtig begivenhed for den russiske litteratur af det XIX århundrede - romanen "Vor Tids Helt".

Hvis bedømt på kreativitet, kan jeg ikke tro, at skæbnen for udgivet ham kun 27 år af livet. Imidlertid har hans talent og fokus på kreativitet tillod denne mand levede ikke længe, men lyse liv, at blive en anerkendt klassiker. Berømte værker af Lermontov, som et spejl, afspejler hans liv, hans mystiske skitserede forståelse af deres plads i verden og hans egen skæbne.

Hvad kan du forvente af en mand, der i 1830 forudsagde omstyrtelsen af kejseren i "sorte år"? Hvem ved, hvorfor på tidspunktet for sin død (i en duel i bjergene) pludselig brast i en frygtelig storm?

Pushkin og Lermontov ...

Det var ham, der i 1837, efter død af Aleksandra Sergeevicha Pushkina, "den første digter af den russiske Parnassus", gav grund til at føle og forstå alle hans samtidige, at dette sted ikke var ledig. Ikke for lang, men han holdt det op til den fatale duel i 1841. Især problematiske Lermontov værker blev set af hans samtidige. Hvis Alexander Sergeyevich Vissarion Belinsky kaldet "digteren af de indre følelser i sjælen", hvis tanker var født først i brusebad og derefter sprøjtede ind i samfundet, Mikhail Yurevich - en digter, en socialt orienteret, ofte tager en kuglepen under indflydelse af væsentlige begivenheder i Rusland.

De forskellige personligheder Pushkin og Lermontov?

Hvis verden af den unge Pusjkin blev dannet i en temmelig harmonisk, social stabilitet under regeringstid af kejser Alexander I, gav anledning til at tænke over monarkens dyd, og at socialt betydningsfulde ideer digteren kom kun i deres tidlige trediverne, ellers er tilfældet med udsigterne Mikhail Yurevich. Vi giver mulighed for at drøfte bestemte spørgsmål på grund af Lermontov værker. Efter hans identitet er udviklet under autokratiske regeringstid Nicholas I. I stedet for at realisere de objektive grunde, der bragte til Senatet Square Decembrists (hvilket betyder den korrumperende indflydelse på det russiske samfund af livegenskab og dermed den socioøkonomiske tilbageståenhed af landet), kejseren-har skabt en hidtil uset gendarm undertrykkelse mekanisme. Det handler om en forstyrret harmoni Lermontov skrev i det russiske samfund.

Indser en tydelig protest mod de reaktionære politik, afvisningen af ydmygelse magt mennesker - er særligt problematisk for Lermontov værker.

Den første periode af kreativitet Lermontov

Kreativitet Lermontov kan opdeles i tre faser.

Den første periode (1828-1832) er kendetegnet ved en klar efterligning af George Gordon Byron. Det er med denne store britiske Lermontov følte personlig åndelig enhed.

Byron gjorde i kølvandet på den franske revolution, på tidspunktet for radikale ændringer, stigningen og kollaps af kejser Napoleon stat. Russisk digter - mellem voldsom reaktion efter undertrykkelsen af opstanden af Decembrists: de bedste sønner Fædrelandet er blevet henrettet, forvist, fængslet.

Ligheden mellem Lermontov og Byron

Begge digtere forenet oprørske ånd, rastløs sjæl. Enig, ikke lykke tema i værker af Lermontov, ikke en entusiastisk ung romantik i den tidlige periode af kreativitet er dominerende. Ikke tilfældigt de førnævnte digtere sammenligne sig selv med sejlskibe går tilbage til det stormfulde hav (Lermontov - "Lone Hvid Sail ..." Byron - "strofer kvinde ud af England").

Byrons digt (samt værker af Lermontov), i henhold til den karakteristiske givet til dem af Belinsky, er et råb om hjælp fra kriger, men græd ikke mange undskyldninger og sniskhodyaschim. Man kan fornemme dybden af følelser og lidelse af digteren-borger, og uhæmmede ønske om frihed. Imitation af Lord Byron, sangeren af frihed, hjalp Mikhail Yurevich lære at skrive klart, naturligt fængslende, lidenskabelig. I mellemtiden, i hans kompositioner spores Byron dybde. Analyse af Lermontov værker, der manifesterer modenhed tanke, gør det muligt at spore deres samklang med linjerne i den store brite. Ligesom Byron, han desværre hjerte satser sin generation, knust af en reaktion, der ikke har nogen fremtid (Lermontov - "Duma", Byron - "Childe Harolds Pilgrimage").

Mikhail, selvfølgelig, nærmer sig selv temaer og billeder, og er fortrolig med værker af andre store digtere som Goethe og Pushkin. Men det er arven fra den store brite, er han ikke lige har mødt, men også oversætter ( "hebraisk Melody", "Dying Gladiator"). Desuden kendte produkt af perioden Lermontov omfatter talrige efterligning ( "Vision", "efterligne Byron," "nat").

Ved slutningen af denne periode, digteren kommer fra stien af efterligning af de engelske klassikere, og vil blive efterfulgt af yderligere sin egen poetiske måde. På denne milepæl i hans arbejde, skrev han meget klart: "Nej, jeg er ikke Byron, jeg - den anden ..."

Yderligere formation vil poesi

Den anden periode af hans digte er præget af hans skifte til St. Petersborg og ind skolernes kavaleri kadetter og Tegn. På tærsklen til sine studier, skrev han den ovennævnte digt "Sail", så den tilsyneladende stilstand i hans arbejde. Og det giver ret til litterære kritikere hævder, at Lermontov berømte værker under sine studier ikke er oprettet. Ung mand helt helliget Junker binge.

Undtagelsen er, måske, digtet "Jeg, Guds Moder, nu med bøn." I stedet for at blive udstedt, Hussar cheers hjælpere 'anvendt' hær poesi. Lermontov skrev ganske henkastet rimede kaserner vittigheder, sange af tabel-fløj og synes ikke længere at tænke. Men originaliteten af rytme og harmoni, friskhed og nøjagtigheden af rim, alfabetisering og metaforisk stil, der afslører en analyse af Lermontov værker af denne periode, føre til den konklusion - en fuldt formet digter før os. Og for at identificere det, vi har brug for en alvorlig prøve.

"Hans talent har pludselig brød ud som et lys ..."

Og det samme skete en tragisk begivenhed, der rystede hele natur Mikhail Yurevich. Nyheder, konverterer det fra hensynsløs Husar i hjertet føles en borger, en herold af retfærdighed, blev anmeldt af død Pushkin. Lermontov var syg, da han blev informeret om dette tab. Samtidig er det, der føles tragedien for Rusland dette punkt, vred til kernen, at mange medlemmer af high society at retfærdiggøre morderen Aleksandra Sergeevicha Pushkina - Georges d'Anthes.

Baggrunden for oprettelsen af "Death of a poet"

Lermontov var oprørt og hældte "bitterhed i hjertet," det er. E. Det mærkes på papiret ... Det var en ufuldstændig version af produktet. Det er endnu ikke skrevet 16 linjer ... Men da Nikolai Stolypin (relativ på min mors side), efter at have startet en offentlig tvist med digteren, begyndte at debattere og bevise, at Dantes - en mand værdig og respektabel, tålmodighed Lermontov flød, og han udstillede en slægtning over tærsklen . Og derefter gik jeg til kontoret, satte sig ved sit skrivebord, og ... hældte fyrig, piskningen linjen: "Og du, arrogante efterkommere ..."

Had og kærlighed i værker af Lermontov har aldrig lydt så hårdt! Det var et arbejde, der blev givet til opildne Rusland ... Beviserne for hans berømmelse i anholdelsen, og derefter retten.

Den første henvisning til Kaukasus

Power baseret på et gendarmeri enhed ( "blå uniformer"), har længe vrede Lermontov værker. Liste over upålidelige borgere indeholdt tydeligt hans navn. Nu næsten bevist, at der ikke uden de hemmelige rænkespil af gendarmeriet havde sin fatale duel med Martynov.

Men vi løb frem deres argumenter ... Lad os vende tilbage til 1937, til myndighedernes reaktion på digtet 'Døden af en digter.' Nicholas I indædt hadede Lermontov og personligt overså sværhedsgraden af hans straf.

Mikhail blev overført til at tjene i Kaukasus. Det var det første link af digteren, som dog takket være indsatsen fra min bedstemor og hendes relationer i lyset er blevet betydeligt afbødet og varede kun et par måneder.

"Novice" og "Demon"

Her begynder den tredje periode af hans kreative geni. Indtrykkene modtaget af den fantastiske natur af bjerge afspejles i de efterfølgende skrifter af digteren. På grund af linket Lermontov blandt progressiv russiske ungdom har fået en enorm følgende. Da han vendte tilbage til St. Petersborg, derinde saloner blev han tildelt rollen som social løve. Den akkumulerede bitterhed opsøgte poesi. Mikhail skaber en "Novice" og "Demon". Nye helte Lermontov værker, inspireret af de indtryk af Kaukasus tiltrækker læseren hans karisma, ønske om frihed og perfektion af ånden.

Om digt "Mtsyri" ...

I historien fungerer fangenskab georgierne Circassian Novice gør en dristig og desperat at flygte, og i tre dage forsøger at komme væk fra sine forfølgere. Og på hans fjerde, udmattet, som er ved at dø, men beruset duft af frihed, leveret tilbage - til klostret.

Belinsky mente, at Mtsyri billede læseren begynder at iagttage særlige problemer Lermontov værker. Denne kraftfulde og sammenhængende litterære billede af en ung mand, der flygtede "i en forfærdelig time", "storm", når alle de andre, der forbruges med frygt, var "under alteret", men på samme tid "ned liggende på jorden," højre indeholdt en hentydning til den kvælende, stinkende , undertrykkende sociale og politiske atmosfære i Rusland i begyndelsen af det XIX århundrede.

Analyse af Lermontov værker, i henhold til litteraturkritiker Belinsky, dels demonstrerer deres centrale billeder af personlighed digteren.

Klare linjer af rytme slået iambic tetrameter digt "Mtsyri", hovedsagelig en maskuline rimede endelser, afspejler både et væld af billeder af omverdenen, og en hel masse følelser af hovedpersonen: fortvivlelse, følelser, urokkelige beslutsomhed, kærlighed, blid sorg. I dette digt især observeret som et karakteristisk motiv af ensomhed i kunstværker af Lermontov.

Lermontov s "Demon"

Dette tema af isolation kreativ personlighed finder sin logiske udvikling i billedet af en dæmon, eponyme helten i digtet Lermontov. Valget af den centrale billede af produktet indikerer tilknytningen til det af særlig psykologisk og social forstand. Han gør ikke blot i sagens natur det modsatte af værdierne af den herskende klasse, men er "kongen af kognition og frihed." Det Mikhail sætter dialektiske opposition til de unge i det XIX århundrede statsapparatet ydmygelse personlighed. Fremhævning dette, er vi ikke bare taler om ensomhed i værker af Lermontov.

Det er allerede indlejret i digtet forfatteren af filosofi, moden erkendelse af, at benægte og hader alt forbundet med det håndgribelige verdensorden, det er farligt, det fører til indre tomhed. Tragedien i Lermontov s "Demon" er at erstatte dem evige værdier af "kærlighed, godhed og skønhed" deres egoistiske konstruerede billeder. Som det er langt fra folket! Den indre verden synes ham meget vigtigere end de "smertefulde savn, arbejde og prøvelser af menneskelige folkemængder." Dette fører til følelsesmæssig krise, og som en konsekvens - i død af sin elskerinde - Tamara, efterfulgt taler Demon "er fuld af fristelser." Demon selv, samt at mødes med en pige, er et væsen fremmed til at fortryde og deltagelse.

Analyse af Lermontov værker skrevet senere, viser uvægerligt den bevidsthedsudvidelse, at investere i dem, derfor, at vidner til udviklingen af hans personlighed.

Kærlighed er i værker af Lermontov

Temaet for kærlighed i værker af Lermontov lyder ophøjet og skinger-tragisk. Desværre har personlighed Mikhail Yurevich efterladt en tung aftryk af hans ulykkelig kærlighed til Varenka Lopukhina. Hvor andre, mindre stykker ung mand nægtede, ville søgningen have taget en anden lidenskab, Lermontov var af grundlæggende betydning - "! Alt eller intet". Og mens Barbara forblev hans loyale og sympatiske ven, rådgiver, men en digter, selvfølgelig, jeg ønskede mere ...

At dømme efter digtet Lermontov kærlighed - lys, høj, men det er ulykkelig. Derfor er beskrivelsen af Lermontov værker i forskellige litterære kritikere førte dem til den samme konklusion: det er - en digter af kærlighed og sorg. Selv i de filosofiske værker af Mikhail Yurevich, for eksempel i digtet "dumaen" findes motiv af kærlighed. Og endda nogle - perfekt! Lyt kun til melodien af verset: "Og vi hader, og vi elsker ved en tilfældighed ..."

Kløgtig bedstemor af digteren, der kender det mere end nogen har lagt mærke til en særlig holdning hans barnebarn til denne følelse - perfekt, uden halvtoner. Digteren er overbevist om, at der er "et andet liv", og manden selv blev oprindeligt skabt til livet i den aura af lykke og glæde. Ifølge hans overbevisning, ægte kærlighed kan ikke være jord, det skal svare til evig lyksalighed. Heroes of Lermontov værker, selv i kærlighed, ros kærlighed over hans ego ( "Jeg er ikke ringere end dig").

Unique er fortolkningen af begrebet lykke Mihailom Yurevichem. En sådan definition, måske, kunne kun give det ... tankevækkende læser, der er interesseret i den lykke tema Lermontov værker, vil finde det i "Hero of Our Time": "Lykke er en koncentreret stolthed!" Disse ord digteren forstod denne tilstand af en person, når det bliver i glæde og sorg for en anden skat.

Hans perfektionisme har oprettet en særlig Lermontov stil af kærlighed poesi - for at imødegå den grå everydayness perfekt skabt fantasifuld verden af digteren. Det er denne kreative koncept kan ses i digtet "Sonnet", "Valerik".

konklusion

Funktioner af Lermontov værker afspejler hans epokegørende arbejde. Det er blevet hævdet som en kreativ, ideologisk modvægt til den politiske undertrykkelse, der udføres af kejser Nicholas I.

Lermontov linier indeholder og negation af den eksisterende regering, og helt sikkert smertefulde overvejelser om fremtiden for Rusland. specifikke billeder (tegn) er i værker af Lermontov derfor strengt taget med oprettelsen af denne klassiske russiske symbolik begynder.

Samtidig påvirker dybden af bevidsthed om 27-årige digter i verden, og her - en række emner af Lermontov: overvejelser om den skæbne generationer, ensomhed og stolthed, ikke pralende patriotisme, problematiske relationer digteren og samfundet.

Hans oprindelige og ikke-standard identitet har været og er stadig et mysterium.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.