Kunst og underholdningLitteratur

Beskrivelse og billede af Peter 1 i digtet "The Bronze Horseman"

"The Bronze Horseman", måske den mest kontroversielle værk Pushkin, fyldt med dyb symbolik. Historikere, litterære kritikere og almindelige læsere i århundreder argumenterer, cross sværd og overthrows skabe teorier om, hvad der i virkeligheden ønskede at fortælle digteren. Særlig kontrovers er billedet af Peter 1 i digtet "The Bronze Horseman."

Kontrasterende Peter Nicholas 1 1

Stykket er skrevet i den tid af regeringstid af Nicholas 1, som Pusjkin havde store anprisninger vedrørende regeringsførelse: undertrykkelse af opstanden af decembristernes, oprettelsen af det hemmelige politi, indførelse af en all-out censur. Derfor er mange forskere ser oppositionen af den store reformator Peter 1 reaktionære Nicholas 1. Også mange lærde Pushkin browsing analogi mellem "Bronzerytteren" og "Gamle Testamente". En serie af oversvømmelser i St. Petersburg, særligt ødelæggende i 1824, bedt forfatteren til ideen om syndfloden, så værket "The Bronze Horseman" billede af Peter 1 antal tænkere forbundet med Guds billede (guddom), evnen til at skabe og ødelægge.

Grad Petrov

Men selv den scene præcist hedde. Vi stiller spørgsmålet: "I hvilken by er en handling af Pushkin digt dedikeret til oversvømmelsen i 1824?" Spørgsmålet synes at tillade kun ét svar: selvfølgelig den finder sted i St. Petersborg, fordi billedet af Peter 1 i Pushkin Fine Arts altid har været forbundet med denne by. Men som er let set, er svaret ikke så logisk: i enhver linje af digtet Petersborg aldrig kaldt St. Petersburg! I indledningen, en beskrivende udtryk: "Peters skabelse" og "City of Peter" i første del af det engang almindelige navn Petrograd ( "Over overskyet Petrograd ...") og en gang - Petropolis ( "Og Petropolis opstået som Triton ... ").

Så byen er, men det er ikke den rigtige Petersborg, og en mytisk by Petra. Selv på dette grundlag, forskere Peter 1 billede i digtet "The Bronze Horseman" mythologized. Hvis vi betragter hele teksten af digtet som helhed, Petersburg nævnt det tre gange - en gang i undertitlen ( "Petersburg historier") og to gange - i prosa forfatter noter. Med andre ord, Pushkin på en sådan måde giver os mulighed for at forstå, at på trods af at den "hændelse, i denne historie er beskrevet, baseret på den sandhed", den by, hvor handlingen udfolder sig et digt, er det ikke Petersborg. Mere præcist er det ikke St. Petersburg - er i en vis forstand tre forskellige byer, som hver især er korreleret med en af personerne i arbejdet.

stolt Gudebillede

Navnet "Peters skabelse" og "City of Peter" vedrører Peter - den eneste helten i denne del af digtet, og Pushkin, Peter vises en slags guddom. Det handler om at vise hans statue, det vil sige den jordiske inkarnation af guddom. For Pushkin, den blotte udseende af monumentet - en direkte overtrædelse af budet: "Du må ikke gøre dig noget udskaaret." Faktisk var dette forklarer den modstridende holdning til monumentet for digteren: trods al sin storhed, det er forfærdeligt, og ordet 'stolt af Gudebilleder, er det svært at acceptere en kompliment.

Den officielle betragtes opfattelse, at Pushkin ambivalent Peter 1 som en statsmand mand. På den ene side - det er stor: en reformator, en kriger, "bygherre" i St. Petersborg, skaberen af flåden. På den anden - en formidabel hersker, undertiden en tyran og en despot. I digtet "The Bronze Horseman," Pushkin billede af Peter, som fortolket på to måder, forhøjede til rang af Gud og samtidig Demiurgen.

Hvilken side Pushkin

Favorit culturologists tvist var spørgsmålet om, hvem sympatiserede med Pushkin: Peter almægtige guddommeliggjorde eller "lille mand" Eugene, repræsenterer en enkel borger, hvorfra der er lidt uafhængig. I et poetisk mesterværk "The Bronze Horseman" beskrivelse Peter 1 - genoplivet almægtige monument - ekkoer beskrivelsen af staten. Og Eugene - det er den gennemsnitlige borger, et tandhjul i en stor tilstand maskine. Der er en filosofisk modsigelse: hvis staten kan antages i sin bevægelse, at en indsats for at udvikle kompromis liv og skæbner almindelige mennesker opnå storhed, nogle højere formål? Enten alle - denne individualitet, og hans personlige ønsker skal tages i betragtning, selv på bekostning af udviklingslandene?

Pushkin udtrykte sin klare mening enten mundtligt eller vers. Hans Peter 1 er i stand både skabe og ødelægge. Hans Eugene stand både kærlighed dyrt (enke datter Parasha) og opløs i mængden, i mørket i byen, bliver en ubrugelig del af den grå masse. Og - i sidste ende - at dø. Adskillige autoritative pushkinoveda tror, at sandheden er et sted midt imellem: staten ikke eksistere uden mand, men også at overholde de interesser hver umuligt. Måske var skrevet og poetisk romantik.

Peter 1

Peter billedet ikke culturologists hvile. Under sovjettiden blev dogmer ikke lov til at repræsentere den store reformator af nogle guddom, fordi religionen blev udsat for chikane. For alt var det en "taler bronzestatue af" at leve i den syge fantasi helten Eugene fortælling. Ja, det er symbolsk, men en dyb analyse af de tegn, forblev anledning til debat kloge hoveder. Sammenlign billedet af Peter 1 i digtet "The Bronze Horseman" med bibelske scener var fyldt.

Alligevel Pushkin Peter 1 - en bronzestatue eller en guddom? I et af de digte Pushkin sovjetiske publikationer til linjen "Idol på en bronze hest" har følgende kommentar klassikere af Pushkin S. M. Bondi: "Idol på sproget i Pushkin betyder" statue "I mellemtiden pushkinoveda bemærket, at når et ord." Idol "anvendes i Pushkin bogstaveligt, ikke billedligt, det betyder næsten altid en statue af guden Denne situation kan spores i mange vers. " "digteren og publikum," til den store herre", "mund Vesuv åbnede ..." og andre selv Czar Nicholas 1, personligt revideret. manuskript bemærket denne omstændighed TVO og skrev i margenen af det højeste antal kommentarer 14 December 1833 Pushkin lavet en post i en dagbog, som klagede over, at kejseren vendte digt med kommentarer :. "Ordet" idol "er ikke gået glip af højeste censur".

bibelske

Pereklikanie billeder af Peter og Bronzerytteren med bibelske billedsprog bogstaveligt talt i luften. Dette indikeres ved æret pushkinoveda Brodotskaya, Arkhangelsk, Tarhov, Gulspurve og andre. Poet, kalder rytter idol og idol, peger direkte til de bibelske figurer. Det bemærkes, at tallet af Peter kommunikerer konstant Pushkin idé om en mægtig kraft, tæt på Gud, og elementerne.

Ikke kun billedet af Peter 1 i digtet "The Bronze Horseman" er forbundet med den bibelske karakter. Eugene - også en direkte analog af en anden karakter i Det Gamle Testamente - Job. Hans vrede ord, rettet til "zizhditelyu verden" (Bronzerytteren) svarer Job mumlen imod Gud, men forfølgelsen af en formidabel udøde rytter ligner fænomenet "Gud i stormen" i "Jobs Bog".

Men hvis Peter - Gamle Testamentes Gud, Statue Falcone - erstatte det med en hedensk afgud, den strøm af 1824 - en bibelsk oversvømmelse. Mindst lige så fed konklusioner foretaget af mange eksperter.

Straffen for synd

Der er en anden karakteristisk for Peter. "The Bronze Horseman" var ikke et stort arbejde, hvis han let kunne dechifrere. Forskerne bemærkede, at rytteren står på siden af den uimodståelige naturkraft som en kraft for at straffe Eugene synder. han er forfærdeligt. Det er omgivet af mørke, er der skjult en enorm og logikken i Pushkin beskrivelse af en ond kraft, opdrættet Rusland.

Tallet i digtet Det Bronzerytteren bestemmes af billedet af sin historiske handling, essensen af, som - volden ubønhørligt, den umenneskelighed hidtil uset omfang i navnet på gennemførelsen af de ambitiøse planer gennem lidelse og offer. Det er i Bronzerytteren ligger årsagen til hans katastrofale verden uforsonlig fjendskab af sten og vand, som er angivet med en pludselig indtræden i finalen efter en utopisk billede af den majestætiske, smukke, elskværdige hagl match med Rusland.

Pushkin som profet

Nytænkning arbejde, kommer til at tænke, at for onde gerninger vil betale. Det vil sige, kobber, Peter minder ryttere af apokalypse, begå gengældelse. Måske Pushkin antydede Zar Nikolaj 1 på uundgåelighed straf, at "sår vind, høster storm."

Historikere kalder oprøret af Decembrists forløber for 1917 revolutionen. 1 Nicholas brutalt undertrykt uenighed: den del af Decembrists blev hængt, ofte lever livet fangerne i Sibirien. Men de sociale processer, der førte til opstand, at myndighederne blev ikke taget i betragtning. Modne konflikt modsætninger, et halvt århundrede senere vende faldet af tsarismen. I lyset heraf forekommer Pushkin som en profet, predrekshy ukuelige folkemusik vers, som oversvømmede "City of Peter", og Peter selv i skikkelse af kobber har gjort gengældelse.

konklusion

Det er ikke let, er digtet "The Bronze Horseman". Peter billede er ekstremt selvmodsigende, plottet ved første øjekast, enkel og klar, men teksten er fuld af eksplicitte og skjulte tegn. Ikke tilfældigt produktet strengt censureret og var ikke umiddelbart offentliggjort.

Digtet har to hovedlinjer udvikling er forbundet med den skæbne af byen Peter og Eugene skæbne. I gamle myter er der mange beskrivelser af, hvordan guderne ødelægge byen, landet, folk ofte som straf for dårlig opførsel. Her og i "Petersburg historier" Pushkin spores omdannelsen af denne ordning: Peter, der repræsenterer verdensskaber, opfatter opførelsen af byen kun i almenvellet. Omdannelsen af naturen, i indgåelsen af Neva-floden i sten analogien med omdannelsen af staten, med retningen af de vitale processer i den majestætiske kurset.

Men det billede-event-system digtet viser, hvordan og hvorfor skabelsen bliver til en katastrofe. Og det hænger sammen med essensen af Bronzerytteren, som er afbildet ved Pushkin, frem for alt, i episoden indsigt Eugene, flyder ind i scene af hans forfølgelse genoplivet statue. Slot, bygget af den valgte stykke jord fra naturen, i sidste ende viste sig at blive oversvømmet "Elemental Mastery".

Pushkin var en profet? Hvad motiver førte ham til at skrive sådan en kompleks modstridende skabelse? Hvad han ville sige til læserne? Dette vil argumentere generation Pushkin lærde, litterære kritikere, historikere og filosoffer. Men hvad der er vigtigt - der vil gøre digtet en bestemt læser, den ene tandhjul uden hvilken staten maskine vil glide.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.