Hjem og familieKæledyr

Hjem rotte: anmeldelser, indhold, pleje, fodring, avl. Hvor mange bor rotte hjemme

Animalske elskende har en bred vifte af præference: Nogen elsker katte, nogen tættere på intelligente og loyale hunde, mens andre kan bruge timer på at se livets undersøiske indbyggere. Og for nogen ikke bedre kæledyr end dekorative (eller hjemme) rotte. Er du overrasket? Men historien om domesticering og tæmme rotter stammer fra middelalderen.

De første miniature eksemplarer, efterkommere af de nu populære kæledyr, optrådte i begyndelsen af det XX århundrede. Hjem rotte (ejere anmeldelser tillader dommer over det) er af høj intelligens, humor, snu og hukommelse, som mange mennesker ville misunde. Disse egenskaber bidrager til vedligeholdelse og vækst af deres popularitet.

Selv folk, der, for at sige det mildt, er cool at gnavere, med glæde og interesse i at se de tricks, der er nemme at lære og demonstrere en dekorativ rotte. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om disse kæledyr. Du vil lære , hvordan en rotte lever i hjemmet, end det er nødvendigt at fodre, hvad hun kan lide, og hvad man ikke skal acceptere.

beskrivelse

Hjem Dekorative rotte - et lille dyr. Mand vejer omkring 600 gram, en kvindelig halvdel mindre - 300 gram. Kropslængde - fra 8 til 25 centimeter. Byg og form af ansigter afhænger af racen, men de har ofte en aflang form af næsen. Pelsen tykkelse bagagerum overtræk, som også afhænger af racen, halen praktisk nøgne en længde på 18 centimeter, de korte ben. Farve ofte monokrom - rød, hvid, sort, grå.

Men blandt nogle klipper, og der er individer med tofarvet pels. Fra farven afhænger af farven på øjnene, for eksempel, de hvide rotte øjne lyserød farve, i grå - sort.

Art og race fancy rotter

Der er mange sorter af disse dyr, men nogle er mere velegnet til hjemmet tilbageholdelse. De adskiller sig i den type uld, størrelsen og levetid.

standard

Animal med glat, skinnende pels. Dette er den mest almindelige form for kæledyr rotte, som er tilgængelig i næsten alle dyrehandel.

sfinks

I dag er ikke alt for almindeligt, dette hjem rotte. Anmeldelser af ejere indikerer, at dette er en vidunderlig kæledyr, det er rigtigt ejere, der er allergiske over for dyrehår. Sphynx er praktisk talt ingen organ hår (ved anklerne, under øjnene og i lysken kan være sparsom fuzz).

Dumbo

Større dyr med lav-sæt og store afrundede ører. Denne sort er blevet opdrættet i Californien (1991). Navnet på racen blev opkaldt efter helten i den animerede film - elefant Dumbo.

Hoved afrundede form er bredere end i andre racer, og næsepartiet er spidse. kropsform - pæreformet, men kortere end de haleløse dyr.

haleløse

Det særlige ved denne gnaver fremgår navnet på racen, som er resultatet af en mutation. Den første haleløse rotte blev opnået ikke i science lab, mens amatør fra Storbritannien i 1983. Denne art er forskellig, for eksempel fra racen standard kropsform - det er pæreformet. Repræsentanterne for haleløse rotter bør ikke være halen knop.

satin

Særlige pels er anderledes denne hjem rotte. Anmeldelser af ejere tyder på, at det er tyndere og længere end i andre racer. Kroppen af rotter satin har samme form som formen af standard racer af dyr, og har en stærk glans pels. Det er meget tyk og blød at røre ved.

Dobbelt-Rex

Repræsentanterne for denne race dobbelt hovedbund. Uld er så kort, at huden kan ses gennem det godt, med pels vendt i en stor spiral. Spredt over hele kroppen stiv Vagten og blød dunet hår. Du skal vide, at denne race rotter skur.

I løbet af denne periode, nogle dele midlertidigt helt fraværende hovedbund og undertiden deres dækker et tyndt lag af fnug. Farve kan variere. Moustache snoet og kort.

levealder

I gennemsnit indenlandske rotter lever omkring 1,5-2 år, men med ordentlig pleje, kan denne periode forlænges til 4 år. Derudover bør du vide, at for at få dyret til at være opdrættere, kenneler eller dyrehandlere, men ikke på markedet for fjerkræ. Kun i dette tilfælde, får du en garanti for, at dyret er sundt og dermed ikke bærer af alvorlige sygdomme.

Vi håber, at vide, hvor mange bor en rotte i hjemmet, du er seriøs omkring valg af dyret, og det vil skabe de nødvendige betingelser.

Indholdet af dekorative rotter i hjemmet

Hvis du vil have sådan et kæledyr, så skal du vide, at disse dyr har brug for at kommunikere. Vi taler ikke om en tre-minutters kontakt gennem tremmerne. Gnaver skal sidde på din skulder eller på hænderne, snuse op og ned, så prøv på tanden dig som sin herre, og den nærmeste og eneste ven.

Desuden bør rotterne kunne mere eller mindre fri bevægelighed rundt i lejligheden, fordi de har brug for at bevæge sig. I første omgang, lad dit kæledyr til at mestre et begrænset område (for eksempel en rum) under nøje overvågning af ejeren, da dyret vil reagere på hans navn, ty til lyden af din stemme, kan du lade gå en tur rundt i lejligheden.

Så er vi bestemt, at den dekorative rotte som et kæledyr, kræver dialog og et reelt behov for fri bevægelighed. Men den har brug for sit eget hus. Ejeren skal vide, hvordan man håndterer dyr end at fodre ham, og hvordan den karakter har et kæledyr.

rotte karakter

Denne sætning lyder ustroshayusche og endda en smule ubehageligt. Men i virkeligheden, indenlandske rotte (af ejerne pege på det) har en stor karakter og en række fordele, der gør det til en favorit kæledyr gnaver i mange familier.

En rotte som et kæledyr, for renlighed er ikke ringere end katten. Hun ofte vasker også. Med ordentlig og rettidig høst celler ingen ubehagelig lugt i huset vil ikke være. Pet rotter kan kombineres med dette dyr i uddannelse. Må ikke blive overrasket, men disse dyr, som hunde kan udføre en række kommandoer - "stå", "ned", "sidde", og andre. Forkæl vil hjælpe dig med at opnå resultater.

Vi kan sige, at rotter er altædende. Men i denne artikel vil vi vise dig, hvordan at fodre disse gnavere bør ikke være. Disse små dyr er meget interessant at se i det veludstyrede celle: med et hjul, alle former for ringe og rør. Rotter bliver dygtige til at bruge deres prehensile hale og poter.

Udstyre et hjem for en gnaver

Til dette dyr er ikke egnede akvarier på grund af dårlig ventilation, og bure til hamstere - på grund af den lille område. Cage for Rotter skal være noget særligt. Det er temmelig billigt, men bedre - en tre-etagers hus, en slags et sommerhus med en masse forskellige simulatorer.

Ud over en imponerende størrelse for en rotte huset skal opfylde følgende krav:

 • celle skal være fremstillet af en solid metalstænger, som er anbragt i en afstand på 10 mm;
 • kræves dyb pan;
 • Alle undervisere skal være forsvarligt fastgjort;
 • i huset skal installere trug med rent vand; som fyldstof bedre at bruge papir uden blæk, savsmuld, træflis (lagtykkelse - mindst 5 cm);
 • du skal skjule - skjulested, hvor dit kæledyr kan slappe skjule fra de direkte stråler fra solen, for at arrangere dette slot vil passe børns spand af plast eller ler pot;
 • bur skal rydde op så ofte som en gang om ugen - for at ændre fyldstof helt, rengøre drypbakken uden brug af husholdningskemikalier med en stærk aroma.

Hvad at fodre en rotte?

Mange ejere, vel vidende, at rotterne er altædende, tillade ret almindelig fejl. Altædende betyder ikke, at dit lille kæledyr kan spise alt. Kosten af denne adræt dyr, som er under konstant at udforske verden omkring os, er det nødvendigt at danne grundlag for sine behov.

Hvad er indenlandske rotte i nød? Fodring af selskabsdyr gjort produkter indeholdende store mængder af kulhydrater (50-60% af kosten) til vækst af animalsk protein (25-30%), fedt (10-20%). Af et dyrs ration skal udelukkes produkter forbudt for disse dyr. Disse omfatter:

 • fede, salt og krydret mad;
 • slik;
 • citrus;
 • rå grøntsager: kartofler, roer, bønner, kål og spinat;
 • råt kød.

Daglig kost bør omfatte indenlandske rotter:

 • fast føde (gulerødder, kiks, osv ...), hvilket vil bidrage til at slibe konstant voksende tænder;
 • vitamin-mineral komplekser, som kan købes i dyrehandlere og / eller produkter, der kan give dyret med nødvendige stoffer: aubergine og bananer, tomatjuice og blomme, gær og kridt, løg og hvidløg, levertran.

Rotten skal være fedtfattige kogt kød, bær og frugter er kernefri, surmælk og mejeriprodukter. Dagen for raske rotter spiser 30-40 gram friske fødevarer. Det må ikke tygge hele tiden, og ikke lade hende nippe resterne af mad en uge gamle, de bør jævnligt fjernes fra cellerne.

Behøver jeg at bade en rotte?

Nysgerrig om, hvordan man passer rotter husstand, mange ejere er interesseret i, om vand nødvendige behandlinger for dette dyr. Rotter er ikke kun muligt, men også at det er nødvendigt at bade. For hunnerne er denne procedure udføres en gang om måneden, og mænd bør være mellem månedlige badning med en fugtig klud.

Sådan vasker dit kæledyr rotte? Simpelt nok, men at overholde visse regler.

 1. Under den første badning, er det ønskeligt at sikre tilstedeværelsen af en anden person i tilfælde, hvis dyret pludselig bange.
 2. Lukke rummet mod træk - rotte nemt forkølet.
 3. Vandet må ikke være varm.
 4. Bade en rotte i en beholder med en lille mængde vand, især hvis dit kæledyr er bange for det. Væsken skal være en mængde, således at rotten kunne stå i badet.
 5. At vaske det er nødvendigt at bruge en speciel shampoo til gnavere, som ikke forårsager allergiske reaktioner og gør pelsen af dit dyr skinnende og glat, en sammensætning let at skylle.

Forholdet til andre dyr

Før du starter en usædvanlig kæledyr, er det vigtigt at vide, ikke kun hvordan man tager sig af indenlandske rotter. Hvis du allerede har et kæledyr derhjemme, skal du tage hensyn til deres kompatibilitet. Af natur pet rotte meget bange. Af denne grund er det lang tid at vænne sig til andre dyr. Men over tid, hun indser, at der ikke er nogen fare, og dyrene finde et fælles sprog.

På mange måder det afhænger af dit andet kæledyr. Hvis du bor kamp hund eller kat er aggressiv, er det bedre at nægte fra rotterne.

uddannelse

Rotter er intelligente og nysgerrige, de er ganske let at lære nogle af de færdigheder, der er nødvendige i første omgang for et vellykket ophold med personen.

Rotte kan blive undervist:

 • at reagere på navnet på ejeren og kommer til at kalde;
 • vende tilbage efter en tur i buret;
 • stige på bagbenene.

Den sidste - det er snarere et knudepunkt for børn eller gæster, men hvis du lære din hund at reagere på stemmen, og gå hjem - det er virkelig vigtigt at kommunikere med værtsdyret rask.

Rotten er let at lære, skal du vælge en kort og klangfuld navn, og bestanden op på favorit behandle dyret (skiver af kogt kød eller frø). Gentagelse navnet rotte blid og rolig stemme, opmuntre hende, om hun vil flytte den måde du ønsker. Gentag denne øvelse fra tid til anden, og vil snart opdage, at så snart han hørte dit opkald, hun straks komme løbende til dig.

Lær en rotte for at vende tilbage til cellen kan være nøjagtig det samme, at gentage ved huset af hendes navn. Eller samtidig aflytning på cellen. For eksempel om aftenen, uden at glemme frøene til at behandle en ven.

Endnu nemmere at undervise en rotte at komme op på bagbenene. Gradvist løfte godbid lige ved næsen af dyret. Gnaver nå til en godbid og stå på bagbenene. Efter en kort uddannelse, vil han gøre det nemt og hurtigt.

Opdræt af indenlandske rotter

Hvis du har dyr af forskelligt køn, snart vil de reproducere naturligt. En hun kan producere omkring tyve unger hver sjette uge. Selv når hun bringer op børnene, er der en mulighed for en ny graviditet. Derfor omfatter forskellige køn af rotter i et bur ikke anbefales.

Seksuel modenhed i indenlandske rotter kommer i seks uger gamle. Dog kan raske børn giver ingen kvindelige under en alder af 5-8 måneder, mandlige ældre end 1 år. Graviditet holder et gennemsnit på fem og tyve dage. Den kvindelige bekymrer sig for afkom af 4-5 uger, så længe hvalpene ikke vil blive dannet immunitet, og de vil ikke få fra moderen havde brug for erfaring.

Efter fem uger, bør unge være at transplantation fra sin mor og separate kvinder fra mænd. Men ganske ofte i PET-butikker ikke er opmærksomme på denne regel, så der er en fare for, at købet af de drægtige hunner.

karantæne

En anden regel, der ofte overses af ejere. Og det er forgæves. Erhvervet rotte bør være isoleret fra andre dyr (hvis de allerede lever i et bur) i fire uger. Den er placeret i et andet hus i et andet rum, fordi nogle virus til tider kan blive luftbårne.

For ikke at inficere ældre kæledyr, efter at have talt med den nye rotte vaske dine hænder med sæbe og vand, omhyggeligt observere dyret, om der er tegn på hans sygdom.

anmeldelser ejere

Dekorative rotte, ifølge ejerne, en vidunderlig kæledyr - en munter og livlig, som ikke kræver meget komplekse pleje. Den eneste ulempe ved mange ejere kaldes en kort periode dyreliv, så det er vigtigt at overholde betingelserne for fodring og boliger. For ikke at reducere det endnu mere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.