Kunst og underholdningLitteratur

"Kortfattethed - søster til talent." Hvem sagde dette legendariske sætning?

Hver person ved en masse af ordsprog og talemåder. Men ofte er det spækket med citater, hvis oprindelse er ikke kendt af alle. Et eksempel på dette kan være en erklæring om, at de ved, sandsynligvis alle, "mennesket er en ulv." Men kun få mennesker ved, at det hører til den romerske dramatiker III århundrede f.Kr - Plautus.

Hvor gjorde udtrykket

Så det er med udsagnet "kortfattethed -. Søster til talent" Hvem sagde dette? Men måske kender svaret noget mere, fordi forfatteren af udtrykket fundet og XX århundrede, og den sovjetiske skole ved det var nødvendigt. Denne Anton Pavlovich Chehov, hvis liv år - fra 1860 til 1904. Udtrykket - "vingede", bruge det ofte. Det er taget fra et brev til sin ældre bror Aleksandru Chehovu, også, forfatter og dramatiker. Dette er en professionel samtale mellem to mennesker skaber stykket. Det er en forholdsvis drama relevant sætning "kortfattethed -. Søster til talent" Hvem sagde, at det er muligt at styre beskrivelsen af følelser, natur, portræt af helten? Så hvad med "Krig og fred" af Lva Tolstogo?

Gør alle genrer passende udtryk

Ikke meget passende, og det er i skrivning af historiske værker, hvor alle detaljer i den tidligere æra, når du opretter erindringer også. Og i epistolary genre hun har en plads? The Complete Works Ivana Turgeneva har 28 bind, hvoraf 13 udgør brevet og læse dem interessante. De fleste af dem indeholder en besked til Pauline Viardot - kvinde, udskifte hele verden for ham. Breve var mange, men i alle de samlinger af ordsprog om kærlighed af store mænd er altid én sætning - den dag, der går tabt for ham, hvis han ikke opfylder sine øjne lyste Viardot. Hvad andet kan tilføjes at formidle kærlighedens kraft? Derfor kan du være styret af udtrykket "kortfattethed -. Søster til talent" Hvem sagde, at vi skulle deklamere en lang og kedelig at erklære din kærlighed? Det viser sig, at der er øjeblikke, hvor kortfattethed er vigtig, og evnen til at udtrykke prægnante og præcist angiver den ubestridelige talent af forfatteren, og der er øjeblikke og en masse af dem, når kortfattethed er uønsket.

Tjekhovs sætning - essensen af drama

Skrev til sin bror udtrykket "kortfattethed - søster til talent," Tjekhov talte om drama. I virkeligheden, her som andre steder, er det vigtigt at holde beskuerens opmærksomhed. En lang monolog at gøre det ganske vanskeligt. Selv den store forfatter havde dette talent til den højeste grad. Han var ikke kun en stor dramatiker, men også en mester i novellen. Hans værker er omfattende og nøjagtige, på trods af deres kortfattethed. A. P. Chehov blev berømt for sin evne i øjenlågene. Hvorfor så mange mennesker, selv langt fra den almindelige læsning kender udtrykket "kortfattethed - søster til talent", der sagde det, og at det repræsenterer evnen til at formulere.

Og det er ikke overraskende, at en lignende idé blev udtrykt længe før Tjekhovs andet strålende dramatiker - Vilyam Shekspir, han kaldte den korte sjælen af sind.

Hastende ekspression

Selvfølgelig, den korte tale, evnen til klart at udtrykke selve essensen altid arrogant. Legender fortæller om spartanerne, berømt for århundreder evnen til at udtrykke ideer kortfattet som alle andre. Det siges, at faderen Aleksandra Makedonskogo, Philip II, også kendt erobrer, kom til væggene i Sparta, blev, vise, at kalde byens forsvarere at åbne portene. Hans tale blev blændet af ordet "hvis". Han sagde, at hvis borgerne ikke adlyder ham, hvis han ville være tvunget til at tage i byen med magt, og hvis det bryder gennem passagen tropper rambuk, og så videre ... Han truede, beundrende sig selv. Spartanerne gav ham et svar, som var kun et ord, "hvis".

Synonymer har ingen plads i denne sætning

A. P. Chehov kunne ikke have været uvidende om denne smukke legende. Udgivelse hans berømte sætning "kortfattethed - søster til talent", blev forfatteren med henvisning til denne som spartanerne, at den geniale evne klart udtrykker selve essensen af spørgsmålet.

Ordet "korthed" har en række synonymer: "korthed", "tilbageholdenhed", "kompakthed", "lakonisk" og nogle mere, nogle af dem er endda "kutsost". Det sidste ord udtrykker snarere til forsømmelse af en måde at tale kortvarigt. De fleste egnede synonymer "kortfattethed" og "lakonisk", men de vil ikke indsætte sætningen under efterforskning, fordi mistet sin skønhed og nøjagtighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.