Kunst og underholdningLitteratur

Moderne tjekkiske forfattere

I 1989 var der en såkaldt Tjekkoslovakiet fløjlsrevolutionen. Ligesom mange vigtige politiske og sociale begivenheder, har det haft en indvirkning på udviklingen af prosa og poesi. Tjekkiske forfattere i det sene XX århundrede - Milan Kundera, Mihal Viveg, Jáchym Topol, Patrik Ouředník. Kreativ måde disse forfattere - temaet for denne artikel.

historisk baggrund

I november 1989 på gaden i Tjekkoslovakiet begyndte at iscenesætte protester. Frihedselskende folk ønskede at styrte det kommunistiske regime. Adskillige tiltag var ledsaget af slogans om demokrati og tilnærmelse til Europa. Bloodshed heldigvis skete ikke. Derfor er navnet på begivenheden givet en ganske fredelig - Velvet Revolution.

I anden halvdel af det XX århundrede tjekkisk litteratur, mens det er ved at udvikle, men meget langsomt. Forfatterne er i grebet af censur. I halvfemserne, mange nye udgivere. På hylderne i boghandlerne kunne se værker tidligere forbudte forfattere. Blandt dem er mange kendte tjekkiske forfattere, hvis navne er velkendte for læsere af i dag i hele verden.

Funktioner af tjekkisk litteratur

I kulturen i hver nation der karakteristika. De dannes under indflydelse af vigtige sociale og historiske træk, såvel som det, der kaldes den nationale karakter. Bøger tjekkiske forfattere er originale og oprindelige. De har noget, som ingen i den europæiske litteratur. Komplekse filosofiske tanker mærkeligt kombineret med de glæder og sorger i den fælles mand. Ironi går hånd i hånd med medfølelse og sentimentalitet.

Listen over "moderne tjekkiske forfattere" begynder som regel med navnet Milana Kundery. Men der er i denne liste en masse andet, omend mindre kendte russisktalende læser forfattere.

Mihal Viveg

Denne forfatter er en af de mest populære i Tjekkiet. Mihala Vivega værker udgivet på ti sprog enorme tal. Hans romaner er normalt selvbiografiske. Vivega karakter - selv. Beslutningen af dybtgående sociale og filosofiske problemer gennem prisme af individuelle medlemmer af samfundet - den vigtigste opgave for denne forfatter.

Vivega mest berømte roman - "de bedste år - ned i afløbet." Ud over dette arbejde, udgav han mere end tyve, og næsten alle tilhører forskellige genrer. Blandt dem er der ikke kun socio-psykologisk roman og actionfyldte detektiv, men også kreationer er beregnet til unge læsere. Derfor Vivega kan sikkert tilskrives kategorien "tjekkiske børns forfattere."

Jáchym Topol

I begyndelsen af firserne i miljøet af den tjekkiske intelligentsia, denne forfatter blev berømt primært på grund af sine systemkritiske aktiviteter, og derefter deltage aktivt i fløjlsrevolutionen. Han har gentagne gange retsforfulgt, ofte skiftede sin arbejdsplads. Vejen til universitetet for Topola var lukket på grund af de menneskerettighedsaktiviteter sin far, den velkendte på tidspunktet for den dramatiker.

Hans karriere begyndte han med poesi. Men i halvfemserne gik han videre til post-moderne prosa. På det tidspunkt blev det udgivet flere romaner og novellesamlinger Yahima Topola, der senere blev kendt uden for Tjekkiet takket være oversættelser til engelsk, fransk, tysk og italiensk.

Patrik Ouředník

Mange tjekkiske forfattere blev tvunget til at forlade deres hjemland af politiske årsager. En af dem - Patrik Ouředník. Han blev født i Prag i en familie af intellektuelle. Men som en ung mand tog en særdeles aktiv rolle i forbudte offentlige foreninger og endda underskrevet et andragende til beskyttelse af politiske fanger. Sådanne handlinger var i stand til at gøre det umuligt for enhver borger at få en ordentlig uddannelse, og derfor dømt til usikre sociale situation.

I firserne Ourzhednik, samt andre berømte tjekkiske forfattere, emigrerede han til Frankrig. Der var han i stand til at få en uddannelse. Ourzhednik et kursus af fransk litteratur, historie, religion, og selv da var en af grundlæggerne af det frie universitet, hvor der indtil 2010, han underviser.

Milan Kundera

Når det kommer til sådan et koncept som de tjekkiske forfattere, enhver fan af intellektuel prosa kommer til at tænke navnet på forfatteren. Frankrig Milan Kundera emigrerede i 1975. Hjemme indtil 1952 underviste han et kursus i verdenslitteraturen.

Men stille og roligt arbejde på undervisning karriere han stoppede før vækket den politiske bevidsthed. Faktum er, at i hans barndom Kundera overlevede den tyske besættelse, men fordi enhver manifestation af fascismen blev frastødt. Efter krigen, tanken om kommunismen syntes at være at spare for mange unge i Tjekkiet. Kundera sluttede det kommunistiske parti. Men det blev hurtigt udvist. Årsager - "forkerte visninger" og "protivopartiynaya aktiviteter."

Tidlige værker af Kundera endnu ikke godkendt af den officielle kritik. Men i årenes løb det blev mere og mere drages til studiet af den indre verden af den enkelte. En sådan funktion i prosa var i strid med standardindstillingerne. Da Milan Kundera blev åbenlyst kritisk overfor enhver form for censur, dens sociale situation betydeligt forværret. Han blev fyret. Kompositioner Kundera sat i udledningen forbudt.

Den mest berømte tjekkiske forfatter romaner blev udgivet for første gang i Frankrig. Blandt dem - "Livet er ikke her," "Tilværelsens ulidelige lethed". En særlig plads i værker af denne forfatter tog udvandring motiver. I de seneste år, Milan Kundera skriver for det meste på fransk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.