Hjem og familieBørn

Sensor - hvad er det? Didaktiske spil sensorike

Jeg er sikker på mange har hørt noget om et sådant koncept som "sensation". Hvad er det, men det er i stand til at forklare ikke alle. Endnu færre er dem, der er fuldt ud klar over den enorme rolle den spiller i livet for hver person, især et barn. Mødre og fædre, der er meget ansvarlig tilgang til spørgsmålet om uddannelse, bør være opmærksomme på, at det er sensorisk udvikling er en af de vigtigste komponenter i en harmonisk og fuld af personlighed dannelse af barnet.

Sensor - hvad er det?

Hver kærlig forælder sindssygt glad, når hans dyrebare barn opnår selv om små, men stadig en succes. Det er vigtigt, at absolut alt: den første akavet skridt, det første ord i velkommen, klodset malet figur. Enhver præstation - er resultatet af enorme indsats knægt. Vidste du, at babyer evner på mange måder, men er kendt for at afhænge af, hvordan det er udviklet sensing. Hvad er det, kender formentlig alle, men rigtig forstå dets betydning kun et par stykker. Udtrykket "sensing" er afledt af det latinske ord "Sensus", som kan oversættes til en følelse eller fornemmelse. I simple ord kan vi sige, at det er en sporvidde på menneskelig opfattelse af verden omkring ham. Danner grundlag for denne opfattelse er syntesen af forskellige fornemmelser af den enkelte. Det handler om viden om virkeligheden ved hjælp af hørelse, syn, lugt, taktile kontakt osv

Tryk på en individuel ordning

Det er ikke nok at lære udenad definitionen af "sensation". Hvad det er bedre at spørge den specialist, der i de mindste detaljer kan besvares, hvis ikke alle, så de fleste af dine spørgsmål. Enhver pro vil starte sin monolog med en forklaring på, hvad der er det sensoriske system hos den enkelte. Ikke misbruge videnskabelige termer, bemærkede han, at følgende delsystemer danner sensorsystem på den person:

 • visuel - delsystem, skyldes som en person er i stand til at skelne mellem objekterne i verden, afhængigt af deres farve, form, størrelse, kørselsretningen;
 • vestibulære - delsystemet ansvarlig for en persons evne til at opretholde balance og orientering i rummet;
 • auditiv - delsystem, uden hvilken folk ikke ville have lært aldrig at tale, og det er kendt, er en af de primære middel til interpersonel kommunikation;
 • proprioceptive - delsystem, skyldes som en person er i stand til at styre deres bevægelser;
 • taktil - et undersystem til hudens følsomhed omfattende en taktil, taktil, termisk, og vibrerende fornemmelse.

Hvad er sensorisk uddannelse?

Den nyfødte kan sammenlignes med et hvidt blankt stykke papir. Fra de første dage af livet barnet har brug for yngelpleje og hjælp, fordi den er omgivet af helt ukendte, men sådan en smuk og interessant verden. Børn opsuge oplysninger som en svamp, men hvis de lærer det intuitivt, uden deltagelse af voksne, den opnåede viden er ofte overfladisk. Hvilken slags person vil barnet være i fremtiden afhænger i høj grad af uddannelse modtaget dem, herunder berøring. Det hjælper med at strømline børnene ideer om verden, udvikling af opmærksomhed og observation, og dannelsen af deres kommunikationsevner og selvbetjening, indgyde en følelse af respekt og kærlighed til sin næste. Således kan vi opsummere, at sensoriske uddannelse er ikke blot processen med sekventielle og gradvis indvielse barn at røre kultur.

Nødvendigheden af trit undervisning af børn

Da den sensoriske udvikling er en integreret del af førskoleundervisning og dens betydning i udformningen af de intellektuelle evner af barnet undervurderes i hvert fald umuligt. Den rolle, som touch-undervisning ligger i det faktum, at det:

 • Det fremmer udviklingen af barnets intelligens;
 • Det hjælper barnet til at systematisere den viden, som den modtager fra det ydre miljø;
 • forbereder børnene til at opfatte verden, som den er;
 • Det har en positiv indflydelse på dannelsen af en æstetisk sans;
 • udvikler fantasi, observation og pleje;
 • forberede børnene til deres fremtidige uddannelsesaktiviteter;
 • positiv effekt på at berige ordforråd af drenge og piger;
 • Det udvikler forskellige former for hukommelse (visuel, figurativ, auditive, motor).

Hvordan man kan udvikle den sensoriske opfattelse af barnet?

Viden, at barnet fik en, skal fortsættes i hele perioden forud for skole. Dette skyldes det faktum, at et barn har lært en regnbue af farver, en række geometriske former , etc. uden periodisk gentagelse glemt. Nogle gange sker det, at doshkolenka fem år (senior gruppe) fornemmelse, eller rettere dens udvikling er fortsat på niveau med det toårige barn. Han er ikke i stand til at skelne de særlige kendetegn ved objekter, forvirrer farve, kan ikke koncentrere sig om at gøre sin opgave. For ikke at blive konfronteret med et sådant problem bør behandles med barnet på en regelmæssig basis, konstant at give udtryk navnene på objekter, der omgiver ham på gaden og indendørs, samt at være opmærksom på sit tøj. Bedst af alle drenge og piger lærer de indhentede oplysninger i form af et spil. Derfor ville det ideelle være at slå en almindelig daglig tur i en fascinerende og oplysende rejse, overlagt omsorgsfuld forælder.

Sådan organisere en klasse med børn?

Normalt børn, der regelmæssigt går i børnehaveklasse, temmelig veludviklet sensorisk. Den yngre gruppe af børnehaven, midten eller senior - ligegyldigt, fordi fyrene er konstant engageret i kvalificerede lærere. Men hvad gør forældre foretrækker at opdrage deres børn i hjemmet? Hvordan man ikke at skade barnet, men tværtimod bidrage til udviklingen af hans evner? Reglen forbliver den samme - for skulle holdes sensorike sessioner i form af et spil. For eksempel er den visuelle opfattelse af veluddannede mosaik. Men husk på, at børn under tre år, bør tilskyndes til at indsamle forskellige figurer, der kun bruger primære farver. Doshkolyata samme kunne nemt klare en vanskelig opgave - at samle en mosaik af tal, som vil blive overværet af ikke blot et par grundlæggende farver, men også deres nuancer.

Må ikke blande sig, men tværtimod, opmuntre støjende leg. Dette bidrager til udviklingen af hans auditive perception. Lad ikke hans rastløse ønske om at organisere koncerter eller teaterforestillinger. Hvem ved, måske i fremtiden det venter på den store scene?

Køb legetøj af forskellige former, størrelser og farver. De skal være anderledes og tekstur. Således vil udvikle taktile føler dum lille fyr. Yourself kan gøre poser og fylde dem med en række korn. Berøring dem, vil barnet udvikle finmotorik.

Et par regler for tilrettelæggelsen af arbejdet med børn

Undervisning børn noget, skal du altid huske at barnets psyke ikke dannes endnu, og han opfatter informationen er ikke, som en voksen. Derfor, spil til sensing, samt enhver anden aktivitet, er du nødt til at tænke grundigt. For at undgå fejl, der efterfølgende kræves for at dukke op, forældre har brug for at huske et par enkle regler:

 1. I løbet af spillet, skal du bevare roen, ikke hæve stemmen, ikke fornærme barnet, hvis han har noget ikke virker. Børn har en tendens til at efterligne voksne, så drikfældig og aggressivitet forælder vil næsten helt sikkert være i fremtiden træk af hans elskede barn.
 2. Voksne bør finde en tilgang til barnet og til at etablere følelsesmæssig kontakt med ham.
 3. I hver session, er du nødt til at kombinere læring med at spille.
 4. Barnet er godt at huske på det materiale, skal det gentages flere gange.
 5. Kompleksiteten af materialet skal svare til det niveau af intellektuel udvikling doshkolenka.
 6. Den ideelle varighed på én klasse - 15-20 minutter.

Didaktisk spil for børn "Indret sommerfugl"

Pædagogiske spil til sensorteknologi er forskellige og kan lide alle børn. For eksempel, en meget interessant en af dem, der kaldes "Indret sommerfugl." Dens primære formål er at lære de fremtidige første gradere at gruppere forskellige elementer, afhængigt af deres farve, samt at konsolidere den viden om førskolebørn en geometrisk figur, som en ballon, "en" koncepter og "mange". Skal være forberedt på forhånd pap sommerfugle og cirkler i forskellige størrelser og farver. Afspilning af spillet er som følger:

 1. Drenge og piger viser sommerfugle, taler på samme tid, de kom for at besøge og bede om en tjeneste. Den omstændighed, at insekterne præsenterede cirkler i forskellige farver, som du kan dekorere deres vinger. Men uden hjælp, de vil ikke klare denne opgave.
 2. Voksne sommerfugle tilbyder børn og hjælpe dem til at udføre mindre anmodning.
 3. I første omgang, fortæller børnene, at de har brug for at vælge de cirkler af samme farve. Når de gør det, er at give dem silhuetter af sommerfugle, vinger, der har brug for at dekorere.

Ved afslutningen af spillet er det vigtigt at rose børn for deres flid og lydhørhed manifesteret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.