Kunst og underholdningLitteratur

Griboedov A. S. "Ve fra Wit": resumé af kapitel

Aleksandr Sergeevich Griboedov desværre har skrevet kun ét værk - "Ve fra Wit", rim leg, og ... blevet en klassiker. Arbejdet er original: det kombinerer sammen med de klassiske elementer i komedie og drama funktioner. Diplomat Griboyedov var ikke kun uddannede, men også en virkelig talentfuld person. Især vidste han perfekt 6 sprog. Jeg var personligt bekendtskab med Aleksandrom Sergeevichem Pushkinym og fremtiden Decembrist Vilgelmom Karlovichem Kyuhelbekerom. Antages det, at skæbnen for den diplomat, som du ved, tragisk afbrudt i Teheran, er det muligt at sige om den profetiske sangtitel - "Ve fra Wit". Synopsis af kapitler i dette arbejde er essensen af denne artikel.

Trin 1: I huset Famusovs

Den første handling introducerer os til Sofey Famusovoy, 17-årige romantiske pige i den giftefærdige alder. På tærsklen brugte hun hele natten i elskværdig samtale om kunst med Alexei Stepanovich Molchalin, oversat herre fra Tver til Moskva. Unge klatrer har rang af en kollegial bedømmer, men faktisk ventede på som en personlig sekretær. Her ser vi Husbonden, Paul Afanasevicha Famusov, herre, en enkemand, en hjemmemenneske, ved overbevisning - en glødende konservativ. Composing Griboyedov "Ve fra Wit" fokuserer straks opmærksomheden på hykleri af denne karakter. Forherlige sin dyd, han er næsten på samme tid overholde pigen Liza.

Ved Famusov kommer Alexander A. Chatsky barndomsven Sophia. Han er forelsket i en pige, med hvem han engang havde bundet den første følelse er gensidig. Men Sophia, have læst romaner og dofantazirovat bleg billede Molchalin til åndelig skønhed er mere end cool med det.

Trin 2: Talk Famusov og Chatsky

Den anden akt begynder med en dialog Famusov og kompetent tjener Petrushka. De gentleman taler om Moskvas søjler i samfundet, har planer om at mødes med dem og forpligter tjener til at registrere deres tanker om, hvem der skal gå. Faktisk planlægger lediggang patriarkalske sociale løve af Moskva introducerer os, "Ve fra Wit". Synopsis af kapitler viser os igen Chatsky. Denne gang han, hvilket får besøg, starter en samtale med Famusov med det formål at bede hånd og hjerte af hans datter. Faderen er ikke i ærefrygt for ægteskab med en person i besiddelse af 400 sjæle (hans forlovede ideel - ejeren af 2000 sjæle, mentale evner - tæller ikke), så det diplomatisk nægter Aleksandru Andreevichu: "Gå hen og Serve" akut på Chatsky sprog afspejler denne tilsyneladende lunging fangst sætning, der viser forskellen mellem de verber "at tjene" og "fawn".

Trin 3: Denial of Sophia, en samtale med Molchalin

Den tredje akt begynder med en forklaring på Alexander Andreyevich kærlighed Sophia. Men hun nægter ham, bekendte sin kærlighed til Molchalin. Forvirring Chatsky selv forrang for skuffelse. Han kender det tarveligt natur fattigdom og sind af sidstnævnte, som i virkeligheden, konsekvent, og afslører for os, "Ve fra Wit". Synopsis af kapitler reducerer yderligere i veltalende dialog mellem to unge mænd, de to antagonister. Den kollegiale vurderingsmand kronisk middelmådig, men det ligner en succesfuld karriere, baseret på besøg på de "rigtige mennesker", samt - i "mådehold og nøjagtighed." Chatsky intelligente, vittige, reagerer på en modstander, som altid, "sømmet på hovedet." Han mener, den vigtigste tjeneste selv, fordi rækkerne er sekundær, "rækker af folk er," han er ikke tilbøjelig til at bøje sig for en karriere foran magthaverne, fordi "folk kan begå fejl."

Trin 4: Bold i Famusovs

I henhold til reglerne i komedie genren, isolation sætter i fjerde akt. I Famusovs bold. Ironisk nok beskriver gæster i Moskva aristokrati, "Ve fra Wit". Synopsis af lederne af os er bekendt med en perlerække af strålende tegn. Skalozub Sergey Sergeevich - er også en kandidat til hånden og hjertet af Sofia, en ung oberst, chef for regimentet Novozemlyanskogo musketerer. Han er en af de klassiske militære elite: rig, dum og beslutsom. Han foragter "bog af visdom", merkantile og betyder: at forsøge at gøre karriere, der ikke deltager i kampene. Bestolku mens skandaløse REPETILOV, sit rette element - og brændstof et sammenstød mellem et folk og til at holde sig væk. Ved Famusov skynde og andre kender: Prinsesse med seks døtre, Prins Tugouhovsky. Denne dybt åndløse, principløse mennesker, lukket i sin vennekreds, i deres kaste. Deres stumpe angreb Chatsky legende retorter ikke bare smart, men strålende. I gengældelse, aristokrater bag erklære ham sindssyg "af forskere."

Sophia skyr Alexander Andreyevich, så da han så den mørke silhuet af en ung mand, der mener, at det Chatsky, gemmer sig bag en søjle, og sende til et formål til sin tjenestepige, Lisa. Men hun tog fejl, det var MOLCHALIN. At se Lisa, tjeneren taler hans kærlighed til hende. Forholdet er et fjols Sophia forklarer hans "taktisk snilde." Ironisk nok er det hørt og Sophia og Chatsky. Af Sophia endelig kommer oplysning. Pludselig ser far med tjenerne. Molchalin sparket, og Sophias far lovede at sende i landsbyen nær Saratov, at hendes tante. Chatsky endelig desillusioneret, efterlader aristokratiske Moskva.

konklusion

Hvorfor hans play digter-diplomat kaldte denne måde? Grundlaget for hendes historie er den dramatiske konflikt af hovedpersonen - Chatsky, fremtidens mand, og Moskva aristokratiske samfund, hvor hersker den kuglefisk og Famusovs. Denne dynamiske mennesker, ivrige efter at præsentere aktiviteter og sjælløse fremmede merkantile adel i en sådan grad, at de erklærer ham sindssyg. Desuden Chatsky fiasko og personligt: han elsker Sofyu Famusovu at han foretrækker lav Molchalin bedrageri. Forfatterens værker af sproget - en dynamisk, sjov, comedy. Stykket og i dag er det kildevæld af aforismer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.