Mad og drikkevarerHovedret

Shine og sukker farve (billedet). Produktion og evaluering af kvaliteten af sukker

Verden omkring os er blevet så velkendt, at vi ofte ikke engang mærke de små ting, der gør vores liv. For eksempel, hvis du ønsker at drikke te eller kaffe, vi kan frimodigt tage sukkeret at forbedre smagen. Men hvad er det her? Hvilken farve sukker? Er han skinne? Efter alt, på hylderne i butikken er sådan en bred vifte af produkter. Meget afhænger af, hvilken type produkt. Hvis vi taler om farven på krystal sukker, det er hvid, og hvis sukkerrør, kan varianterne være anderledes.

vigtig mad

Der findes flere typer af saccharose, som er i hjemmet og kaldte sukker. Det har en høj næringsværdi, da det er let fordøjelige kulhydrater. Når i kroppen, er det opdelt i to komponenter (fruktose og glucose), og straks ind i blodet. Gennem denne mand er i stand til at leve så godt som glucose - kilden til mere end halvdelen af al den energi, som kroppen har brug for dagen. Men dets koncentration bør ikke overstige normen, fordi det kan føre til alvorlig sygdom. Glucose har den modsatte effekt for forgiftning eller visse leversygdomme. Det har en positiv effekt på kroppen, så det er undertiden injiceres direkte i en vene. I mange lande, sukker er den vigtigste komponent for fremstillingen af produkterne i konfektureindustrien. For eksempel karamel, marengs og dragéer 80-95% udgøres af denne sødemiddel, chokolade og slik - 50%, mel - med 30-40%. sukker farve kan være anderledes, det afhænger af fra hvilket materiale det blev gjort, og om yderligere blegning fandt sted.

Historien om opdagelsen

Indien er fødestedet for den elskede sukker. Ordet i sig selv har gamle indiske rødder, men fik det fra græsk til russisk sprog. Europæiske pionerer dette produkt var romerne. De købte det derhjemme og transporteres til deres hjem. Mellemmand i en sådan handel udføres Egypten, som på det tidspunkt var en provins i det romerske imperium. Dette produkt er fremstillet af sukkerrør. Først udtrækker saften, og derefter, i løbet af behandlingen, der var søde krummer. Farven af sukkeret, som blev opnået, blev brun.

Over tid, romerne begyndte at vokse sukkerrør i det sydlige Spanien og Sicilien, men med sammenbruddet af deres tilstand hele produktionen blev standset. Den russiske sukker først dukkede op i XI-XII århundreder. Men han vidste smagen af kun valgt, nemlig prinsen og hans følge. Peter Jeg besluttede, at jeg havde brug for at fremstille produktet i landet og åbnede den første "House of sukker" i det XVIII århundrede. Men det var ikke så let. Efter alt, havde råmaterialet stadig skal importeres fra oversøiske lande. I 1809 blev han gjort et gennembrud i dette område, da det blev konstateret, at sukker kan udvindes fra de lokale rodfrugter - roer. Siden da er dette produkt ikke kommer med en tabel over alle indbyggerne i Rusland, og mængden af forbruget kun stiger hvert år.

brun farin

Som nævnt ovenfor er denne form for slik lavet af sukkerrør. Krystallerne er dækket med melasse (melasse), og dette på grund af farven og lugten af sukker. Teknologien er forholdsvis enkel (sirup er lavet, og så er det kogt), men stadig det har sin egen detaljerne. Arter af brunt sukker er ganske meget. De adskiller sig i mængden af melasse, der er til stede i krystallerne. Ofte på grund af særlige nuancer af denne art kaldes "kaffe" eller "te". Producenter positionerer dette produkt som en luksus og miljøvenlig, hvilket øger dens pris. Men ernæringseksperter advarer om, at på grund af det faktum, at sukker er renset, kan dens sammensætning omfatte uønskede urenheder og kaloriefattige indhold af produktet er ikke lavere end normalt. Ofte er den ønskede farve sukker opnået ved blegning af kulsyre, eller svovldioxid.

Fremstilling af sukkerroer

En pioner på dette område anses for at Andreas Margraf, der udgav sit arbejde i 1747. Det indikerer potentialet for udvinding af sukker af sukkerroer rodfrugt. Han beskriver også, hvordan denne proces, som er kommet ned til vore dage. Hans elev Achard forsøgte at bygge en fabrik til produktion af slik, men mislykkedes. Kun i 1806 efter ordre fra Napoleon, har produktionsprocessen blevet lanceret. Han mente, at det ville hjælpe Frankrig til at blive mere selvhjulpne og ikke afhænge af udenlandsk import.

Det første anlæg til produktion af dette råmateriale i Rusland er bygget i 1806, men det resulterende produkt var kun egnet til destillation til alkohol. Og i 1897 over hele landet arbejdede allerede 236 fabrikker, der tilsammen består 45 millioner tons sukker om året. Teknologien til fremstilling af produktet af sukkerroer er som følger: ved hjælp af diffusion ekstraheret fra roden sirup, ledes den gennem filtre til separering pulp forvarmet væske til 60 grader, hvorved separering af overskydende vand. Derefter den rensede saft med kalk og kulsyre. Det resulterende koncentrat inddampes indtil krystaller tsedyat og anbragt i en centrifuge, der adskiller det ønskede produkt fra melasse. Det opnåede materiale blev tørret og fremstillet med forskellige koncentrationer af sukker.

Hvilken farve er den sukkerroer er til salg? Det korrekte svar - hvid, sandsynligvis kun en lille nuance af gul.

organoleptiske egenskaber

Organoleptisk - en metode, der gør det muligt at bestemme kvaliteten af produktet gennem sanserne, nemlig syn, hørelse, smag, lugt og berøring. Oftest i den russiske sukker fremstillet i form af sand. Eksperter, før de tillader salget af forarbejdet produkt, vurdere farven af sukkeret, om den har en skinne, hvad det smager. Ideelt set bør den bestå af identisk størrelse og form af krystaller, der har udtrykt ansigt og glans. Lugten og smagen som tørstof og dets løsning bør være søde, uden urenheder. Opløs i vand, skal det være fuldt ud og farven på vandet er ikke ændret. Farve på sukker - hvid, lys gul nuance er mulig. Obligatorisk ejendom - flydeevne uden at få klumper.

klump sukker

Sukker-Boy kaldte yderligere raffineret sukker i form af stykker. Det er lavet af den tidligere beskrevne melis. Dens egenskaber er meget lig egenskaberne for sin "relativ". Producere produktet via en anden cirkel oprensning og omkrystallisation. Dette giver dig mulighed for at gøre det endnu mere koncentreret. Efter at den er sendt til pressen, som danner faste søjler, opdelt i stykker. Farven og glans af sukker i dette tilfælde bør være hvid med en blålig mulig skær, uden urenheder, men nogle bestemte standarder ikke er her. Smag og lugt bør også være fri for urenheder, bare sød.

ahorn sukker

Udover de velkendte sorter, der er flere, der er også på markedet. En af dem er sukker ahorn. Sin produktion startede i det XVII århundrede i det østlige Canada. Råvarer til ham er saften af sukkeret ahorn. I februar og marts i træstammer er boret til produktion af flydende, som begynder at flyde ud af hullet. Det omfatter op til 3% sukker. streaming proces fortsætter i flere uger, hvilket gør det muligt at opbygge en temmelig stor mængde saft påkrævet. Han behandles, nemlig fordampning og derved opnå "ahornsirup", og allerede fra det udtrække det endelige produkt. Et træ om året kan bringe 3 til 6 pounds af sukker.

Den lokale befolkning har længe gået til dette sødestof, glemmer oversøiske muligheder. Jo mere det, fordi det er flere gange sødere end normalt. Hvis vi taler om farven på sukker bør være, så kan vi med sikkerhed sige, at den brune, ahornsirup, fordi det har sådanne nuancer. Hertil kommer, dette sødestof er meget nyttigt, fordi den er rig på B-vitaminer

jaggery

I den sydlige og sydøstlige Asien producere en anden type sukker - håndflade eller yagre. For at gøre dette, passer til forskellige typer af palmer. Unge kolber blomstrende træer foretage nedskæringer, hvorfra flyder den søde saft. Ofte for en sådan produktion er valgt kokosnød træ, men også en god høst kan indsamles fra Arengo eller palmer. Per år med en planteekstrakt til 250 kg saft, saccharosekoncentrationen som opnår 20%. Hvis ansatte er i stand til korrekt pleje for dit træ, kan du bruge det i mange år.

Ligesom i andre teknologier, det bruger fordampning, men det sker i en kokos shell, der giver produktet en halvcirkelformet facon. Brug den i højere grad af producenterne selv, det vil sige de lokale. Hvis du er interesseret, hvad farve er det sukker udvundet på denne måde, kan vi svare, at brune. Hvis du tilføjer den til te eller kaffe, vil det gøre en drink ikke kun søde, men også give det en uovertruffen smag.

sorghum sukker

Allerede i det gamle Kina, var der en praksis for at producere et sødestof fra durra. Under den amerikanske borgerkrig England blokeret levering af rørsukker i de nordlige stater. Dette har ført til udbredelsen af en anden art, nemlig sorghum. Men efter disse begivenheder, produktionen er ikke fastlagt, fordi med hensyn til råvarer er en plante ganske ubehageligt. En vanskelighed er, at den resulterende saft er rig ikke kun saccharose men også forskellige mineralsalte, som inhiberer dannelsen af rene krystaller. Men i regioner, hvor tørken der varer det meste af året, kan sorghum være en meget værdig erstatning for andre kilder til sukker. Især fordi den særlige maskiner eller udstyr er ikke påkrævet for dens dyrkning. På hylderne i butikken, dette produkt er meget svært at finde, men vi skal huske, at sukkeret skal være gule farve. Det er mest ofte sælges i form af sirup.

Således sukker - et stof, der er fast i vores liv. For at bestemme dens kvalitet, eksperter opmærksomme på faktorer som smag, form, lugt og farve af sukkeret. Foto dens forskellige former kan findes på sider om ernæring tidsskrifter. Dette vil hjælpe dig med at vælge et bedre produkt. Du skal også huske, at farven på salt og sukker er meget anderledes: ren hvid salt, og sukker kan have en nuance af gul eller endda være brun, afhængigt af arten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.