FormationHistorie

Provinsen i det romerske imperium. Liste over romerske provinser

På trods af at den store romerske rige ikke længere eksisterer, er interessen for denne periode i vores verden af gammel historie ikke udslukkes. Efter alt, men det var romerne var forfædrene til moderne lov og retspraksis, er forfatninger mange europæiske stater og deres politiske afhandlinger, og den dag i dag undersøgt i prestigefyldte universiteter rundt om i verden.

Men selv den sædvanlige arrangement af den store stat fortiden er ikke mindre interessant. Ved du, hvad en provins i Romerriget blev dannet, og hvordan dette territoriale enhed? Hvis ikke, så bør du helt sikkert læse denne artikel! Umiddelbart advaret om, at den artikel vil vi tale om Rom som en enkelt magt. Opdelingen i Øst og Vest Empire skete efter beslaglæggelsen af metropolen ved vestgoterne og Ostrogoterne.

Den generelle definition af

I bred forstand, "provinsen" refererer til den jord, der er udstedt af nogle højtstående embedsmand i imperiet i sin enekontrol. Denne mand er inden for hans jord havde Imperio titel. Men få ved, at dette ord havde kun fire andre værdier. Her er de:

  • Som i det foregående tilfælde kunne "provinsen" blive henvist til en særlig position. Så pr titel. maritima betød, at den person, der havde det, pligt kommandoen over den romerske flåde.
  • Det samme status var den ansvarlige for nogle vigtige opgave. For eksempel pr. frumentum curare ansvarlig for levering af brød.
  • Desuden kunne "provinsen", selv kaldes fjendens territorium betroet nogle kommandør. Samme Makedonien consulibus provincia decernitur, dannet under erobringen af Grækenland.
  • Endelig var navnet på en nyligt erobrede eller gives til den romerske ed område, der allerede er installeret Pax Rumænien, «romersk orden."

Det skal bemærkes, at den vestlige romerske imperium har holdt den administrative vejen for deres forfædre. Alt sagt her og i fremtiden er det også sandt for den byzantinske basileus.

Videreudvikling af "provinsielt" livsstil

Allerede i det tredje århundrede e.Kr., romerne begyndte hurtige ekspansion, hvilket resulterede i det romerske imperium, har området steget dramatisk, langt overskrider den italienske "støvle". Snart, hele Landet ligger nær Middelhavet, har udviklet sig til en romersk provins. Endelig 117 e.Kr. var kulminationen på en serie af militær succes. Besiddelse af imperiet blev den mest omfattende. I alt staten på det tidspunkt, var der 45 provinser, ikke tælle de 12 regioner i Italien.

Som en ny provins blev dannet?

For alle tidspunktet for erobring blev indført klare procedurer "fusion" af nye områder med de andre provinser i imperiet: først den øverstbefalende, der beslaglagt nyt land, det foretaget en foreløbig afgrænsning. Vigtigt! Når man diskuterer den vestlige romerske imperium, må det siges, at i sine grænser denne "initiativ" næsten var ikke: alle jord operationer blev udelukkende udført med den viden og godkendelse af storbyen (Konstantinopel).

lovgivningsprocedurer

Kommissionen af 10 medlemmer, der udpeges af Senatet, påståede "plot plan", der passerer edikter legitimerer den foreløbige hersker. Disse dokumenter straks vedlagt Senatet ordrer og ulozhenija lokale lovgivning (hvis det var). Af den måde taler, det er bevarelsen af lokal lovgivning er kendetegnende for den romerske stat.

Derfor er hver eneste provins i det romerske imperium (i den tidlige periode af imperiet) i en vis forstand var en uafhængig stat.

den mellemliggende periode

Da staten blev styrket over tid, og love er mere ivrige efter at ensartethed. Værdien af den lokale lovgivning falder hurtigt. I stigende grad, "vedtægter for provinserne" begynder styret direkte af Senatet. I sidste ende, lokale ulozhenija var kun at regulere den generelle forvaltning funktioner, mens alle andre sager behandles af romerretten. Forholdet mellem romerske borgere, som blev befolket provins i det romerske imperium, reguleret edictum provinciale, ediktet af guvernøren, som han udgav fra at tage kontor.

"Ediktet" var kun gyldig under regeringstid af guvernøren, men det skete oftest, at hans forgænger i dokumentet ikke har ændret sig næsten ingenting. provinsen blev styret prætorer kræfter, Prokonsuler og propraetor. Deres formål var engageret i Senta, og folk på disse positioner rotere hvert år. Hvis krævet af omstændighederne, kunne embedsperioden forlænges, men beslutningen om det havde ret til at tage alle de samme Senatet.

De sidste år af imperiet

I de sidste år før Roms fald provinsen drives af tidligere konsuler og prætorer. De tilhørte den absolutte magt til kontrolleret provins. Dette forklarer, hvordan en helt utilstrækkelig grad af korruption og komplet inkompetence af mange ledere, der har gjort karriere, nyder gode relationer til guvernør. I denne periode blev den samme Syrien, når den rigeste provins i Romerriget næsten berøvet sine herskere, og til moderlandet var lillebitte del af skatter indsamlede. Alt dette kun accelererede den kommende kollaps af det engang store stat.

Liste over romerske provinser og år af deres forekomst

Så er en liste over de vigtigste provins som var det østromerske rige. Dateringen af basen er ikke i rækkefølge, som deres erobringer tilhører forskellige politiske perioder i historien om den romerske stat. Den første "under vingen" Rom stod Sicilien, og efter det - Sardinien og Korsika. Det skete i 241 og 231 fvt hhv. Efter at de havde erobret nær og fjern Spanien.

Det skete i 197 GD. N. e. Det skal bemærkes, at i de 27 år før den kristne æra af Yderligere Spanien blev tildelt provinsen Lusitania. To år efter denne, har landet vokset provins Galati. Som du kan se, ved begyndelsen af en ny æra af Romerriget kortet imponerer med sin mangfoldighed. I år 120 f.Kr.. e. Den blev erobret Gallien Narbonne. Aquitaine, Belgisk og Lugdunskoy provinsen og Numidien blev vedlagt som bilag til Rom i 50 f.Kr., men separate, fuld emner af imperiet begyndte kun i det 17. år efter vor tidsregning. Provinsen Rhaetia og Noricum - '15 f.Kr..

Så lad os fortsætte. Alpes-Maritimes blev forenet i '14 (Kottiyskie Alperne blev en del af Rom kun på den berygtede Nero). Omkring tidspunktet for infusion i Rom Peninskih Alperne er det for visse ikke kendt, men man kan antage, at det skete ikke tidligere end 200 år.

Øvre og Nedre Tyskland blev vundet i '17. Omkring samme tid, blev provinsen grundlagt Kappadokien.

Storbritannien, det østromerske rige endelig erobret kun i '43, men den første der forposter blev etableret meget tidligere. Øvre og Nedre Pannonien blev dæmpet ca. 10 år. Oprindeligt var de en enkelt provins, men kejseren Trajan (omkring 105 år) blev delt i to dele til nem administration. Det samme skete med den øvre og nedre Miziey. Erobret i '29, adskillelse opstod under regeringstid af Domitian, datoen for begivenheden er ukendt.

Militant Thrakien blev en romersk provins i 46. Dacia fulgte hende efter kun 100 år, og bag det - Arabien, Armenien og Assyrien. Så skabte romerne en provins med navnet ... Asien. Dalmatien Romerne "mestrer" mellem 159 og 169 år, og ti år før deres provins Afrika blev grundlagt. Makedonien og Achaia afdæmpet på omkring samme tid (give eller tage et årti). Epir dato i provinsen er ikke ligefrem kendt. Den nyere historie i det romerske imperium, så snart der skete under Kejser Vespasian.

Yderligere "erhvervelse"

Egypten faldt 30 f.Kr.. e. Interessant historie af provinsen og Vifiya Pont. Vandt i 74 år før Kristi fødsel (i forbindelse med provinserne Cyrenaica og Kreta), blev de kraftigt udvidet efter kun ni år. Endelig syv år efter begyndelsen af vor tidsregning deres område igen betydeligt rodfæstet. Omtrent det samme skete med Lykien og Pamfylien. Sidste vandt endda op til 25 år før Kristi fødsel, og angrebet på Lykien formåede at slutte kun i 43 f.Kr.. e.

Erobringen af Kilikien strakte sig fra 64 f.Kr. til 67 år efter Kristi fødsel. Cypern og Syrien har undladt at deltage omkring samme tid. Mesopotamien kunne indgå i staten allerede i år 115, men den nye provins blev tabt i et par år. Retur det var kun et halvt århundrede senere.

Det er nødvendigt at udfylde vores liste Tingitanskoy Cæsarea og Mauretanien, som blev en del af staten 40 år efter Kristi fødsel. Således er historien om Romerriget uløseligt forbundet med erobringen af nye landområder, ved hjælp af hvilken storbyen var et middel både til fortsat ekspansion, og payoff er især magtfulde fjender.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.