FormationHistorie

Dom i Nürnberg 70 år senere. Internationale Domstol i løbet lederne af nazismens

Dom i Nürnberg 70 år efter dens afslutning forbliver et levende og mindeværdig symbol på retfærdighed af nazistiske forbrydere. Det var den første af sin art i processen, som var i fokus i hele verdenssamfundet i de første år med fred efter faldet af Reich.

proces organisation

Om retssagen mod lederne af det nazistiske Tyskland begyndte at tale længe før sejren i krigen. Det første officielle møde mellem de allierede udenrigsministre om dette spørgsmål fandt sted i 1943. På tidspunktet for Jalta-konferencen, Stalin, Churchill og Roosevelt personligt rejst dette ømtålelige emne.

Hver af de nationale ledere i deres egen måde har set retssagen mod ledelsen af Det Tredje Rige. Britiske premierminister foreslog selv, at Hitler skudt tæt umiddelbart efter anholdelsen. Stalin og Roosevelt gjorde indsigelse mod det. En anden måde, eller, men den officielle aftale af retssagen blev opnået efter sejren på konferencen i London i sommeren 1945. Især blev det udarbejdet af en liste over de vigtigste nazistiske krigsforbrydere, hvor 24 mennesker blev inkluderet. Det var de militære, politikere og ideologer Det Tredje Rige.

Selvfølgelig ville alle i første omgang have dømt Hitler, men han begik selvmord i sin bunker i Berlin før efteråret. Med ham tog sit eget liv den ledende nazistiske propagandist Yozef Gebbels. De og andre ledere af regimet frygtede anholdelse, hvorefter ville følge Nürnberg-processerne. 70 år senere, kan efterkommerne sige med tillid til, at ingen af de vigtigste gerningsmændene ikke ville slippe for straf.

Start møder

November 20, 1945 åbnede Nürnberg-processerne. Kort sagt, han ventede for hele verden. I løbet af det næste år, blev journalister i alle indflydelsesrige aviser og publikationer fra hvert land forsøger at udtrække nye oplysninger om undersøgelsen.

Begyndelsen af Nürnberg-processerne optrappet den amerikanske side. På tærsklen til alvorligt syge industrimand Gustav Krupp, der har givet betydelig finansiel bistand til det nazistiske regime. Amerikanerne frygtede, at han ville dø, uden at vente på deres egen sætning.

I alt 403 møder. Tribunalet, i overensstemmelse med London-aftalen, bestod af repræsentanter for de fire sejrende magter (USSR, USA, UK og Frankrig). Hvert land var til stede ved retssagen dommer, chefanklager og en række eksperter i jura. For eksempel Sovjetunionen repræsenterede interesser ukrainske anklager Roman Rudenko, Justice oberst Alexander Volkov. Også i Nürnberg var det en af de øverste repræsentanter for Sovjetunionens Højesteret Jonas Nikitchenko.

Konflikten mellem de allierede

Hasty organisation blev ledsaget af generel nervøsitet opleves af alle aktører. Det var forbundet med den naturlige nedbrydning af forbindelserne i de sejrende lande. Den kolde krig var endnu ikke begyndt, men verden bevæger sig hastigt mod hende. Stat delte Europa i indflydelsessfærer. Hvor modstridende interesser ikke kun politiske ledere, men også af ideologier.

Landmark blev Fulton tale Churchill leverede marts 5, 1946, hvor der var Nürnberg-processerne. 70 år senere, historikere enige om, at dette indlæg var en optakt opposition demokratiske og kommunistiske systemer i anden halvdel af det XX århundrede. Churchill beskyldte sovjetiske ledelse i ødelæggelsen af borgerrettigheder i landet, sænke "jerntæppet" over de stater, som blev overværet af den røde hær.

Det vakte en bombe. Påvirket af det og ved Nürnberg-processerne. Kort sagt, inden domstolen begyndte at dukke flere og flere modsætninger. Desuden har de nazistiske forbrydere besluttet, at dette er deres sidste chance for at undgå straf. I tilfælde af krig mellem USA og Sovjetunionen hele processen kan bryde sammen. De tiltalte er blevet dristigere i sine taler, og deres advokater også ændret retorik.

beskyttelse af de anklagede

De tyske advokater var ved at bygge forsvar af de anklagede på flere principper. For det første kritiserede tilrettelæggelse af processen, og det faktum, at det er den forurettede part (allierede) snarere end en uafhængig domstol, som er sædvanlige i fredstid.

For det andet, advokater nægtede at anerkende legitimiteten af det nye sprog i sætninger. For eksempel blev det ikke fandtes før begrebet "at forberede et militært angreb" og en "forbrydelse mod freden".

dødsdomme

Ikke desto mindre er mange måneders arbejde domstolen har båret frugt. Er blevet testet tusindvis af dokumenter, en masse arbejde på at indsamle beviser for forbrydelser. Ifølge domstolen 12 personer blev dømt til døden. En af dem - Martin Bormann - blev dræbt, mens flugt fra Berlin i de sidste dage af krigen. Men på det tidspunkt for mødet ved domstolen af hans krop blev aldrig fundet, og mange mente, at det lykkedes ham at flygte. Derfor blev han dømt til døden in absentia.

Dødsstraffen ventede og Germana Geringa - formanden for Rigsdagen og Reich minister luftfart. Han var en af de mest berygtede nazistiske tal, levede op til retten.

Begyndelsen af Nürnberg-processen var præget af omtale af de hemmelige protokoller Molotov-Ribbentrop-aftale, der omhandlede delingen af Polen og allierede relationer mellem Tyskland og USSR i 1939-1940. For den sovjetiske side var det meget glat problem, som parterne har forsøgt at forhandle før starten af processen. En eller anden måde, men Ribbentrop fik dødsdommen. Aftalen, underskrevet af ham og Molotov, blev offentliggjort i Sovjetunionen kun i årene med perestrojka.

Andre resultater af processen

Adskillige personer (herunder Rudolf Hess) har fået livstid i fængsel. De var blandt de anklagede og begrundes, for eksempel, radiovært og promotor Gans Friche.

Den nazistiske parti, SD, SS, Gestapo og andre straffende organer i årene med Hitlers regel blev erklæret kriminelle organisationer. Fra et juridisk synspunkt, det var en vigtig afhandling. Han tillod ekspandere yderligere kampagne for afnazificering Tyskland og andre europæiske lande, hvor de marionetregimer der. Disse resultater førte Nürnbergprocesserne. Forsøget sluttede 1 oktober 1946.

yderligere domstole

Det ville være forkert at tro, at historien om Nürnberg-processerne sluttede efter afslutningen af de vigtigste Tribunal. Han var demonstrativ handling. Han dømte de store forbrydere i Det Tredje Rige. Men de allierede fængsler var mange mennesker på en mindre skala, også involveret i Holocaust og andre grusomheder Hitlers regime.

Derfor, i 1946-1949 toårige. i samme Nürnberg passerede tolv processer. De blev initiativtager til den amerikanske ledelse, som var af anklagemyndigheden under retssagen. sager blev revideret læger involveret i oplevelsen af mennesker i koncentrationslejre, de SS-officerer, generaler og så videre. d. Dommerne oplæste snesevis af dødsdomme. Denne enorme mængde arbejde ville ikke være sammen i en Nürnberg-processerne. Års undersøgelser, indsamling af beviser, interviewe vidner - alt dette varede i meget lang tid.

Den skæbne de flygtende forbrydere

Nogle nazistiske forbrydere i de sidste dage af krigen sikkert flygtet ud af landet. De er for det meste bosatte sig i Latinamerika, hvor de var i stand til at opnå nye dokumenter med falske navne. Nogle af disse flygtninge er aldrig blevet fundet.

Men der har været ellers. For eksempel er en af arrangørerne af massemord på jøder Adolf Eyhman før 1960 levede trygt i Buenos Aires. Det opsporet, fanget og bragt til Israel Mossad officerer. Retssagen mod Eichmann var to år. Han massivt dækket af pressen og meget gerne Nürnberg-processerne. 70 år senere, måtte flygte retfærdighed nazistiske ledere allerede døde af alderdom, men deres forbrydelser mod menneskeheden enstemmigt fordømt af hele det internationale samfund.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.