LovenStat og lov

Hvad er en provins? Hvordan er udenlandske provinser forskellige fra indenlandske

Ordet "provins" på russisk har flere betydninger, og på grund af dette er dets betydning for nogle mennesker ikke helt klart. For eksempel, hvad er en provins i Rusland? Som regel har dette ord en noget nedsættende, mocking betydning, og er forbundet med en lille by eller en by-type afvikling.

Alt det er ikke hovedstaden

En bopæl i hovedstaden i Den Russiske Føderation vil sige, at provinsen er "alt det, der ikke er Moskva", og hans ven fra Peter vil tilføje til definitionen på omtalen af hans hjemby. Selvom Moskva og beboet hovedsageligt af beboere i forskellige "provinser", mener muskovitere, at deres hjemby "er kommet i stort antal", og den eneste ret til at bo i den russiske hovedstad er kun den indfødte muskovit. Selvfølgelig er denne opfattelse for chauvinistisk at regne med, så de såkaldte indbyggere i provinserne fortsætter med at samle sig i den store by for at finde lykke. I andre kulturer er svaret på spørgsmålet "hvad er provinsen" helt anderledes, uden nogen form for nedbrydende eller arrogant tone eller mistænkelige overtoner.

Provinsen i historien

Indledningsvis betegnede dette ord territorier i det gamle Rom, som var administrativt underordnet det og var placeret uden for Apennines halvø. De blev styret af guvernørerne og blev faktisk betragtet som udenlandske. For at forstå, hvad en provins er, kan man henvende sig til det latinske sprog. Der er en sådan opfattelse, at ordet er afledt af det latinske verb vincere, hvilket betyder "overtager hvad / nogen ledelse" og partikelproben, som er "på vegne af". Det hele romerske rige var opdelt i sådanne provinser , men Rom blev stadig betragtet som den centrale myndighed for hver af dem. På samme tid indeholdt ordet ikke ordet af en vis skala af territoriet, fordi det betød en form for regering snarere end en slags territorial enhed. Måske er det på grund af denne forskel mellem den tidligere og moderne fortolkning, og det er ikke klart for alle, hvad provinsen er. Definitionen er lidt sløret og afhænger af hvordan du nærmer dig det: fra et historisk eller geopolitisk synspunkt.

Vi er så forskellige, men vi er stadig sammen

I dagens verden deler mange lande deres territorier til provinser. Et af de mest slående eksempler er Canada. Deres funktion svarer meget til forvaltningen af USA: alle canadiske provinser er underlagt en generel forfatning, men de har ret til selvstændigt at danne lokale selvstyreorganer og at eksistere abstrakt fra den føderale regering. Det er meget enkelt at forklare, hvad provinsen Canada er: Det er en separat lille stat, der overholder de love, der er fælles for hele landet, men har et stort antal beføjelser inden for sit område. For eksempel kan provinser oprette deres egne love, men de har ikke ret til at ignorere dem, der allerede er omfattet af forfatningen. I Canada er der anglo- og fransktalende provinser, og nogle indbyggere i fransktalende regioner mener, at fransk er undertrykt i Canada. Dette er mærkeligt, fordi Canada har vedtaget begge sprog som offentlige.

Irske provinser og kulturidentitet

Irske folk deler også deres lands territorium i provinser. De eksisterede før, men på det tidspunkt blev de kaldt toiletter, hvilket i det gamle irske betød "folk", "nation" eller "stamme". Som vi kan se, har Irland bevaret sin kulturelle identitet til denne dag, selvom det foretrak at hylde mode og kalde sine teltprovinser. Så hvad er provinsen i etniske Kelts og Elves land? Tidligere i Irland var der kun fem af dem, men senere blev en lille Meath medtaget i sammensætningen af Leinster. Således var der allerede fire provinser på det moderne irlands område. De er ikke så forskellige som i Canada, men en bopæl i en provins kan identificeres ved den karakteristiske accent eller brug af dialektord. Hovedstaden i Irland, Dublin, ligger i provinsen Leinster, men provinsen Munster er større end dens størrelse.

De Forenede Stater og De Forenede Stater

En anden god måde at afdække forestillingen om "provinsen" er at forklare, hvad en stat er. Provinsen adskiller sig ikke meget fra den, men en eller anden grund foretrækker en mindre del af landene at dele deres territorium i stater. De mest berømte stater er selvfølgelig dem, der er beliggende på Nordamerika. USA indeholder 50 stater. Også denne administrative enhed findes i Australien, Indien, Brasilien, Venezuela og nogle andre lande. Samtidig er den største stat Texas (USA), der er hjemsted for næsten 27 millioner mennesker. I USA kan oprindelsen af en person bestemmes af dens accent, på samme måde som i Canada eller Irland. Blandt amerikanerne er der mange vittigheder om kulturelle forskelle mellem indbyggerne i forskellige stater, men generelt kan denne nation kaldes single, da borgernes mentalitet er næsten den samme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.