HjemlighedHavearbejde

Sorter af petunia. Sådan at forstå deres mangfoldighed?

Petunia, utroligt smuk blomst af den slags tobak er meget kærlige gartnere. Nu bruges til avl er mange hybrider af gartneriafgrøder. Alle sorter af petunia er opdelt i flere store grupper, inden for hvilke der er mange forskellige sorter. Opdeling i grupper baseret på forskelle i størrelse og eksterne funktioner i anlægget.

Formen af anlægget kan opdeles i busket og flyder, eller ampelnye.

Bushy petunia mellemstore blomster er opdelt i flere grupper:

  1. Petunia Grandiflorum (grandiflora). Denne gruppe er særligt populære. Det omfatter sorter af petunia blomster med meget store (op til 12 cm) de mest fantastiske farver. Ved grandiflora omfatter mere end hundrede sorter, og en række af hybrider. For eksempel er der sådanne sorter som underdimensioneret grandiflora, overlegen, major Terry, etc. Store-petunier er især god i dyrkning beholder.
  2. Petunia multiflorum (multiflora) - en blomstret sorter med et hav er ikke særlig stor, men uhøjtidelig, modstandsdygtig over for regn, vind og andre klima byder gennemsnitlig farve bånd. Den gennemsnitlige diameter af blomster af disse sorter - ca. 5 cm, de er glatte og enkle. De er velegnede til dyrkning i ampler eller krybe på jorden formular.
  3. Petunia Floribunda. Dette er en overgangsform mellem de mange-og grandiflora petunier. Blomster i hendes større end mangeblomstrede nelliker. Nogle sorter af petunia denne formular har dobbelte blomster, nogle - enkel.
  4. Petunia Milliflorum (melkotsvetkovaya) - er ingen større blomster 2,5 cm Dette stabile for regn, en kort (ikke mere end 15 cm) grad ..

Petunia hænge-nedskydningen er forskellig fra bushen længere hængende, flyder mere end en meter lange stilke. Sorter af denne gruppe er plantet i hængende potter, i kasser på altanerne eller dekorere deres skråninger alpine dias. Blandt dem er de følgende grupper:

  1. Calibrachoa - melkotsvetkovye sorter af petunier med lange hængende skud, formeret kun vegetativt.
  2. Surfinii, blomster, der kan nå op på 8 cm. Vegetativ formering kun alt.
  3. Petunias cascading eller supertunii. De kan formeres og frø og vegetativt. Alle tre arter er særlige for en særlig dekorativ.
  4. Blandt ampelnyh petunier poluampelnye udleder mere, med mindre lange stilke.

De nyeste sorter af petunia præget af usædvanlige farver. For eksempel i England i 2011, lanceret en række med sorte kronblade. Dette er den første af disse anlæg er blandt de petunier. Sortsnavn - Black Velvet (Black Velvet).

Blandt de nye floribunda være noteret blomstring petunia F1 Niagara Falls, hvor der er ejendommelig smukke udseende, store, op til 7 cm, satin blomster i forskellige farver, kor blomstring og robusthed.

Blandt de nye sorter af petunia, stor-god F1 hybrid strudsefjer, med en usædvanlig stor kugleformede blomster med takket kant. Når vokser i blomsterbedet anlæg af denne slags kan skabe en blomstrende tæppe diameter på halvanden kvadratmeter. Denne hybrid er perfekt til dyrkning i potter på altaner og i kurve.

Det er vanskeligt at identificere de bedste sorter af petunia, fordi hver i sit eget bedste, og de er alle meget smukke. Således blandt ampelnyh petunier har fungeret godt, sådan er ikke nye sorter som Lilac surf, fantastiske perle surf, vandfald. Blandt Calibrachoa Calibrachoa isoleret Million, hvilket skaber en hel mellemstore vandfald, men de smukke blomster.

Opkøb petunier til avl, er det nødvendigt at være opmærksom på Bush formular. Det afhænger af det, for en bedre pasform til at bruge dem. Under formering af frø nødt til at tage kun de frø af F1-hybrider. Hvis du ønsker at komme til næste år planten af samme udseende, skal du bruge vegetativ metode til formering, avl af disse farver.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.