Mad og drikkevarerMadlavning Tips

Sådan kok osten hjemme

Brynza - syltede ost bruges i fremstillingen af forskellige salater, pasta, fyld til kager og så videre. I dag er det nemt at købe i ethvert supermarked. Men du kan lære at lave ost hjemme på opskrifter af vores forfædre. Og det er hverken i smag eller udseende vil ikke afvige fra butikkerne.

Nytten af ost

Hvid ost er forskellig fra andre typer af oste i første omgang, så der er ingen skorpe. Denne milde creme-salt produkt, der er fremstillet af komælk, bøffel, får, geder, eller blanding af disse typer af mælk. På trods af at saltopløsningen ost - en højt kalorieindhold produkt, det har mange gavnlige egenskaber. Oste rig protein, der fremmer udviklingen og væksten af muskelmasse. Derfor er dette produkt så elsket af atleter, der ønsker at opbygge muskler.

Da ost - et mejeriprodukt, den er rig på calcium. Det fremmer sund vækst af stærke knogler og tænder og negle. I store mængder, er det også indeholder andre sporstoffer, fx natrium, fosfor, beta-caroten, kalium og vitamin - A, B 1, B 2, C, K, PP og andre.

For messen køn er en kilde til ost smukke hår silkeagtig og fløjlsagtige ungdommelige udseende hud.

Men hvis der er problemer med urinvejene eller nyrerne, bør forbruget af dette produkt være lidt begrænset. Primært på grund af tilstedeværelsen af en stor mængde salt.

Valg af mælk og værktøjer

Forbered osten i hjemmet er ganske let. For hende, behovet for konventionelle produkter. Til at begynde, forberede komponenter. Den vigtigste ingrediens er mælk. Du kan bruge en ged eller ko. Det er bedre, hvis mælken vil være hjemme. Hvis dette ikke er muligt, du kan tage magasinet pasteuriseret. Men sørg for, at mælken er meget fede. Det kan ikke anbefales at tage en gang nadoennoe. Sæt det i køleskabet, lad afregner i mindst flere timer. Men gamle, over tre dage, produktet ikke bruges til at lave mad derhjemme ost i henhold til opskriften.

Kapacitet til at forberede plukke høj. Sådan at til randen med mælk manglede omkring 4-5 centimeter. Dette vil ikke spilde produktet, mens omrøring under tilberedningen. Du kan tage en almindelig gryde.

Stadig, vi behov gaze og et dørslag for yderligere pumpning serum. Kasserolle eller skål med låg, samt pressen, med hjælp af hvilke vi vil forme vores ost. Ingen andre kunstfærdige køkkenmaskiner og enheder behøver ikke at.

Den første fremgangsmåde til fremstilling

Dette er en opskrift hvordan man laver ost fra mælken uden surdej.

ingredienser:

 • komælk - 2 liter;
 • Æg - 5-6 stykker;
 • creme fraiche 15-20% fedt - 400-420 g;
 • salt - 2-3 spiseskefulde.

Put mælken i en lille brand, tilsæt salt, bring det i kog. På dette tidspunkt, fremstille blandingen, som vil blive fortykket. For at gøre dette, slog cremen med æg. I den kogende mælk langsomt tilføje den resulterende masse. Heraf følger, at mælken ikke koger over og brænde. Branden på komfuret kan være lidt aftaget. Omrøring, kog i en anden 06:55 minutter - så længe vallen skilles fra ostemassen. Mælk skal stivne.

Dernæst sætter vi i et dørslag flere lag ostelærred og hæld massen. Vi forbeholder os indtil serummet ikke er helt tømt. Efter det, godt vi forbinde de frie ender af gaze. Ost spredes som sådan i en ren beholder og dækkes med et låg. Vi lægger oven på åg. For eksempel kan det være en bank med vand. Reserve mindst 5 timer at køle helt af, så uden at fjerne pressen, put i køleskabet natten over. Om morgenen, osten er klar til brug.

Den anden måde at forberedelse

Der er en anden opskrift, hvordan man laver ost af komælk i hjemmet.

ingredienser:

 • komælk - 3 liter;
 • salt - 2-3 spiseskefulde;
 • citronsaft (kan erstatte eddike) - 3-4 spsk.

Mælk sat på en langsom brand. Kig at det ikke har sidder fast i bunden af gryden. Omrøring gradvist hælde i væsken en skefuld eddike. For at gøre dette, så længe mælken ikke stivne helt store klumper. I præ-færdige i flere lag osteklæde si hælde hele indholdet af gryden. Fast binde enderne og suspenderet i et par timer. Når al væsken fletningen, skift vægten i en skål og låg med låg og undertrykkelse. For at forsegle osten holde det i ca 4-5 timer. På dette tidspunkt, forberede saltvand.

Separat serum hældes i en gryde og tilsæt salt. Du kan hælde lidt vand til saltlage det ikke var for salt og tyk. Den resulterende ost saltet serum blev sat i køleskabet og forlade. Tænd for osten for en mere ensartet imprægnering.

En tredje fremgangsmåde til fremstilling

En anden måde, hvordan man laver ost af komælk i hjemmet. ingredienser:

 • komælk - 5 l;
 • salt - efter smag;
 • særligt enzym til at fermentere - pepsin.

Hæld mælken i gryden, sat på en lille brand på komfuret. Opvarmet det, men ikke at bring i kog. mælk temperatur bør være omkring 38-40 grader. Bestem tidspunktet for fjernelsen af produktet fra varmen kan tilnærmes ved at tjekke hånden - holde produktet indtil ikke føle varmen af lyset. Hvis du overdrive, kan den færdige ost får en lille "gummi".

Dernæst tilsæt surdej under konstant omrøring mælk. Vi forlader en masse modning i 30-40 minutter. Gennem denne tid, er ostemassen adskilt fra vallen. Skær det i mindre stykker, efterhånden dræne serum til en anden beholder. Når al væsken er fjernet, vi forskyde ost i ostelærred, binde og reserve i en skål eller gryde under tryk i 4-5 timer. Til ost var salt, forberede saltvand fra den resterende valle og salt. Den færdige ost skæres i små stykker og lægges i blød i det natten over.

gedeost

Gedemælk har en specifik smag. Derfor er den ost-baserede produkt af dette vil være mere aromatisk og mættet. En sådan oste er mere og mere populære. Også gedemælk er meget nyttig i forhold til ko det har mere calcium og mindre kalorie.

Så hvordan kan du koge gedeost derhjemme? Alt er ganske enkel. Tag 5 liter af gedemælk, apotek pepsin til surdej (dosering og metoden til forberedelse af den surdej af meget kig på pakken). Opvarme mælken i en stor gryde til temperaturen, mens "lidelse en hånd." Så slukker og tilsæt starteren. Langsomt blandingen omrøres med en træske eller en hånd.

Efter nogen tid, begynder at dukke blodpropper, som bør vokse og danne store klumper alt. Når massen er adskilt fra vallen, sætte det i et dørslag foret med gaze i flere lag. 2-3 timer udsmid osten i en beholder med låg, sat på toppen belastning. Efter endnu et par timer, at produktet er klar. Vi gør en saltlage og butik ost i det.

Surdej lam mave

Du kan bruge starteren for fremstillingen af ost, købt i en butik eller apotek. Men du kan bruge et naturligt produkt og gøre det til din egen.

Til dette har vi brug for et lam mave, kalv eller ged. Det er nødvendigt at tage i maven af et ungt dyr, der ikke har brændt græs og fodres kun modermælk. Nå vasket mave og tørret i et varmt sted som ovenfor et gaskomfur i omkring to uger. Kroppen skal med tiden blive som pergament.

Dette vil betyde, at vores enzym klar. Skyde den, skåret i tynde striber. Fyld den resulterende osteløbe koldt vand for en dag. Den surdej er klar! Til fremstilling af ost, skal du tilføje omkring 100 gram af en serum i 5 liter mælk. Hold osteløbe i tør form kan være flere måneder. Du skal bare pak det ind i papir og lagt i en tæt forsegles glas eller tin.

opbevaring af ost

Frisklavet ost lagret i køleskabet i omkring femten dage. At osten ikke tør og ikke mister sin smag, er det placeret i saltlage, som kaldes saltlage. Til fremstilling af saltvand skal bruge omkring 5-6 spiseskefulde groft salt og en halv liter rent koldt vand. Fald i søvn salt til vand og rør godt indtil den er opløst. Vi test for saltindhold. Fordi frisk saltlage kan gøre blød ost og sprudlende.

Tag en grundigt vasket hønseæg og dråbe i løsningen. Hvis det kommer op, og vil være synlige på overfladen af en diameter på 2,5-3 cm, så den saltlage er klar - hvis ikke, tilføje mere salt. Opbevare osten i saltlage komfortabel i et glas, emalje eller plastbeholder under låget tæt lukket.

Uden saltvand kan opbevares syltede ost i fryseren. Det bør dog være opmærksom på, at smagen af ost forværres under afrimning. Hvis osten selv har vendt salt, kan du suge det flere timer i rent vand eller mælk.

opskrifter

Hvid ost er en meget nyttig og velsmagende produkt. Og hvad kan fremstilles af ost? Hun er medlem af talrige salater komplementer pasta, pizza, er påfyldning for tærter. Her er nogle enkle, men meget velsmagende opskrifter.

Sukkerroer salat med fetaost

ingredienser:

 • salat - 1 bundt;
 • grøn mix (persille, dild, basilikum) - 1 stråle;
 • ristede græskarkerner - 20 gram;
 • ost - 70-80 g;
 • roer - 250-350 gram;
 • raffinerede olivenolier - 50 ml;
 • citronsaft - 30 ml;
 • hvidløg - 1 lille fed;
 • krydderiblandingen af tørre forbindinger.

Først forberede roer. Godt vil vaske det, wrap i folie og sættes i ovnen bages ved 200 grader i 40-45 minutter. De færdige og afkølede rødbeder skåret i terninger eller strimler. Riv salaten blade, fint snittet persille og kombinere alt dette med roer. Så forberede tankning - bland olivenolie med citronsaft, tilføjer krydderier, hvidløg, og bland godt, indtil en ensartet blanding. Fyld og salat mix. Ost smuldre på toppen. I slutningen af alle fadet drys med ristede solsikkefrø.

Patties med ost

Det er meget nyttige og velsmagende kager egnede som morgenmad eller bare som en snack. Opskriften er enkel og klar - til at klare det selv den uerfarne elskerinde. Så skal du bruge følgende ingredienser:

 • mel - 0,4 kg;
 • Vand - 0,2 l;
 • Olivenolie - 20 ml;
 • æble eddike eller citronsaft - 15 ml;
 • ost - 0,2 kg;
 • kylling æg - 1 stk.

Første, i en skål, bland alle test flydende bestanddele - vand, æg, eddike, olivenolie. Så, under konstant omrøring, tilsæt mel. Når massen er jævn og uden klumper, dække med folie og lad det stå i ca. en time.

På dette tidspunkt, du kan forberede fyldet. Ost grundigt mos med en gaffel. Eventuelt kan du tilføje nogle krydderurter (dild, persille, grønne løg). Vi udrulning dejen et lag så tynd som muligt. Læg fyldet og twist roll. Rul skæres over på tværs i flere lige store dele, og hver kage udrulle lidt mere. Heraf opnåede produkterne 8-9 patties. Steg hver på begge sider i en tør pande.

Mælk suppe med ost

Af osten kan fremstilles og første kurser.

ingredienser:

 • mælk - 250 ml;
 • vand - 1 liter;
 • ost - 150-200 g;
 • Æg - 2 stk;.
 • smør - '10

Kog mælken i en gryde med vand. Tilsæt derefter hakket i små stykker og ost kok 12-15 minutter. Pisk æg og klædt med deres suppe. I sidste ende sætte vi et stykke af smør. Vi serverer ved bordet med croutoner og hakkede friske krydderurter

Feta ost - en meget nyttig og velsmagende ost, som er kendt i madlavning i lang tid. At lære at lave mad ost derhjemme, kan du være sikker på, at dette produkt vil være mere naturligt, og smagen ikke vil afvige fra store-købte.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.