Kunst og underholdningTeater

Bolshoi Dramatheater. Tovstonogova: repertoire, historie

Den berømte teater i Skt. Petersborg, som var en af de første, blev grundlagt efter oktoberrevolutionen. I forskellige år serverede og kendte berømte direktører og skuespillere. BDT betragtes som en af de smukkeste teatre i verden.

Teaterhistorie

Bolshoi Dramatheater. Tovstonogov blev åbnet den 15. februar 1919. På grund af fraværet af sin egen bygning gav troppen forestillinger på konservatoriet. Værelset var ikke opvarmet, det var meget koldt, men hver aften var hallerne fulde.

Ideen til at organisere teatret tilhører M. Gorky. Hun blev støttet af M. Andreeva , en kommissær af teatre og cirkuser. Også til grundlæggerne er kunstneren A. Benois.

Det kunstneriske råd, som blev ledet af M. Gorky, besluttede at invitere direktører A. Lavrentyev og N. Arbatov til stillingerne. Skuespiller N. Monakhov blev udnævnt til gruppen og var involveret i udvælgelsen af kunstnere. Teaterets musikalske instruktører var A. Gauk og Yu. Shaporin. Troppen blev indsamlet fra fremtrædende kunstnere, som var førende aktører fra andre teatre, og blandt dem var Yu. Yuriev - stjernen i en lille film.

BDTs egen bygning blev modtaget i 1920 og ændrer i dag ikke sin placering.

Før Tovstonogov

Siden foråret 1919 var formanden for det teaterforbunds teater A. Blok. Bolshoi Dramatheater. Tovstonogov i de første år af eksistens demonstrerede forestillinger, som svarede til sine skabers hensigt, der ønskede at se i det et revolutionerende program - repertoaret var af heroisk og social karakter. På scenen var der produktioner på værkerne af F. Schiller, V. Hugo, W. Shakespeare, fordi det sovjetiske drama endnu ikke har udviklet sig. På mange måder blev teaterets ansigt bestemt af hans kunstnere. Blandt dem var den berømte B. Kustodiev. Som påstået af skuespilleren N. Lezhen, der spillede i teatret på det tidspunkt, blev rekvisitterne ikke brugt på scenen, ting var virkelige: møbler blev lånt fra rige huse. Selv kostumerne var ægte. I 1925 blev spillet "Conspiracy of the Empress" indstillet. Vyrubovas rolle spillede N. Lezhen og i skuespillet havde hun en kjole, der virkelig tilhørte hendes heltinde, som eksisterede i virkeligheden. Stor betydning var knyttet til musik, med teatret samarbejdet B. Asafiev, Yu Shaporin, I. Vyshnegradsky.

Fra 1921 til 1923 oplevede teatret store ændringer. De der stod ved dets kilder: M. Gorky og M. Andreeva - forlod Rusland. A. Blok døde. Nogle af skuespillerne vendte tilbage til teatrene, hvor de tjente før invitationen til BDT. Hoveddirektøren A. Lavrentiev forlod sin stilling i 1921, men to år senere vendte han tilbage og indtil 1929 holdt denne stilling. Forladte teaterartisten A. Benois. På deres plads kom andre mennesker, der bragte noget nyt, udvidet repertoaret med skuespil af indenlandske og udenlandske dramatikere af den æra.

Fra 1929 til 1935 var hoveddirektøren K. Tverskoy - en studerende fra V. Meyerhold. Siden da er antallet af nye produktioner til klassiske værker faldet. Og for hele perioden af K. Tversky's ledelse blev der indledt to nye klassiske scener. Præference blev givet til værker af nutidige forfattere: Yu. Olesha, N. Pogodin, A. Fiko, L. Slavin.

I 1932 fik teatret navnet på en af dens grundlæggere, det blev kendt som "Gorkys navn". Derefter inkluderede repertoaret nogle af forfatterens værker.

Teater i årene 1935-1955

Der var en tid, hvor Bolshoi Dramatheater. Tovstonogov oplevede en kreativ krise. Denne periode varede 20 år - fra 1935 til 1955. Denne gang kan kaldes en krise i retning, som talentfulde direktører optrådte og erklærede sig interessante forestillinger, men forblev ikke længe og forlod teatret (ikke altid af deres egen fri vilje). K. Tversky i 1935 blev deporteret fra byen, og blev snart skudt. A. Wild serveres i teatret kun et år, da blev arresteret. Alle de direktører, der var efter ham, blev forsinket med i gennemsnit 1-2 år. På grund af den hyppige ændring af lederne blev atmosfæren i holdet forringet, produktionen faldt, BDT mistede sin popularitet, tilskuerne var undertiden mindre end aktørerne på scenen, den økonomiske situation forværredes, og truslen om lukning opstod.

I den tid Tovstonogov

I 1956 blev G.Tovstonogov inviteret til stillingen som direktør for BDT, og han fik stormakter. Han begyndte sin tjeneste i posten med den kendsgerning, at han fyrede mange skuespillere. Den nye leder forsøgte at tiltrække seeren, derfor kom komedien ud i repertoaret. Allerede i begyndelsen af 1957 Bolshoi Drama Theatre. Tovstonogov returnerede tidligere popularitet, og forestillingen begyndte at finde sted på fuld haller. Efter 6 års arbejde vandt G. Tovstonogov en talentfull og vellykket filmskabers ære. Teatret var på turné i mange lande i verden og blev populært i udlandet. Georgy Alexandrovich fungerede som direktør for BDT i tre årtier.

Slutningen af det 20. - begyndelsen af det 21. århundrede

Efter at G. Tovstonogov døde, blev han erstattet af K. Lavrov, som ikke var direktør, og derfor var teatret i konstant søgning af direktørerne. Lavrov samlet et personale, der løbende arbejdede. Men han inviterede ofte meddirektører fra andre teatre til at samarbejde. I 1992 fik BDT sit moderne navn. I 2004 blev Bolshoi Drama Theatre opkaldt efter Tovstonogov hoveddirektør, han blev T. Chkheidze, der holdt dette indlæg til 2013.

Teater i dag

I marts 2013 blev A. Moguchy kunstnerisk leder af BDT . Fra 2011 til 2014 blev teaterbygningen på Fontanka lukket for restaurering. Den 26. september blev Grand Drama Theatre afsløret. BDT. Billedet nedenfor er et billede af BDT's auditorium.

Teatret har tre spillesteder: I bygningen på Fontanka Embankment er der to haller og en i Kamennoostrovsky-teatret.

Teaterets berømte skuespillere og dets repertoire

I forskellige år skinnede sådanne skuespillere som T. Doronina, V. Strzhelchik, P. Luspekaev, O. Basilashvili, I. Smoktunovsky, A. Freindlikh, N. Usatova og andre og fortsatte med at forherlige og fortsætte med at forherlige Bolshoi Dramatheater navngivet efter I. BDT.

Hans repertoire er meget bredt og omfatter klassiske og moderne spil.

Hvordan kommer man derhen

I centrum af byen, på Fontanka Embankment, i huset nummereret 65 er der Bolshoi Drama Theater. BDT. Adressen på hans anden etape er metrostationen "Krestovsky Ostrov", pladsen i det gamle teater, hus 13.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.