HjemlighedHavearbejde

Mangold: nyttige egenskaber, sorter, dyrkning

Planlægning indmarken, jeg ønsker at gøre det ikke kun smukke, men også nyttig. I sådanne tilfælde komme til undsætning af planter med storslået udsigt og en masse vitaminer. Disse omfatter og chard. Nyttige egenskaber af denne plante har været kendt længe. Det lykkedes dyrkes i mange lande, og betragtes som fødestedet for Middelhavet chard. Desværre, i vores land, han betalte lidt opmærksomhed, ufortjent ignoreret. Men dette er en guldgrube af vitaminer og mineraler. Måske artikel vil ændre situationen til det bedre.

Hvad er Chard

Det er en slags roer, som har et højt indhold af næringsstoffer. Chard hører til de to-årige planter og roer betragtes som en underart af det sædvanlige. Der er denne kultur er mere end 3 tusind år. I det gamle Rom, ingen fest er ikke komplet uden retter chard. Det er derfor, denne grøntsag kaldes "Roman kål." Mangold, de gavnlige egenskaber er kendt i hele verden, er det også en smuk prydplante. Dens lyse overflade portion dekorere ethvert blomsterbed. Forskellige sorter af denne grøntsag er rød, gul, sølv og grøn. Mangold, vil dyrkningen af hvilket ikke forårsager meget besvær, er en favorit plante i din værftet.

typer

I modsætning til sukkerroer, chard har ikke rod. Han gjorde ikke formularer. Dens største fordel - det er blade og stilke. At de ophobes hovedparten af næringsstoffer. Der er to typer af denne grøntsag: blade og pedicellate. Chard chard har en veludviklet, fluffy stikkontakt. Dens saftige blade er placeret på tynde stilke. de anvendes i salater eller fyldte kål. Stammede chard har sine forskelle. Først og fremmest, er det tykke brede stilke, som bruger ligner asparges. De, ligesom bladene, kogt, dampet og bruges til madlavning andre retter. Roden af enhver art er kernen formen.

nyttige egenskaber

Mangold, nyttige egenskaber, som kan bruges til at berige kroppen med vitaminer allerede i det tidlige forår, er det meget ofte sammenlignet med spinat. Bladene af disse planter er kalorielette fødevarer, men meget givende. chard blade indeholder omkring 13 antioxidanter. En af de vigtigste komponenter er syringsyre syre. Dette stof er i stand til at kontrollere niveauet af sukker i blodet. Hertil kommer, blad roer er en kilde til plantenæringsstoffer eller betalains. De er godt fjernes fra kroppen toksiner. Chard indeholder mange vitaminer, phosphor, jern og caroten. Dens anvendelse er med til at forbedre fordøjelsessystemet og normaliserer blodtrykket. 100 gram kogte chard indeholder 38 procent daglige værdi af vitamin A, 300% af den daglige værdi af vitamin K, og 22% af forbruget pr dag af vitamin C. Disse tal er højere end blot spinat. Det er derfor, roer chard er en af de mest nyttige grøntsager.

såning

Mangold, er dyrkning af hvilket ikke kræver meget viden om landbrug, so fra tidligt forår til juni. Pre-behov for at suge frøene i varmt vand for en dag. Beholdere til plantning skal være rummelig. I det åbne land er bedst at plante de planter, fordi jorden skal være varm. til plantning i jorden bør ikke være sure. Mangold, nyttige egenskaber som er fuldt åbenbar i den voksne planten har brug en naturlig kost. Derfor, i jorden, kan man tilføje nogle organisk gødning eller trækul, som reducerer surhedsgrad og berige det med kalium. Sådybde er 2-3 cm. Plantning udføres ved en afstand på 5 cm. Som spiring er nødvendigt at tynde ud planterne for at sikre god ventilation og god mad. Mellem voksne planter afstandskrav på 10-12 centimeter. Kun i dette tilfælde kan du få stor og saftig stikkontakt.

dyrkning

Særlig omhu, er denne plante ikke brug for. Standard landbrugstekniske foranstaltninger skal gennemføres. Først og fremmest er det at løsne jorden. planternes rødder er meget lange og forgrenede, så før plantning, grave en brønd og dyb jord. Den anden fase - en ukrudtsplante. Parasit planter vil hæmme den fulde udvikling af kultur. Vanding chard skal gennemføres efter behov. Overskud af planten ikke kan lide fugt, men også tørring af jorden, også bør ikke være tilladt. Mangold - det photophilous plante, så det er bedre at plante i veloplyste områder. Den optimale temperatur for dyrkning af -25 grader, men denne grøntsag er let at tolerere varmen. Mangold godt ved siden af gulerødder, salat, løg og kål. Det er ikke tilrådeligt at plante den ved siden af spinat.

høst

De første frugterne af deres arbejde vil være klar 30 dage efter plantning. Jo større snittet blade med rosetter, jo tykkere de vokser. Normalt indsamle store blade. I 7-8 dage, små blade vokse og gøre den næste afgrøde. På den ene busk ad gangen kan skæres omkring 25% af bladene. De er placeret på ydersiden af udløbet ved en højde på omkring tre centimeter. De vigtigste ting - det ikke skader outlet center, den voksende punkt. Det menes, at hvis den spinat, der produceres i mørke, dens blade er mere mørt. I efteråret, kan du lade planten i jorden, fordi det ikke er bange for frost. Men hvis de forventede alvorlige frost, er det bedst at grave rødderne, begrave dem i en kasse med sand og sat i kælderen. Chard - en toårig plante. I det andet år vil anlægget udvikle blomster og frø. De mest populære sorter - Spinat, Scarlet, Krasnochereshkovy, Belovinka.

Mangold i madlavning

Som anvendt chard? Sorter af denne plante med succes bruges til fødevarer, som sin vigtigste funktion - er tilstedeværelsen af et stort antal næringsstoffer. Det tilføjes til salater, dåse, bruges til madlavning suppe og fyldte kål. Tykke stængler af denne grøntsag dåse, kogt, stegt i rasp. Madlavning planter - dette er en særlig proces. Den første vand efter kogning er det nødvendigt at fusionere, da det indsamler omkring 50% af nitrat. Efterfulgt af kogning af grøntsager i et nyt vand. Den chard salat går godt, ikke kun med andre grøntsager samt, og med forskellige typer kød og ost.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.